Julkaistu
21.06.2022
Otetaas pieni kurkistus raskaansarjan tilanteeseen!
Mestareinahan nykyään ovat:

Heavyweight (Unlimited)
WBO: Oleksandr Usyk

IBF: Oleksandr Usyk

WBA: Oleksandr Usyk*

WBC: Tyson Fury

*Daniel Dubois is the WBA "regular" heavyweight champion


<
Manchester Arena, Manchester, Lancashire, United Kingdom
heavy
Hughie Fury 26-3-0 vs Michael Hunter 20-1-2

ottelu siirtyy, Fury sairastunut tai loukkaantunu


23.6.2022 Casino Buenos Aires, Buenos Aires, Distrito Federal, Argentina
heavy
Jarrell Miller 23-0-1 vs Ariel Esteban Bracamonte 11-7-0
heavy
Ivan Dychko 11-0-0 vs Kevin Nicolas Espindola 7-3-0

Argentiinassa kehään palaa dopingkäryissä ryvettynyt Usa:n Jarrell Miller. Millerin kohdalle sattui myös sellainen asia, että hän oli pääsemässä MM -otteluun, kävi käry, matsi peruuntui ja uusi haastaja kukisti mestarin.
Kysehän siis siitä, että Millerin piti kohdata Joshua. Matsi peruuntui Millerin käryihin ja Ruiz Jr sai mahdollisuutensa lyhyellä varoitusajalla. Ruiz oli reilua kuukautta aiemmi kukistanut Dimitrenkon, joka myös iso ja oikea kätinen. Sikäli Ruiz oli valmiiksi niin kovassa viereessä, että se kantoi Joshuan voittoon asti. Milleriä tämä varmasti vaivaa loppuelämän, sillä mielessä on varmasti ajatus, että minäkin olisin voittanut Joshuan kysesenä iltana..

Argentiinassa kehään nousee myös Kazakhstanin 206 -senttinen Ivan Dychko. Hän kohtaa nuoremman kotikehän miehen, sillä vastaan on tulossa 183 -senttinen Kevin Nicolas Espindola.
Espindolaa ei ole vielä koskaan tyrmätty, mutta nyt vaara tyrmäykselle on olemassa. Dychko on kovaa iskevä ja hänellä on taustallaan kovanluokan kokemusta myös olympiatyylin puolelta. Dychko saavutti Olympia pronssia v.2012 häviten vain niukasti pistein Anthony Joshualle.

25.6.2022 Sluneta, Usti nad Labem, Czech Republic
heavy
Kem Ljungquist 13-0-0 vs Jacek Krzysztof Piatek 11-2-0

Tanskan kaksimetrinen vasuri Kem Ljungquist iskee tsekeissä. Nyt vuorossa kasieräseksi kaavailtu ottelu.
Ljungquistillakin on taustaa olympiatyylin puolelta, hän on kohdannut aikoinaan mm: Ivan Dychkon, Joe Joycen, Bakhodir Jalolovin ja Frazer Clarken. Tappiot tuli, mutta kovia kavereita mies on kohdannut.
Olympia kultaakin saavuttanut Jalolov iski KO 1 voiton Ljungquistista.

2.7.2022 Wembley Arena, Wembley, London, United Kingdom
heavy
Joe Joyce 13-0-0 vs Christian Hammer 27-9-0

Lontoon 36 -vuotias Joe Joyce iskee Heinäkuun alussa ja vastaan tulee Saksan Christian Hammer.
Hammer on kohdannut viimevuosina myös nimimiehiä, mutta hävinnyt heille poikkeuksetta. Viidestä viime ottelusta kolme on tappioita.

Joyce puolestaan saavutti Olympia hopeaa vuonna 2016, ammatikehiin hän siirtyi vuonna 2017 ja on edelleen voittamaton.

Joyce vaikuttaa kehässä hitusen kankealta ja kämpelölä, mutta todellisuudessa kyseessä on kovasta kaverista. Joyce ei arkaile ja hän lyö kovaa molemmilla käsillä.
Hän myös vaikuttaa kestävän iskuja todella hyvin, joten vaikea vastustaja hän tulee olemaan.
Joyce on lähes kaksimetrinen ja painoakin on liki 120 -kiloa. Iso mies on kyseessä.
Silti veikkaan, että meidän Robbe Helenius voisi hyvinki voittaa Joycen, jos kunto on edelleen samaa luokkaa mitä se oli Kownackin kohtaamisissa.
Joycea ei ole vielä lyöty samalla teholla mitä Robbe kykenee tarjoamaan.
Katsotaan kenet Joyce kohtaa tämän jälkeen, hänen oli ajatus iskeä vielä syksymmällä. Nyt on selvinnyt se, että Parker tulee ottelemaan jossain muulla kuin Joycen kanssa. Hän kertoo saaneensa toisaalta paremman tarjouksen. Kukahan lienee vastassa?
Toisaalta Joyce olisi saattanut olla juuri sopiva Parkerille. Joyce on iso ja vahva, hyvin rankattu, mutta hitusen hidas Parkeriin verrattuna. Uskon, että Parker olisi voinut hyvinkin voittaa tämän matsin.


