Julkaistu
25.09.2021
ELIS ETSII YHÄ ISOA, RUMAA SUOMALAISTA

Pieni, suuri mies ja tutusti pää vinossa. Siinä Elis Askin ulkoinen olemus Sisältä löytyy optimismia niin, että kovin harvoin on suru ehtinyt Eliksen puseroon. Miten se Elis miettikään: ” Huomisella on omat surunsa, onneksi se päivä on vasta huomenna”

Elis Ask on erilainen, poikkeava.
Siksi ei ole ihmekään, että hän juhlii 50-vuotispäiviään nyrkkeilemällä Helsingin jäähallissa. Tuo pieni, suuri mies on seilannut nykypäivän hermoja repivän arjen omassa mutkattomassa filosofiassaan. Huomisella on omat surunsa, onneksi se päivä on vasta huomenna.

Tässä normaalille arjen pakertajalle ylivoimaisessa viisaudessa on Eliksellä kulunut mukavasti ensimmäiset 50 vuotta. Ilman stressiä ja vatsavaivoja. Siitä vaan.

Juuri niin, ensimmäiset 50 vuotta. Elis on katajaista sukua, jossa melkein jokainen on tavoittanut kompuroimatta sata vuotta. Iida-tätikin, - jonka Elis väitti voittavan kehässä aina jokaisen suojattinsa kun hän halusi kertoa, kuinka surkeita he olivat – oli kuollessaan 105 ja risat. Iidan hommeleita hoitelee nyt Margaret-täti, joka on vasta 105 ja Eliksen mukaan mahtavassa kunnossa.
Ollaan kyllä rautaisessa porukassa juhlimassa. Todellisuudessa ei Eliksen elämä ole ollut kuitenkaan pelkkää vihellystä, vaikka Elis esittääkin osansa maailmanvalloittajana loistavasti. Tiedän, että arki on usein koetellut, ravistellut rajustikin. Nyrkein isketty kenkätehdaskin meni ennätysvauhtia konkkaan ja muut vaikeudet saatettiin lukea muutoissa – loistokodin parketilta viidennen linjan piskuiseen yksiöön.

MESTARI EI LANNISTU

Mutta silloinkin Elis puhui vain tilapäisjärjestelystä. Mestarihan ei koskaan lannistu. Tänään 0n onneksi jo paremmin ja kotiin noustaan kolmatta linjaa takaisin. Paras osa Elistä löytyykin kodin seinien sisällä. Siellä Elis on rakastava, mutta samalla vaativa isä. Muuten ei voi ymmärtääkään. että joskus niin ylivoimaisissa vaikeuksissa kasvoi harmoninen perhe.
Erikoisestin lapset ovat Eliksen silmäteriä ja on ainoita asioita, jossa Eliksellä ei ole tippaakaan teatteria mukana. Sillä heillä on tukeva maa jalkojensa alla.

- Itse en käynyt edes kansista loppuun kun sota tuli väliin, mutta lapset ovat käyneet senkin edestä- Kodin harmonian sitoja on ollut kuitenkin ”se friidu”, kuten Elis vaimoaan nimittää, Tarmon salilla, Helsingin työväentalolla, Eliksen poikamaisuuteen rakastunut Laila on saanut todella tuta nyrkkeilyn luoman kunnian, sen antaman vaurauden, mutta myös ammatin epävakauden. Kaikessa tässä myrskyssä hän on seisonut mukana.

PUMPUMLEFFOJA

Kun tapasin Eliksen eilen, hän oli juuri käynyt rautakiskalla ja ahmi lännen sarjoja.

- Rocky Marcianon, sen sen raskaansarjan maailmanmestarin kanssa, me käytiin usein leffassa. Amerikassa ja aina katsomassa vain pumpumleffoja. Lännen miehen tuleekin olla nyrkkeilijän paras kaveri. Tapa jäi veriini ja koska täällä ei näe tarpeeksi niitä leffoja, on tyydyttävä sarjiksiin. Kun mä luen vielä näitä englantilaisia painoksia, niin opin samalla kieltä.

Elis käänsi tämänkin jutun hienosti edukseen, joten erä Elikselle. Elis heittää Lontoota muuten kummasti. Kaverinsa, Idi Aminin kanssa hän teki kauppoja englanniksi, jota Idi ei Eliksen mukaan puhunut kieliopillisesti oikein, mutta onneksi sentään ymmärrettävästi. Ja Elis lähti valtiovierailulle Ugandaan.

LASTENKODISSA- EI KARTSALLA

Elis on erilainen, poikkeava. Liian monio syyttää vaikeuksistaan lapsuutta, mutta tässäkin Elis on erilainen.

- Snadina mä oli lastenkodissa ja huutolaispoikana Tikkurilassa. Ei se ollut mutsin syytä, ettei se voinut pitää meitä kotona. Kyllä lastenkodissa oli parempi olla kuin kartsalla.
Elis vie minua maailman eri kolkkiin vauhdilla, ettei kynä ehdi mukaan. Useimmin kuitenkin Amerikkaan, sillä siellä hän on ollu peräti 29 kertaa.
Palaan kuitenkin Tarmon salille, jonne Elis ilmestyi 1942. Heti huomattiin, että Elis oli urheilijalahjakkuus. Hypättiin vaikka mäkeä, niin hän sai sukset tottelemaan. Ja kun hän astui kehään, hän oli heti mestari.
Ura nousi pystysuoraan kohti tähtiä ja itse nyrkkeilyn Mekka, Amerikkakin mieltyi lapsenkasvoiseen suomalaiseen, joka tyrmäsi pinoon kaiken kokeneita ammattilaisia. Miksi Eliksestä ei kuitenkaan tullut maailmanmestaria, vaikka lahjat sitä edellyttivät?

