Julkaistu
24.11.2022
Otetaas pieni kurkistus raskaansarjan tuleviin otteluihin!
Fri 25, Nov - Bucharest, Romania
Mihai Nistor 4-0-0 VS Michael Bassett 2-7-0

Romanian Mihai Nistor iskee nyt ammattikehissä, vuorossa uran 5. ottelu.
Olympiatyylin puolelta löytyy yli 150 matsia, Olympialaiset 2016 ja voitto Anthony Joshuasta vuonna 2011.
Mihai Nistor on 32 -vuotias, ura ammattikehissä starttasi vuonna 2019.

Nistor on 183 -senttinen, hän on pohjimmiltaan vasuri, mutta ottelee sujuvasti miten päin sattuu huvittamaan.
Nestor on otellet useasti Usa:ssa, mutta katsotaan miten ura tästä etenee. Tuleva ottelu on toinen putkeen romaniassa.
2021 Nestor kohtasi Los Angelesissa Colby Madisonin 9-2-2 ja siinä ottelussa molemmat kävivät pariin kertaan luvulla ennen ottelun keskeyttämistä.
Seurataan miten Nestorin ura tästä kehittyy.


Sat 26, Nov - Wembley Arena, Wembley
BBBofC British Heavy (vacant)
Fabio Wardley 14-0-0 VS Nathan Gorman 19-1-0

Dillian Whyte 28-3-0 VS Jermaine Franklin 21-0-0

Wembley Arenalla nähdään Dillian Whyten kehään paluu tappion jälkeen. Tappiohan tuli keväällä TKO 6 tuomiolla Tyson Furylle. Fury WBC:n mestarina.

Nyt Whyte kohtaa edelleen voittamattoman Usa:n Jermaine Franklinin.
Jermaine Franklin ei ole vielä nimimiehiä ammattikehissä kohdannut.

Illassa mukana kiinnostava Brittien mestaruusottelu, kun Fabio Wardley kohtaa Nathan Gormanin.
Kovaa iskevä ja edelleen voittamato Fabio Wardley nousee kehään suosikkina, mutta nyt voidaan nähdä myös ylläri, mikäli Nathan Gorman on jaksanut harjoitella.
Olen katsellut lupauksena pidetyn Fabio Wardleyn matseja useamman ja olisin hieman huolissani siitä, että häneen osuu yllättävän helpon oloisesti. Uskon, Fabio Wardley valmentajineen tiedostaa asian ja töitä on tehty ongelman ratkaisemiseksi. Iskuilta on pakko oppia myös suojautumaan tai päästävä alta pois, sillä huippua kohden iskut kovenevat ja vastustajien taitotaso nousee.Pienetkin virheet rekisteröidään ja niistä tulee luiseva rangasitus hyvinkin nopeasti.

Nathan Gorman on keloo iskijä hänkin, taso hieman ailahtelee, mutta listan ainut tappio tuli vuonna 2019 Daniel Duboisille.

Sat 26, Nov - Dignity Health Sports Park , Carson
heavy
Bakhodir Jalolov 11-0-0 VS Curtis Harper 14-8-0

Bakhodir Jalolov, Uzbekistan. 201 -senttiä, noin 115 -kiloa. Painakaapa nimi mieleen, Jalolov voitti olympiakultaa Tokion olympialaisissa 2020, myös muita meriittejä löytyy.
Nyt vuorossa eka 10 -eräiseksi kaavailtu ottelu, katsotaan miten vasenkätinen Jalolov käsittelee Curtis Harperia..Se vielä on mainittava, että mielenkiintoista on nähdä myös se, että saapuuko Curtis Harper kehään asti. Kertaalleen hän on tehnyt sellaisen tempun, että matkalla pukkarista kehään epävarmuus iski ja matsi jäi iskemättä. Harper ei kehää suostunut menään ja hänet diskattiin.
Vastassa olisi ollut silloin vielä voittamaton Efe Ajagba.


Sat 3, Dec - Tottenham Hotspur Stadium, Tottenham
WBC World Heavy
Tyson Fury 32-0-1 VS Derek Chisora 33-12-0

WBA World Heavy
Daniel Dubois 18-1-0 VS Kevin Lerena 28-1-0

WBC:n jättikokoinen ja taitava mestari Tyson Fury iskee kotimaassaan Englannissa. "Ikävä kyllä" hän tulee kohtaamaan nyt kolmatta kertaa maamiehensä Derek Chisoran.
Neljästä viime ottelustaan Derek Chisora on voittanut yhden, mutta nyt mestarilla on vapaa puolustus eli hänellä on tähän otteluun täysi oikeus.
Derek Chisora on kova kaveri ja kelvollinen nyrkkeilijä, usemmiten hän on kärsynyt niukkoja tappioita nimimiehillä..nyt hän kuittaa rahaa eläkekassaan. Hän tuskin kykenee Fyrya uhkaamaan mitenkään..mutta ainahan siinä pieni mahis on osua ja edes horjuttaa jättiä. Mahis on varmaan 1% luokkaa, mutta se on olemassa:).

Vuodelle 2023 Furylta odotetaan paljon, hänen on haaveiltu kohtaavan ainakin Oleksandr Usyk ja Joy Joyce. Molemmat kaverit ovat vaarallisia.
Ukrainan Oleksandr Usyk on nyt mestarina IBF-, IBO-, WBA(super), ja WBO -liitoilla. Hän on ollut mestarina myös painoluokkaa alempana.

