Julkaistu
14.07.2022
Tänään.. eli itseasiassa eilen 13.7.2022 oli vuorossa itse kehitetty miesten päivä!

Kylään saapui ex-ammattilaisemme Harri Piitulainen, joten tietenkin keskustelimme tunteja boxingista, treenasimme, saunoimme ja söimme.

Mukava päivä, Harri tykitti 12 -erän treenin kesken kesätaukonsa! Viime kaudella mies kertoi harjoitelleensa 50 kertaa, eli n. 600 erää. 3-4 krt viikko.

Harri täytti hetkinen sitten 75 -vuotta, mutta nyrkkeily on kulkenut aina hänen mukanaan, syntymästä asti. Harri saavutti amatöörinä miesten SM-kultaa jo hyvinkin nuorena jatkaen uraa ammattikehissä.

Ammattilaisena Harri iski vuosina 1966-1971. Hän kuului Ruotsalaisen nyrkkeilytallin kalustoon, mutta uran eteneminen vaikeutui kun ammattinyrkkeily Ruotsissa kiellettiin vuonna 1969.

Debyytin Harri iski Tukholmassa, Bo Hogberg iski pääottelussa Euroopanmestaruudesta ja tupa oli täynnä! Paikalla oli 13000 lipun ostanutta katsojaan, joten jännittävä paikka debytoida. Jäi varmasti mieleen.

Ammattilaisena Harri nousi Euroopanlistan top 10 sakkiin. Hän kohtasi maailmanluokan iskijöistä mm: John H Stracey ja Willi Quatuorin. Molemmissa otteluissa Harri oli vieraskehän haastajan asemassa.

Stracey nousi aina maailmanmestariksi asti. Quatuor oli muuten kaksinkertainen Euroopanmestari otellen myös MM -ottelussa.

Harri lopetti uransa vain 23 -vuotiaana, recordi jäi lukemiin: 18-3-1

Ammattinyrkkeily.net