- Vieraan on tietysti vaikeata päästä titteliotteluihin.

”VÄISTIN VÄÄRIN”

Minulla oli kyllä hyvät taustavoimat, sillä asioitani hoitivat itse Joe Louis ja Jack Dembsey.
Nousin kolmanneksi haastajaksi silloiselle maailmanmestarille, Willie Pepille, pääsin jopa näytösotteluun samaan kehään, mutta sitten väistin väärin Jackie Gravesin koukun ja uni tuli. Toisena syynä näen sen, että valmentajani antoi minulle Valloissa sellaisia tököttejä, jotka polttivat vatsahermoni karrelle ja olin valmis palaamaan kotiin.
Elis oli loistava nyrkkeilijä, siitä voimme olla ainakin yhtä mieltä. Siitä saimme omakohtaisen näytteen, kun Elis tyrmäsi 1951 Messuhallissa Ranskan Pierre Montanen. Nyrkkeilyfanit puhuvat vieläkin niistä kahdennentoista erän koukuista, jotka heittivät ranskalaisen kauas kanveesille.
Nyrkkeilytekniikka ihastuttaa, mutta vasta taito iskeä kuivan tylysti tekee idolin. Elis syöpyi koukkuineen lähtemättömästi suomalaiseen mieleen. Siksi olikin hyvä, että Eliksen putoaminen esiottelijaksi tapahtui ulkomailla.

Totesin äsken, ettei mestari lannistu. Mieleeni nousee kuitenkin eräs kirje, jonka sain Elikseltä 1955. Se oli raaputettu jossain Euroopan merimieskirkon asuntolassa. Tunsin, että pohja oli saavutettu Eliksen kirjoittaessa: - Jomi, älä ala koskaan ammattinyrkkeilijäksi.

PILVEN HATTAROITA

Joku ajoneuvo sattui kuitenkin tielle ja Elis palasi Suomeen ja puhui heti milleistä ja pilven hattaroista.
Elis on erilainen, poikkeava.
pilven hattaroiksi ristin hänen puheensa ”Askin tallista”, joka alkaa kohta potkia Euroopan mestareita, mutta olin väärässä. Tiede lupasi muuttaa ihmisen mielen täydellisesti kolmessa kuukaudesssa, mutta kun Elis pääsi vauhtiin, hän teki sen kolmessa viikossa ja niin syntyi Askin talli 1957. Löytyi nyrkkeilijöitä, syntyi Euroopan mestareita ja rahoittajiakin.

KEHÄÄN SMOKISSA

Ja sitten astuikin Elis kehään mustassa smokissa. Puhalsi puhurin lailla mikkiin, kuten oli nähnyt ystävänsä Frank Sinatran tekevän Las Vegasissa ja sitten ”HYVÄT NYRKKEILYN YSTÄVÄT”. Ja katsomo vastasi aina : ” HYVÄ ELIS”

Kerran pelkäsin katsomon reagoivan toisin, kun Elis joutui kertomaan heille, ettei illan pääottelija tulisikaan esiintymään kehässä. Synnynnäisenä ihmistuntijana Elis otti esiin ilme numeron, johon sisältyi aseet riisuvaa hymyä hymyä höystettynä surumielisellä katseella. Ja Elisa aloitti:

- Ennen kuin alatte viheltää, niin antakaa mun lausua muutama sana. Edgar Baselin piti tulla tänne vuorenvarmasti, mutta en tiedä minne se on mennyt. Elis selaili hämmentyneenä papereitaan, etsien puheelleen jatkoa, mutta yleisö oli antanut jo anteeksi – Hyvä Elis! Eliksen puheet ovatkin ovatkin monelle illan clou. Vielä kertaakaan ei Elis ole päässyt niissä kirjoitettuun loppuun. Aina on joku tunnelma muuttanut sen muotoa. Milloin Elis on alkanut keskustella yleisönsä kanssa, milloin muuten vain alkanut kertoilla suojattiensa harjoittelusta tai harjoittelemattomuudesta. Mutta tämähän onkin vapaasti puhumisen taidon huipentuma suurten puhujien tavaramerkki. Joten mitäs minä tässä nyt.

Elis on järjestänyt 48 Askin tallin iltaa ja koko tämän ajan etsinyt, aina Torontoa myöten, isoa, rumaa suomalaista, josta hän tekisi raskaansarjan maailmanmestarin. Se on hänen unelmansa ja on oleva myös seuraavat 50 vuotta.

HÄRMÄSSÄ PITÄÄ OLLA HAALARIT

Elis on erilainen, poikkeava.

Hän ei ole tehnyt päivääkään kunnollista työtä. Näin kerrotaan ja ihmetellään kuinka hän tulee toimeen.