9.7.2022 O2 Arena, Greenwich, London, United Kingdom
heavy
Dereck Chisora 32-12-0 vs Kubrat Pulev 29-2-0
heavy
Fabio Wardley 13-0-0 vs TBA
heavy
Solomon Dacres 3-0-0 VS TBA

Chisoran ja Pulevin välille on järjestetty uusi kohtaaminen. En tiedä miksi. Edellisen Pulev vei nimiinsä pistein, vuosihan oli 2016.
Chisoralla on kolme tappiota alla, tosin koville nimille. Ensin Usykille ja sitten kahdesti Parkerille.
Pahoin pelkään, että nyt tulee jälleen tappio. Pulev on edelleen yllättävän hyvä, vaikka onkin hidastunut parhaista päivistään.


16.6.2022 Civic Center, Miami, Oklahoma, USA

Heavy
Trey Lippe 18-1-0 vs TBA

Oklahoman kovaiskuinen Trey Lippe iskee jälleen, ikävä kyllä tulossa on vain kuuden erän mittaiseksi kaavailtu kamppailu.
Lippe kärsi tappion vuoden 2021 lopulla, tappio tuli TKO 1 tuloksella Mike Balogunille.
Balogun on 38 -vuotias vasuri Marylandista. Mittaa miehellä 185 -senttiä ja hän on edelleen voittamaton.

Trey Lippe on jo edesmenneen mestarin, Tommy Morrisonin poika. Häntä valmentaa Freddie Roach.


30.7.2022 Barclays Center, Brooklyn, New York, USA
heavy Adam Kownacki 20-2-0 vs Ali Eren Demirezen 16-1-0

Robert Heleniukselle kahdesti hävinnyt Puolan Adam Kownacki palailee kehään. Hänet tullaan näkemään kymmenen eräiseksi kaavaillussa ottelussa, nykyisessä kotikehässä Brooklynissa.

Kownacki tulee kohtaamaan Turkista lähtöisin olevan Ali Eren Demirezen.

Ali Eren Demirezenin listalta löytyy jokunen tunnettu iskijä, esim voitot: Kevin Johnsonista ja Gerald Washingtonista. Uran ainut tappio tuli vuonna 2019 pistein Efe Ajagballe.

Katsotaan onko Ali Eren Demirezen liiankin kova paluuottelun vastustaja, voi nimmittäin olla, että Kownacki ei toivu koskaan siitä selkäsaunasta, jota Robbe hänelle tarjoili.


20.8.2022 Jeddah, Saudi Arabia
World Boxing Association Super World Heavy Title
International Boxing Federation World Heavy Title
World Boxing Organisation World Heavy Title
International Boxing Organization World Heavy Title

Oleksandr Usyk (19-0) vs Anthony Joshua (24-2):

AJ menetti Usykille IBF:n, WBA:n ja WBO:n raskaansarjan mestaruutensa syyskuussa 2021.
Usyk voitti hänet pistein Tottenham Hotspur -stadionilla Lontoossa.

Nyt miehet ovat valmistautumassa uusintaotteluun – AJ saapuu uusintaan uuden valmentajan Robert Garcian kera. Voisiko hänestä tulla kolminkertainen raskaansarjan mestari?


Ukrainan sodassakin kotimaataan puolustaneesta Usykista on mainittava, että tämä cruiserista raskaaseen noussut vasuri on kohdannut kovimmatkin vastustajansa usein heidän kotikonnuillaan. Silti Usyk on edelleen voittamaton!

Molemmat miehet ovat saavuttaneet Olympiakultaa, Usyk oli mestarina ammattikehissä myös sarjaa alempana

"The Oleksandr Usyk vs Anthony Joshua rematch is reportedly now being targeted for Aug 20th at the Jeddah Super Dome in Saudi Arabia.
It's claimed the WBA, IBF & WBO heavyweight world title fight is close to being confirmed for that date!"- @DailyStar_Sport

usyk_jo2.jpg
4.9.2022 USA

Andy Ruiz 34-2-0 vs Luis Ortiz 33-2-0

Andy Ruiz Jr vs Luis Ortiz reportedly on for Sept. 4 on PBC PPV!

Andy Ruiz Jr tulee kohtaamaan syksymmällä kovaa iskevän Kuuban Luis Ortizin!
Recordeiltaan miehet ovat lähes identtisiä, molemmat myös ehdottomasti vaarallisia sotureita.

