Julkaistu
18.02.2021
Raskaansarjan maailman kärkeä jälleen hätyyttelevä Robert Helenius on voittanut vuoden 2020 SOTURI tittelin!

Kansa on puhunut ja valinnut SOTURINSA!

Soturi valittiin jälleen lukijoiden äänestyksen tuloksena!
Robert Helenius on vuoden 2020 soturi, lukijoiden valinta! Pohjolan painajainen, kaksi metrinen Robert Helenius otteli...

Julkaissut Ammattinyrkkeily.Net Torstaina 18. helmikuuta 2021


Aiemmin uutisoitu:
Pohjolan painajainen, kaksi metrinen Robert Helenius otteli vuonna 2020 kerran ja korkealla tasossa.
Helenius matkasi suurena altavastaajana Brooklyniin, kohdaten voittamattoman Puolan Adam Kownackin.
Otteluhetkellä Kownacki oli rankattuna WBC#6, WBA#3, IBF#3 ja WBO#3!!
Robbe löytyi rankkauksissa WBA#6!!Ottelun lähestyessä tiedettiin, että Robbe on kovassa vireessä. Hän oli päässyt harjoittelemaan suht terveenä ja kunto oli nousussa.

Nouseva kunto ja onnistunut valmistautuminen valmentaja Johan Lindströmin avustuksella nostivat myös itseluottamusta, myös usko omaan tekemiseen oli nousussa.

Altavastaajana voittamattoman tyrmääjän kohtaamiseen vieraskehään on kova juttu jo sinänsä, voiton saavuttaminen vielä kovempi.

Teot puhuvat puolestaan ja kertovat Robben ominaisuuksista. Hän on suurten otteluiden mies ja parhaimmillaan silloin kuin vaara on suurin.

Soturimme Robert Helenius!


Robben ominaisuudet nyrkkeilijänä ovat jalostuneet vuosi vuodelta.
Omien vahvuuksien esiin saaminen nyrkkeilijänä on pitkän ja sitkeän työn tulosta.
Robbehan aloitti nyrkkeilyn jo hyvin nuorena isänsä Kalle Heleniuksen oppeja ammentaen.

Robbe niitti menestystä myös kansainvälisissä karkeloissa ottaen olympiatyylin puolella mm: EM -hopeaa sekä voitot Tammer- että GeeBee-turnauksista+ paljon muuta.

Kaikki tämä, pitkälti yli 100 -ottelun kokemus kovine turnauksineen oli omiaan valmistamaan Robbea kohden tulevia koitoksia ammattikehissä.

Ammattilaisena Robbe on iskenyt vuodesta 2008, eli pitkälti yli kymmenen vuotta.

Robbe teki läpimurtoaan maailman huipulle jo vuosikymmen sitten. Hän nousi ensikertaa Euroopanmestariksi ja oli rankattuna aivan mestareiden taakse.

Robertin nousua huipulle jo vuosia sitten jarruttivat terveydelliset ongelmat ja erimielisyydet silloisen promootion kanssa.
Robbe oli ehdottomasti pelättyjen suurten lupausten joukossa, entisiä mestareita kaatui kuin dominopalikoita.

Robbe murjoi keskeytyskuntoon Lamon Brewsterin, Samuel Peter ja Siarhei Liakhovichin..mutta sitten Chisoran kohtaamisessa se tapahtui:
Olkapää hajosi heti ottelun alussa, eikä nyrkkeileminen millään tasolla sen vamman jälkeen ollut mitenkään itsestään selvää. Robbe kärsi vakavasta jännevammasta oikeassa olkapäässä.
Sen korjaamiseen vaadittiin lääkärien tekemä ihme, sillä jänteitä jouduttiin siirtämään takareidestä olkapäähän.

Tästä alkoi vuosien piina ja kuntoutus. Käsi toimi jotenkin, mutta tunnetuksi tullut kova ja vaarallinen oikean käden isku uhkasi jäädä suutariksi. Pelko olkapäävamman uusiutumisesta oli mielessä ja mielen vaikutus itse tekemiseen on tunnetusti valtava.
Myös rystysten ja kämmenluiden vammat tulivat tutuiksi, kuten myös kyynärpää ja selkä vihoittelivat, vaikka Robbe ei itse näistä ole ääntä koskaan pitänytkään..


Vuonna 2014 Robben valmentajaksi tullut Johan Lindrström onnistui kuitenkin kuntouttamaan Robbea.

Hitaasti kiiruhtaen parivaljakko harjoitteli uskoen edelleen tulevaisuuteen. Vuosien kuntouttava harjoittelu oli tarkasti suunniteltua, tähtäimenä oli edelleen maailman kärki.

Sekä Robbe, että valmentaja saivat väliin julkistakin arvostelua osakseen, mutta jälleen kerran: Teot puhuvat lopulta puolestaan.
Robbe nousi toistamiseen Euroopan mestariksi vuonna 2015 ja myös Johan sai ansaitsemaansa tunnustusta valmentajana.

Vuosi 2020, nousu jälleen huipun tuntumaan
7.3.2020 Barclays Center, Brooklyn
Heavy
Adam Kownacki 20-0-0 vs Robert Helenius 29-3-0

Adam Kownacki ottelussa menestyminen oli todellakin kova suoritus, se oli SOTURIN suoritus.