- Täällä härmässä ymmärretään, ettei ellei meikäläinen ole haalareissa, ei se tee mitään työtä. Mä olen kuitenkin parikymmentävuotta tehnyt nyrkkeilyn eteen 15-tuntisia päiviä. Harvalla duunarilla hommat alkavat, kuten mulla, jo viiden maissa aamulla. Vien kavereita lenkille. Kyllä se työstä käy. Ei se palkka tästä ole ruhtinaallista tosiaankaan ollut, mutta lapset ovat saaneet käydä koulunsa ja ruokaa on ollut melkein aina. Elis on elämänfilosofiansa harras puolustaja.
Hänen filosofiansa on monessa muussakin mielessä poikkeava.
Siitä esimerkki:
Radiosta ja telkkarista tuttu kasvo, Raimo Lintuniemi, oli niitä Eliksen halamia pitkiä, komeita miehiä. Elis opettikin Raimolle oikean suoran salaisuuden mutta kysäisi siinä samassa;
”Eihän kaverilla vaan ole mitään oppiarvoja?” Raimon piti silloin tunnustaa, että kyllä hän on kauppakorkean käynyt. Elis riisui hanskat ja totesi: ” Ei, ei siitä sitten tule mitään!”

Lintuniemi pysyi kuitenkin Eliksen ystävänä ja auttoi häntä jopa erään illan synnyttämisessä. Sai tehtäväkseen painattaa 5000 lippua. Hän teki työtä käskettyä ja muutama päivä ennen suunniteltua iltaa hän pyysi Elikseltä pari lippua, tutuille pankinjohtajille.
- Saat ne kaikki.
???
- Iltaa ei ole!
Elis oli erilainen, poikkeava.

Summana Elis on kuitenkin symppis. Minun, Lintuniemen Raimon, Idi Aminin, Sillin Vekan, Kämäräisen Vilin ja Mannen Malmilta mielestä. Ensimmäistä kertaa mekin maksamme runsaat satamarkkaa pääsystä jonkun hepun synttäreille. Mutta Elis on erilainen, poikkeava.

Tavataan jäähallissa

Jorma Limmonen Iltasanomat 13.4.1976 
Jatkuu...

Julkaistu
24.09.2021
25.9.2021 Tottenham Hotspur Stadium, Tottenham, London, United Kingdom

World Boxing Association Super World Heavy Title
International Boxing Federation World Heavy Title
World Boxing Organisation World Heavy Title
International Boxing Organization World Heavy Title
Anthony Joshua 24-1-0 vs Oleksandr Usyk 18-0-0

World Boxing Organisation World Cruiser Title
Lawrence Okolie 16-0-0 vs Dilan Prasovic 15-0-0
light
Campbell Hatton 3-0-0 vs Sonni Martinez 2-4-0 
Jatkuu...

Julkaistu
24.09.2021
24.9.2021 AGON Sportpark, Charlottenburg, Berlin, Germany
vacant EBU European Union Super Welter Title
Jama Saidi 19-2-0 vs Howard Cospolite 19-8-3

Tomi Silvennoisen aikaisemmin kukistanut Saksan Jama Saidi nousee nyt uransa ekaan EBU-Eu titteliotteluun. Vastaan on tulossa Ranskan Howard Cospolite.
 
Jatkuu...

Julkaistu
23.09.2021
Heleniuksen vastustajan Adam Kownackin tuoreet kuulumiset!

Hänellä sparrarina mm: Otto Wallin. Vasuri, mutta liikkuu ja lyö.
Outo valinta ottaa vasurit mukaan näin tärkeään otteluun.. mutta ehkä Otto saa eriä hieman vähemmän.

Mitä veikkaatte ottelusta, kumpi voittaa?

>


9.10.2021 T-Mobile Arena, Las Vegas
Heavy
Robert Helenius 30-3-0 (19KO) vs Adam Kownacki 20-1-0 (15KO)


Illan pääottelussa WBC:n MM-ottelussa nähdään alla mainuttujen kolmas kohtaaminen:
Tyson Fury 30 0 1 vs Deontay Wilder 42-1-1
 
Jatkuu...

Julkaistu
23.09.2021
Robbe on jälleen altavastaajana vedonvälityksessä, ei niin pahasti kuin aikaisemmin! Olisi siis jällee tilinteon paikka? Mieti ite!
Mä täräytän vetoni Robbelle aivan varmasti, mutta varmaa vinkkiähän ei ole, joten en voi sitä muille suosittaa!

9.10.2021 T-Mobile Arena, Las Vegas
Heavy
Robert Helenius 30-3-0 (19KO) vs Adam Kownacki 20-1-0 (15KO)


Illan pääottelussa WBC:n MM-ottelussa nähdään alla mainuttujen kolmas kohtaaminen:
Tyson Fury 30 0 1 vs Deontay Wilder 42-1-1
 
Jatkuu...