Illassa on mukana myös WBA:n "perus" mestarin Daniel Duboisin tittelinpuolustus. Hänet haastaa Etelä Afrikan vasenkätinen Kevin Lerena.

Dubois suosikkina kehään, mutta 185 -senttinen Lerena saattaa olla yllättävän kova luu.
Hän on noussut cruiserista raskaaseen vuonna 2020. Cruiserissa hän saavutti pienempien liittojen titteleitä, raskassa sarjassa hän on yhä voittamaton. Nyt voitettuina mm:Bogdan Dinu ja Mariusz Wach.
Myös Dubois on kohdannut v.2021 Romanian Bogdan Dinun, matsi päättuyi KO 2 tuomioon. Lerena iski Bogdan Dinun unille erässä 4 (2022).


Sat 3, Dec - The Hanger, Bar Nunn
Heavy
Tyler Canning 5-5-0 VS Eddie Chambers 42-5-0

Eddie Chambers näyttää palaavan kehään, viimeisin ottelu vuodelta 2016, silloi tappio Gerald Washingtonille.
Chambers on entinen MM -haastaja, hänen uransa parhaat ajat olivat ehkä reilut kymmenen vuotta sitten. Nyt Philadelphian miehellä on ikää 40 -vuotta ja takana lähes 50 -ottelua.

Dec.10, Madison Square Garden, New York, New York

Jared Anderson 12-0 vs Jerry Forrest 25-6-2

Usa:n 23 -vuotiaan lupauksen Jared Andersonin seuraava ottelu isketään Las Vegasissa. Hän kohtaa vasenkätisen ja aika kovan Jerry Forrestin.
Hyvä testi nuorelle Andersonille. Forrest on kohdannut useampia tunnettuja kavereita, hyvänä päivänä "Slugger" Forrest laittanee kunnolla hanttiin.

Fri 16, Dec - Centre Gervais Auto, Shawinigan

Simon Kean 21-1-0 VS Eric Molina 29-8-0
North American Boxing Association Heavy
North American Boxing Federation Heavy
Arslanbek Makhmudov 15-0-0 VS Michael Wallisch 23-5-0

Kanadassa kehään kipuaa tyrmäävästi iskeviä kavereita. Venäjällä syntyneen, mutta Kanadassa asuvan Arslanbek Makhmudovin tyrmäysprosentti on yli 93%. Edellisessä matsissaan hän joutui taistelemaan voitosta täydet 12 -erää. Vastassa oli Carlos Takam.


Sun 25, Dec - Durup Hallen, Durup

Kem Ljungquist 14-0-0 VS Awadh Tamim 15-5-0

Tanskan kaksi metrinen Kem Ljungquist ei Joulukinkkusta nauti, ei ainakaan aattona, sillä hän nousee kehään 25.12.
Kem Ljungquistille on kevääksi tulossa jonkinsortin titteliottelua, odotellaan siitä tarkempaa tietoa.
Kotimaisille nyrkkeilyn ystäville Ljungquistin nimi tuli tutuksi ainakin siitä, että EBU-EU listoille kivunnut cruiserin Samuli Kärkkäinen kävi Ljungquistia sparrailemassa hänen kotisalillaan.

Ljungquist iskee todellisuudessa uudessa WBC:n lanseeraamassa Bridgerweight painoluokassa (200-224-pounds), joka taas sijoittuu cruiserin ja raskaansarjan väliin.

Omasta mielestä tämä on täysin turha uudistus ja jällen yksi "ylimääräinen" painoluokka, vain WBC -liitto on tämän toistaiseksi käyttöön ottanut.

Mitä muuta on ehkä odotettavissa:

IBF -liitto ehdottanee Usykille tittelinpuolustusta, haastajana olisi Filip Hrgovic. Usyk kuitenkin on aiemmin todennut, että häntä kiinnostaa nyt kiistaton mestaruus ja Furyn kohtaaminen.

Robert Helenius (31-3, 20 KOs).
Robben uran jatkosta odottelemme infoa ensivuoden puolella, antaa miehen lepäillä jo pohdiskella tulevaisuuttaan.

Robbe on noussut urallaan kahdesti Euroopanmestariksi ja ollut myös kahteen otteeseen pitkällä urallaan nimimiesten seurana huipun tuntumassa.
Viimeisimmässä ottelussa tuli KO 1 tappio Deontay Wilderille, rohkea aloitus, mutta ikävä kyllä se matsi päättyi eka erän viime sekunneilla.

Robbella ikää 38 -vuotta, mikä ei vielä ole suoranaisena esteenä kilpakehään nousulle raskaassa sarjassa. Toki muutakin elämää on kuin ammattinyrkkeily, sillä kovat ottelut ja niihin valmistautuminen on äärimmäisen rankkaa touhua, myös terveydelle.


Deontay Wilder VS Andy Ruiz Jr
WBC -karsinta jatkunee Wilderin ja Ruiz Jr:n kohtaamisella, mielenkiintoinen matsi on tekeillä.
Voittaja nousee Tyson Furyn haastajaksi.. jos Fury voittaa ensin Chisoran..mikään ei ole 100% varmaa ennalta.

Ammattinyrkkeily.net