On syytä muistaa, että vuonna 2019 Robbe kohtasi Gerald Washington kärsien tappion yhden hyvän osuman seurauksena. Robbe oli niukassa pistejohdossa, mutta isojen miesten karkeloissa yksi osuma voi muuttaa kaiken.

Gerald Washington isku pudotti Robben erässä 8, tappio oli valtava pettymys. Sen uskottiin vieneen loputkin mahdollisuudet huipun tavoitteluun liittyen.

Täskin ottelusta tiedetään jälkikäteen se, että valmistautuminen kärsi vastatuulta. Viikkoa ennen ottelua Robbe oli kuumeen kourissa.

Pettymyksen jälkeen usko oli koetuksella, mutta Robbe palaa salille tietäen sisimmässään, että pystyy edelleen parempaan

Yhden voitokkaan väliottelun jälkeen Robbe oli jälleen valmis näyttämään kykyjään. Hän sai ja hyväksyi ottelutarjouksen ja se tiesi matkaa Barclays Centerin kehään, Brooklyniin.
Nyt vastaan tulisi voittamaton tyrmääjä Adam Kownacki.

Fakta tässäkin on se, että Robbea ei palkattu voittamaan tätä ottelua, vaan sen piti olla kotikehän voittamattoman Kownackin näytös faneilleen.

Jälleen kerran, toisin kävi. Robbe nousi tuhkasta kuin Feeniks-lintu!

Ottelusta tuli itseasiassa Robben voiman näyte ja myrskyvaroitus terävimpään kärkeen.


Arvostan itse korkealle myös sen, että Robbe itse ja tiimeineen, Johanin + muiden avustuksella sai korjattua psyykeensä sellaiseen kuntoon, että voitosta voidaan edes haaveilla. Tyrmäystappion jälkeen tilanne on kaikkea muuta kuin itsestään selvyys.
Monessa muussa lajissa voit osallistua kovaankin kisaan tappion jälkeen ja päästä maaliin asti huonossakin kunnossa, mutta ammattinyrkkeilyssä tätä ei voi luvata.

Ottelu Brooklynissa Adam Kownacki konttaa!
Tasaisen alun jälkeen Kownacki putosi luvulle erässä neljä ja pian ottelu oli keskeytettävä. Pohjolan painajainen näytti voimansa ja käytti tilaisuutensa, tulos TKO voitto!

Robertin loistavana tunnettu takakäsi oli palautumassa loistoonsa!
Se tärähti kahdesti rajusti hyökkäävän Kownackin päähän juuri silloin, kun Kownacki sitä vähinten odotti.

Robben bravuurina tunnettu loistavasti ajoitettu oikean käden vastaisku löytyi arsenaalista juuri silloin, kun sitä eniten tarvittiin.

Iskun osuminen "salaa" tällä tasolla vaatii kylmiä hermoja, luottoa itseensä ja valtavan määrän harjoittelua. Nyt kaikki toimi ja Kownacki konttasi kovan tällin seurauksena pää pökerryksissä..vain hetki tästä ja tuomarin oli keskeytettävä ottelu.

Voittamaton Adam Kownacki ei ollut aiemmin kanveesin pintaa maistellut, joten syystäkin häntä pidettiin kovaa iskevänä ja graniittileukaisena jyränä, joka murskasi vastustajiaan kerta toisensa jälkeen.

Robben voitto Adam Kownackista huomioitiin ympäri maailman, Robbe oli jälleen kuuma puheenaihe ja yllättäjä. Ei enää nuori lupaus, mutta edelleen nukuttavasti iskevä jätti, joka haluaa lunastaa paikkansa maailman huipulla

Toivomme, että vuosi 2021 olisi historiallinen ja Robbe saisi mahdollisuuden otella suurten liittojen mestaruuksista edes kerran.
Tilanne on jännittävä ja harvinainen, sillä edellisen kerran kotimainen iso mies on otellut edes lähellä maailman huippua Gunnar ”GeeBee” Bärlundin toimesta 1930 -luvulla.

Tulevaisuudesta tiedämme nyt sen, että manageri Markus Sundman tekee parhaansa Robben hyväksi ja neuvottelut ovat niin jännittävässä vaiheessa, ettei julkisuuteen vuodeta juuri nyt mitään! Odotellaan vielä hetki.

Loppuun on onniteltava vuoden 2020 SOTURIA, Robert Heleniusta!

Robben lista ammattikehissä on nyt lukemissa:
30-3-0 (19 KOs)

Keräsin jokusen alle kuvan Robben uran varrelta:
Kunniasoturimme
Kunnia sotureiden katogoriaan tulee vuonna 2020 nousemaan kolme kotimaisen ammattinyrkkeikkeilyn tunnettua uran uurtajaa.
Jokaisella näistä on kova kokemus ottelijana, teoillaan ja asenteellaan he ovat vaikuttaneet positiivisesti koko kotimaiseen ammattinyrkkeilyn olemassa oloon.
¨
Sekä Soturi, että kunniasoturit tullaan palkitsemaan diplomilla ja kunnialla jonka he kiistatta ansaitsevat.
Palkitsemisesta infoamme myöhemmin lisää.

Soturien historiaa: Vuonna 2013 soturiksi valittiin Edis Tatli ja 2014-2017 tittelin vei Juho Haapoja.
2018 Soturiksi äänestettiin Jarkko Putkonen ja 2019 Timo Laine!
Kunniasotureita on valittu ylläpidon toimesta useita vuosien saatossa
Ammattinyrkkeily.net