Julkaistu
23.09.2021
Suomen ammattinyrkkeilijäkatraan ottelunestori Timo Laine, 37,kamppailee perjantaina 24.syyskuuta kahdettatoista kertaa urallaan mestaruusvyöstä. Tällä kertaa kyseessä on WBA-maailmanliiton Continental-mestaruus raskaassa keskisarjassa painorajan ollessa 175 paunaa eli 79,4 kiloa. Timon vastustajaksi kahdentoista erän taipaleelle asettuu kahta vuotta nuorempi, armenialaislähtöinen Armenak Hovhannisyan.  
Jatkuu...

Julkaistu
22.09.2021
9.10.2021 T-Mobile Arena, Las Vegas
Heavy
Robert Helenius 30-3-0 (19KO) vs Adam Kownacki 20-1-0 (15KO)


Illan pääottelussa WBC:n MM-ottelussa nähdään alla mainuttujen kolmas kohtaaminen:
Tyson Fury 30 0 1 vs Deontay Wilder 42-1-1


"Unelma maailmanmestaruudesta ajaa minua eteenpäin, enkä pysähdy ennenkuin olen saavuttanut unelmani!" -Robert Helenius

 
Jatkuu...

Julkaistu
19.09.2021
Julkaistu
17.09.2021
Otetaas nopea katsaus raskaansarjan tilanteeseen!

Tärkeimpänä uutisena meillä on tietenkin se, että Robert Heleniuksella on edelleen matsi tiedossa! Ottelu on siirtynyt useita kertoja, mutta jälleen meillä on päivämäärä mitä kohden Robbekin tähtää huippukuntoaan.


 
Jatkuu...

Julkaistu
16.09.2021
Perjantai-illalla Coventryn jäähallissa kärsitty tappio nousukiitoiselle välisarjan brittilupaus Kaisee Benjaminille jää Jarkko Putkosen viimeiseksi kehäkamppailuksi. Keväällä 37 vuotta täyttänyt Putkonen on tiivistänyt uran antamat kokemukset ja fiilikset facebook-postaukseensa, jonka julkaisi tänään aamupäivällä: 
Jatkuu...

Julkaistu
12.09.2021
Julkaistu
12.09.2021
10.9.2021 Worthersee Stadium, Klagenfurt, Austria
International Boxing Federation International Heavy Title
Filip Hrgovic 12-0-0 vs Marko Radonjic 22-0-0
Voittaja:
Filip Hrgovic RTD 3
Radonjic kävi luvulla useasti

Skydome, Coventry, West Midlands, United Kingdom
welter
Kaisee Benjamin 12-1-1 vs Jarkko Putkonen 17-7-2
Voittaja:
Kaisee Benjamin KO 3, kovaan vartaloiskuun päättyi tämä taisto

10.9.2021 Roland Garros, Paris, Paris, France
vacant EBU European Light Heavy Title
Igor Mikhalkin 24-2-0 vs Mathieu Bauderlique 20-1-0
Voittaja:
super welter
Souleymane Cissokho 13-0-0 vs Ismail Iliev 13-2-1
Voittaja:
heavy
Tony Yoka 10-0-0 vs Petar Milas 15-0-0
Voittaja:


10.9.2021 Casino Del Sol, Tucson, Arizona, USA
World Boxing Council World Super Feather Title
Oscar Valdez 29-0-0 vs Robson Conceicao 16-0-0
Voittaja:
Oscar Valdez PST 117-110 | 115-112 | 115-112
World Boxing Organisation World Fly Title
Junto Nakatani 21-0-0 vs Angel Acosta 22-2-0
Voittaja:
Junto Nakatani TKO 4


11.9.2021 Pabellón de la Vall d'Hebron, Barcelona, Cataluña, Spain
vacant EBU European Super Welter Title
Kerman Lejarraga 32-2-0 vs Dylan Charrat 20-0-1
Voittaja:
Kerman Lejarraga TD 10

EBU European Female Super Bantam Title
Mary Romero 6-2-0 vs Amy Timlin 4-0-1
Voittaja:
Mary Romero RTD 8
feather
Kiko Martinez 41-10-2 vs Jayro Duran 14-9-0
Voittaja:
Kiko Martinez PST

Seminole Hard Rock Hotel and Casino, Hollywood, Florida, USA
cruiser
Anderson Silva 2-1-0 vs Tito Ortiz debut
Voittaja:
Anderson Silva KO 1

heavy
Evander Holyfield 44-10-2 vs Vitor Belfort 1-0-0
Voittaja:
Vitor Belfort TKO 1

heavy
David Haye 28-4-0 vs Joe Fournier 9-0-0
Voittaja:
David Haye PST 79-72, 80-71, 79-72

Hollywoodissa nähtiin juuri se, mitä oli odotettavissa. Ammattinyrkkeilyyn ei kuulu liki 60 -vuotiaat miehet, eikä siihen kuulu 2 min erät miesten otteluissa.

Holyfield joutui kuuntelemaan lukua jo ensierässä ja onneksi tuomari keskeytti ottelun ennen totaalisempaa tyrmäystä.

Totallinen knokkis nähtiin Silvan tyrmätessä hidastunut, mutta ankarasti hyökkäävä Tito Ortiz. Molemmat vaparipuolen miehiä.
Haye puolestaan voitti helpon oloisesti kaverinsa Joe Fournierin. Haye antoi kaverilleen tilaa toteuttaa ottelemista, eikä lähtenyt lyömään tätä unille. Hyvä niin. Ottelun jälkeen Haye on huudellut kehään Tyson Furya, no, se matsi tuskin toteutuu, eikä siinä mitään järkeä olisikaan.

Toivotaan, että tämä tapahtuma edes hidastaisi ikämiesten intoa otella muita kuin näytösotteluita isommilla kintailla.
Tilanteeseen on tosin mahdoton puuttua, jos viranomaiset nämä ottelut sallivat ja miehet haluavat tätä työtä vielä tehdä.

Itse olen aina sanonut, että tämä on nuorten miesten laji ja tämä on voittajien laji..vaikka ymmärrän kyllä näytösottelut ikämiehiltäkin jotenkuten.


Lyö vetosi kiinni Unibetilla, etenkin jos tiedät kuka voittaa! 
Jatkuu...

Julkaistu
11.09.2021
Seminole Hard Rock Hotel and Casino, Hollywood, Florida, USA
super feather
Andy Vences 23-2-1 vs Jono Carroll 19-2-1 heavy
cruiser
Anderson Silva 2-1-0 vs Tito Ortiz debut
heavy
Evander Holyfield 44-10-2 vs Vitor Belfort 1-0-0
heavy
David Haye 28-4-0 vs Joe Fournier 9-0-0
Lyö vetosi kiinni Unibetilla, etenkin jos tiedät kuka voittaa! 
Jatkuu...

Julkaistu
09.09.2021
10.9.2021 Worthersee Stadium, Klagenfurt, Austria
International Boxing Federation International Heavy Title
Filip Hrgovic 12-0-0 vs Marko Radonjic 22-0-0

Kroatian liki kaksimetrinen Hrgovic nousee kehään Itävallassa, tarkemmin sanottuna FC Kärntenin kotistadiolla. Stadikka vetää sisuksiinsa noin 22000 henkeä upeimpiin tapahtumiin.

29 -vuotias Hrgovic saa vastaansa Montenegron Marko Radonjicin.
Molemmat miehet ovat ammattikehissä voittamattomia ja Radonjic on tyrmännyt jokaisen vastustajansa.
Myös IBF#4 rankattu Hrgovic on tukevasti iskevä ja hän nousee kyllä kehään valtaisana suosikkina.
Radonjic on toistaiseksi tuntematon suuruus, eikä listan upeille numeroille kannata aina antaa liikaa arvoa.
Jotain luvut kuitekin usein kertovat, nyt ainakin sen, että myös Radonjic lyö jollakin tavalla.
Myös Marko Radonjicilla on jonkisortin amatööritausta, mutta ei aivan saman tasoista kuin Hrgovicilla. Hrgovic saavutti Olympia pronssia 2016.

Hrgovic on nykyisin varsin hyvin rankattuna ja hyvällä järjestelyllä hän voi napata itselleen jopa MM -tittelin. Mielestäni se tosin vaatii sen, että nykymestarit eivät enää vallassa olisi.

10.9.2021 Roland Garros, Paris, Paris, France
vacant EBU European Light Heavy Title
Igor Mikhalkin 24-2-0 vs Mathieu Bauderlique 20-1-0
super welter
Souleymane Cissokho 13-0-0 vs Ismail Iliev 13-2-1
heavy
Tony Yoka 10-0-0 vs Petar Milas 15-0-0

Pariisissa nähdään ihan mielenkiitoinen tapahtuma. Pääottelussa isketään vapaana olevasta EM -tittelistä raskaassa keskisarjassa.
Vastakkain tässä matsissa ovat Venäjältä lähtöisin oleva Igor Mikhalkin ja Ranskan Mathieu Bauderlique. Molemmat kaverit ovat vasureita ja listoiltaan suht saman kokemuksen omaavia.

Nykyisin Saksassa vaikuttava Igor Mikhalkin on entinen Euroopanmestari ja hän on kyllä kohdannut kovia nimiä uransa aikana.
Kotikehässään otteleva Bauderlique nousee nyt uransa ekaan EM -otteluun, ikää on 32 -vuotta. Hän on vasta yrittämässä nousua korkeamman tason otteluihin ja voi hyvinkin olla, että Mikhalkin on liian kova luu. Katsotaan miten homma etenee.

Esiotteluissa nähdään kaksikin Olympiamitalin saavuttanutta ottelijaa. Ylemmässä välisarjassa kehään kipuaa Olympia pronssia 2016 iskenyt Souleymane Cissokho.

Raskaassa sarjassa vastakkain ovat kotikehän Tony Yoka ja Kroatian Petar Milas. Tästä voi kehittyä ihan ok matsi, vaikka Olympiakultaa saavuttanut Yoka nouseekin suurena suosikkina kehään.

10.9.2021 Casino Del Sol, Tucson, Arizona, USA
World Boxing Council World Super Feather Title
Oscar Valdez 29-0-0 vs Robson Conceicao 16-0-0
World Boxing Organisation World Fly Title
Junto Nakatani 21-0-0 vs Angel Acosta 22-2-0
super feather
Gabriel Flores Jr 20-0-0 vs Luis Alberto Lopez Vargas 22-2-0
super welter
Xander Zayas 9-0-0 vs Jose Luis Sanchez 11-1-1 feather
Jose Ramirez 1-0-0 vs Miguel Ceballos 2-0-0

Arizonassa nähdään myös laadukkaan oloinen tapahtuma, jossa on mukana useampikin nuori kyky.

Pääottelussa Meksikon Oscar Valdez puolustaa ylemmän höyhensarjan WBC:n titteliään, hänet haastaa Robson Conceicao.
Brasilian Robson Conceicao on ollut muuten mukana kolmissa Olympialaissa ja vuonna 2016 hän voitti kultaisen mitalin.

Ottelun lähestyessä sitä varjosti Oscar Valdezin dopingkäry phenterminen käytöstä. Sekä A- että B -näyte olivat positiivisia. Kyseessähän on "kilpailussa" kielletty keskushermostoon vaikuttava piriste, jota käsittääkseni käytetään myös laihdutuslääkkeissä yms.

Ottelijoitahan on valvonut VADA ja heille asiaa on selitetty yrttiteellä..
Käsitykseni mukaan ottelu kuitenkin tullaan iskemään ja jos tittelikin on panoksena, niin onhan se jotakuinkin merkillistä.
Kyseinen aine taitaa siis olla kiellettyjen listalla kilpailuissa, mutta ei harjoituskaudella?? Selittäisikö joku asiaan perehtynyt vielä tarkemmin tilannetta ?
Tässä ohessa julkista kyselyä dopingista ovat saaneet niskaansa myös valmentaja Eddy Reynoso, kuten hänen muutkin valmennettavat mm: Saul Alvarez, Andy Ruiz Jr. ym11.9.2021 Pabellón de la Vall d'Hebron, Barcelona, Cataluña, Spain
vacant EBU European Super Welter Title
Kerman Lejarraga 32-2-0 vs Dylan Charrat 20-0-1

EBU European Female Super Bantam Title
Mary Romero 6-2-0 vs Amy Timlin 4-0-1
feather
Kiko Martinez 41-10-2 vs Jayro Duran 14-9-0

Barcelonassa nähdään tapahtuma, jossa on mukana kaksi EM -ottelua. Miesten ottelussa ylemässä välisarjassa isketään vapaana olevasta tittelistä.
Kotikehän kovaa iskevänä tunnettu Lejarraga on ollut aiemmin EBU mestarina painoluokkaa alempana, mutta hän hävisi tittelinsä David Avanesyanille vuonna 2019.
Tappion jälkeen Lejarraga on takonut neljä voittoa ja nyt hän iskee jälleen Euroopanmestaruudesta.
Lejarraga tulee kohtaamaan Ranskan Dylan Charratin, joka on ollut aiemmin EBU-mestarina tässä painoluokassa.

Tuleva ottelu on Charratille sikäli jännittävä, että hän ottelee nyt eka kertaa kotimaansa ulkopuolella.

Naisten EM -ottelussa mestaruutta puolustaa Murcian Mary Romero, hänet haastaa nuori Britti Amy Timlin.

Myös entinen maailmanmestari Kiko Martinez nousee höyhensarjan otteluun tässä tapahtumassa. Alicantessa nykyisin vaikuttava Martinez tulee kohtaamaan Hondurasissa syntyneen Jayro Duranin. Duran asustelee nykyisin Espanjassa hänkin.

35 -vuotias Martinez iski edellisen ottelunsa Wembley Arenalla. Hän kohtasi silloin Manchesterin Zelfa Barrettin kärsien pistetappion. Toivotaan, että Zelfa Barrett antaa Kikolle uusinnan, sillä Kiko sen ansaitsisi ehdottomasti.
Itse taisin ottelun arvostella niin, että Kiko sen voitti.

Seminole Hard Rock Hotel and Casino, Hollywood, Florida, USA
super feather
Andy Vences 23-2-1 vs Jono Carroll 19-2-1 heavy
cruiser
Anderson Silva 2-1-0 vs Tito Ortiz debut
heavy
Evander Holyfield 44-10-2 vs Vitor Belfort 1-0-0
heavy
David Haye 28-4-0 vs Joe Fournier 9-0-0

Lauantaina nähdään Hollywoodissa useampiakin entisten nimimiesten otteluita. Kehään on nimittäin kipuamassa itse Evander Holyfield!
Evander Holyfield tulee kohtaamaan vaparipuolella mainetta niittäneen Vitor Belfortin.

58 -vuotias Holyfield saapui otteluun lyhyellä varoitusajalla, sillä alkuun Vitor Belfortin oli määrä kohdata Oscar De La Hoya.
Lähempänä 50 -ikävuotta oleva Oscar De La Hoya joutui kuitenkin jättämään matsin sivuun, sillä hän sairastui koronaan ottelun alla.

Holyfield vs Belfort ottelusta tiedän senverran, että sen pitäisi olla arvosteltava ottelu, jonka kestoksi on kaavailtu 8*2 min.

Illan muissa matseissa nähdään ex-mestari David Hayen ottelu, hän tulee kohtaamaan 8 -eräiseksi kaavaillussa ottelussa käsittääkseni kaverinsa Joe Fournierin.
Joe Fournier on iskenyt aiemmin raskaassa keskisarjassa, myös hänellä ikää pian 40 -vuotta.

Näytösottelusta Mike Tysonin ja Evander Holyfieldin välillä oli myös puhetta aeimmin, mutta ilmeisesti se hanke on kuopattu toistaiseksi ainakin.

Lyö vetosi kiinni Unibetilla, etenkin jos tiedät kuka voittaa! 
Jatkuu...

Julkaistu
07.09.2021
Muurlan lasikylään asettunut sotilaspoliisi-ammattinyrkkeilijä Jarkko Putkonen, 37, matkustaa huomenna (keskiviikkona) kolmatta kertaa kehäurallaan Englantiin ja kohtaa perjantaina 10.9.2021 Hennessy Sportsin illassa brittilupaus Kaisee Benjaminin, 26, kymmeneräisessä välisarjan ottelussa. Channel 5:n televisioima ilta käydään Coventry Blaze-jääkiekkojoukkueen kotiareenalla Skydomessa ja illan pääottelussa paikallistähti Sam Eggington puolustaa keskisarjan WBC Silver-mestaruuttaan tappiotonta ranskalaista Bilel Jkitouta vastaan. 
Jatkuu...

Julkaistu
05.09.2021
Julkaistu
24.08.2021
Otetaas nopea katsaus raskaansarjan tilanteeseen!

Tärkeimpänä uutisena meillä on tietenkin se, että Robert Heleniuksella on edelleen matsi tiedossa! Ottelu on siirtynyt useita kertoja, mutta jälleen meillä on päivämäärä mitä kohden Robbekin tähtää huippukuntoaan.


 
Jatkuu...

Julkaistu
23.08.2021
Julkaistu
21.08.2021
Historian siipien havinaa! Sm-ottelut ammattikehissä ovat olleet aina jännittäviä. Vuonna 1991 oteltiin välisarjan Sm -ottelu Joni Nymanin ja Jan Nyholmin välillä! Laadukkaan matsin vei lopulta pistein Jankka Nyholm. Jonihan muistetaan hyvin myös vuoden 1984 Olympia mitalista! Tässä ottelun ennakkohaastattelu, itse ottelun lisäilen Facebook kommetteihin: 
Jatkuu...

Julkaistu
14.08.2021
14.8.2021 Huwila Arena, Savonlinna, Finland
vacant Global Boxing Union Female World Super Middle Title
vacant Women's International Boxing Federation World Super Middle Title

Sanna Turunen 6-4-1 vs Elene Sikmashvili 9-9-0

welter
Oskari Metz 14-0-0 vs Emanuele Cavallucci 12-3-1
welter
Nourdeen Toure 11-2-0 vs Nestor Maradiaga 9-10-2
cruiser
Samuli Karkkainen 13-1-0 vs Anton Sjomkin 14-15-1

super middle
Aku Kanninen 8-0-1 vs Sergey Bannov 1-19-4
super welter
Jamil Elo debut vs Mac Ojasmaa 0-4-0Matchroom HQ Garden, Brentwood, Essex, United Kingdom
light heavy
Joshua Buatsi 14-0-0 vs Ricards Bolotniks 18-5-1
World Boxing Organisation Global Welter Title
Michael McKinson 20-0-0 vs Przemyslaw Runowski 19-1-0 vacant World Boxing Council International Bantam Title
Ukashir Farooq 15-1-0 vs Luis Gerardo Castillo 28-2-0


Dignity Health Sports Park , Carson, California, USA
World Boxing Organisation World Bantam Title

John Riel Casimero 30-4-0 VS Guillermo Rigondeaux 20-1-0

World Boxing Association Interim World Bantam Title
Gary Antonio Russell 18-0-0 vs Emmanuel Rodriguez 19-2-0

super light
Brandun Lee 22-0-0 vs Ezequiel Victor Fernandez 28-4-1

World Congress Center, Atlanta, Georgia, USA
heavy
Hasim Rahman Jr 11-0-0 vs Nathan Bedwell 5-17-1
super welter
Sharif Rahman 4-0-0 vs Donnis Reed 3-8-1

Atlantassa usean ottelun tapahtuma, mukana mm: ex-raskaansarjan mestarin Hasim Rahmanin kaksi poikaa.

Hard Rock Hotel & Casino, Tulsa, Oklahoma, USA

World Boxing Association World Super Fly Title
Joshua Franco 17-1-2 vs Andrew Moloney 21-1-0
super light
Arnold Barboza Jr 25-0-0 vs Antonio Moran 26-4-1
heavy
Trey Lippe 17-0- vs Don Haynesworth 16-1-1 middle
Nico Ali Walsh debut vs Jordan Weeks 4-1-0

Oklahomassa kehään kipuaa jo edesmenneen raskaansarjan mestarin Tommy Morrisonin poika Trey Lippe. Myös itsensä Muhammad Alin lapsen lapsi Nico Ali Walsh!

The Ford Center at The Star, Frisco, Texas, USA
World Boxing Organisation International Welter Title
Vergil Ortiz Jr 17-0-0 vs Egidijus Kavaliauskas 22-1-1
World Boxing Association World Super Feather Title
Roger Gutierrez 25-3-1 vs Rene Alvarado 32-9-0

Myös Sunnuntaina tapahtuu, kotimaisia miehiä on matkannut Serbiaan ottelemaan:

15.8.2021 Jagodina, Serbia
cruiser
Veljko Raznatovic 10-0-0 vs Sami Enbom 19-7-0

light heavy
Nikola Sjekloca 37-5-1 vs Janne Forsman 22-14-0


 
Jatkuu...

Julkaistu
28.07.2021
Savonlinnan nyrkkeilyilta järjestetään Edis Tatlin loukkaantumisesta huolimatta

Huwila-areenalla 14.8. iskettävässä tapahtumassa nähdään Sanna Turusen titteliottelu sekä tasokas kattaus maamme nousevia nyrkkeilytähtiä.  
Jatkuu...

Julkaistu
17.07.2021
Jo edesmenneen Pekka Kokkosen harjoittelua, Pekka oli maailmanluokan iskijä ehdottomasti!

Raskaan keskisarjan top 10 miehiä aikoinaan!


Alla Pekan Em -ottelun julisteesta mallinnus. Kyseessä ei siis ole orginaali juliste vaan Arto Varvin tietokoneella tehty mallinnus, joka pyrki olemaan aitoa vastaava.

 
Jatkuu...

Julkaistu
08.06.2021
Oulussa isketään mielenkiintoinen ammattinyrkkeilyäilta 3.7.2021!

Mukana on SM-ottelu Laine vs Kanninen, mutta mukana on myös kovia debytantteja.

Rahakehiin Oulussa on siirtymässä Dmitri Tretyak ja Amin Nuri, molemmilla heistä on kova kokemus Olympiatyylin puolelta.

Nyt esittelenkin Dmitri Tretyakin lyhyesti:

Dmitri on 29 -vuotias ottelija, jonka kokemus nyrkkeilykehistä on kovaa luokaa.

Dmitri on kotoisin Ukrainasta, Suomeen hän saapui pienenä poikana äidin mukana.

Kotkassa asustellessaan Dmitri pääätyi nyrkkeilysalille ja nyt ura ammattikehissä on tälle matkalle lähes luonnollista jatkumoa!

Dmitri aloitti nyrkkeilyn 10 -vuotiaana, vajaan parin vuoden harjoittelun myötä hänestä tuli kilpanyrkkeilijä, itseasiassa hyvinkin menestynyt kilpanyrkkeilijä.

Vuonna 2014 Dmitri kuului maajoukkueen vakiokalustoon päästen ottamaan osaa koviin kansainvälisiin A-luokan turnauksiin.

Matkalle mahtui mm: Olympiakarsinnat, EM -kisat, GeeBee, Tammer ym...

KV -turnauksista Dmitri iski itsensä mitalikantaan poikkeuksetta. SM -kisoistakin on mainittava kultainen mitali niin junnusarjoista, kuin yleisestä sarjasta.
Lopulta Dmitri iski Olympiatyylin puolella 136 -ottelua, joista voittoja peräti 101. Lukemat ovat kovat, sillä nyt ei ole bokrattu vain kyläkisoissa

Ura Olympiatyylin puolella jatkui aina vuoteen 2017.
Ura päättyi sitkeään jalkavaivaan.
Dmitrin joutui kärsimään pitkään jalkapäydän ongelmista, lopulta tilanne oli niin paha, että jalka oli leikattava.
Sairastelu sattui sikäli pahaan rakoon, että Dmitrillä oli sovittuna reissu Usa:han, jossa tietenkin tarkoitus näyttää osaamistaan kehässä. Kaikki tähätäsi ammattinyrkkyyn, mutta loukkaantuminen siirsi haaveita ammattinyrkkeilystä.

Nyt, vuonna 2021 Dmitri on kuitenkin valmis rahakehiin.
Jalka on kuntoutunut ja kunto nousee päivä päivältä harjoitussalin uumenissa, kuten myös lenkkipolulla.

Odotukset menestymisestä onkin syytä asetettaa korkealla, sillä Dmitri ei ole menossa jäähdyttelemään. Ajatuksena on harjoitella määrätietoisesti ja nuosta askel kerrallaan kohden kovempia otteluita. Tulevaisuus näyttää mitä Dmitri tulee vielä saavuttamaan!
Onnea matkaan Dmitrille. Hänet tullaan näkemään jatkossa keskisarjan painoissa, joskin debyytti otellaan -74 kilon painoissa.

 
Jatkuu...

Julkaistu
06.09.2019
löysin joitakin vanhoja Ammattinyrkkeily.Net valokuvia!
Kuvatekstejä en jaksa nakutella, mutta vuosiluvut on kai suunnilleen sinnepäin;)
Nyrkkeilyä aktiivisemmin seuraavat varmaankin tunnistavat kuvien henkilöt ja tietävät mikä tapahtumna on milloinkin kyseessä.
 
Jatkuu...

Julkaistu
23.01.2010
Julkaisen Ammattinyrkkeily.Net valokuvia ja videoita vuosien varrelta.
Kuvatekstejä en jaksa nakutella, mutta vuosiluvut on kai suunnilleen sinnepäin;)
Nyrkkeilyä aktiivisemmin seuraavat varmaankin tunnistavat kuvien henkilöt ja tietävät mikä tapahtumna on milloinkin kyseessä.
 
Jatkuu...

Ammattinyrkkeily.net