Vasenkätinen Ortiz on ehtinyt jo 43 -vuoden ikään, 3/2023 hän täyttää 44 -vuotta ja se on jo merkittävä ikä, kun otellaan ammattinyrkkeilyssä parhaiden keskuudessa.
Ortiz kukisti edellisessä ottelussaan ex-mestari Charles Martinin, mutta Ortiz oli tulla tyrmätyksi siinä ottelussa itsekin.
Ortiz otti luvut erissä yksi ja neljä. Itselle jäi sellainen vaikutelta, että iän ja pitkän uran myötä Ortiz on alkanut menettää iskunkestävyyttään. Häneen myös osuu aiempaa helpommin. Toki on muistettava, että vasenkätinen Charles Martin on painavan iskun omaava kaveri, iso ja tosiaan myös vasuri.

Ruiz Jr nousi koko maailman tietoisuuteen iskiessään Anthony Joshuan keskeytyskuntoon vuonna 2019. Hän saapui otteluuun lyhyellä varoitusajalla ja yllätti Joshuan täysin. Nopea ja rohkea Ruiz nousi tuntamattomasta miehestä maailmanmestariksi raskaaseen sarjaan.
Jatko sujunutkaan yhtä hienosti. AJ nimittäin oli kirjannut ottelusoppariin uusinnan ja se iskettiin noin 6kk eka kohtaamisesta. AJ saapui otteluun hyvällä takitiikalla ja loistavassa kunnossa. AJ:n urakkaa tosin helpotti se, että ANdy oli viettänyt aikaansa kaljakuppilassa, eikä harjoitus salilla. Andy saapui otteluun entitäkin tanakammassa kunnossa, eikä hän kyennyt taistelemaan ottelun voitosta.
Ankaran tappion jälkeen Andy ryhdistäytyi tai ainakin yritti tehdä muutosta, jolla motivaatio harjoitteluun palaisi.
Andy palkkasi valmentajakseen Eddy Reynosom, eli miehen joka valmentaa esim: Canelo Alvarezia.
Andy tosiaan hoikistui ja vaikutti lihaksikkaammalta, mutta sitten tuleekin se tärkein asia: Ammattinyrkkeilyssä ei mitata rasvoja, eikä kehon ulkomuotoa pisteytetä. Tässä lajissa pidemmälle vie muut asiat kuin kosmeettiset ulkonäkökeskeiset jutut.
Andy kohtasi Reynoson valmennuksessa kokeneen ja ikääntyneen Chris Arreolan. Kuinkas ollakaan, Andy otti luvut toisessa erässä. Joshuan toisesta kohtaamisesta 12/2019 Andy oli pudottanut painoaan yli 12 -kiloa ja se on merkittävä pudotus 188 -senttiselle ex-mestarille.
Nyrkkeilystä vaikutti silti puuttuvan jotakin, Andy voitti Arreolan pistein, mutta hänen tavaramerkkinsä, sähisevän nopeat kädet monipouolisine iskusarjoineen olivat oikeastaan oudon jähmeän oloisia.
Ehkä Andy oli keskittynyt liikaakin ulkonäköönsä, hankkinut voimaa ym..mutta samalla hänen kehonsa vaikutti menettäneesä rentoutta ja nopeutta.

Kaikille ei yksinkertaisesti sovi isompien rautojen kolistelu punttisalilla. Voiman hankinta on ehdottomasti tärkeä osa harjouittelua, mutta tapa millä se tehdään on mietittävä tarkkaan, kuten myös aika jolloin voimakausi on. Kuntopiirit painoilla toimivat usein paremmin kuin yhden ison taakan nostaminen kerran. Ammattinyrkkeilyssä ei suurinkaan voima auta, jos sitä ei saada jalostettua muotoon, jolla se palvelee nyrkkeilijän tärkeimpiä ominaisuuksia..ja ne ovat yksilökohtaisia tietenkin.

Nyt Andy saapunee kehään jälleen uuden valmentajan avustamana. Nyt valmentajana toimii Alfredo Osuna. Andy on käynyt myös polvileikkauksessa, joten myös kuntoutus on vaatinut oman aikansa.
Andy on kertonut, että kipeytynyt oikea polvi vaivasi häntä yli kolme vuotta. Toivotaan, että polvi on nyt kunnossa ja kuntoutettu täyteen terään.Deontay Wilder (42-2-1):
Ex-mestari Wilder hävisi kahdesti peräkkäin Tyson Furylle, viimeisen kerran 10/2021. Wilder saatta hyvinkin palata vielä kehään ja hän onkin heitellyt ilmoille esim: Joseph Parkerin kohtaamisen. Katsotaan miten homma etenee.
Myös edellä mainuttu Andy Ruiz Jr tuntuu olevan edelleen keskusteluissa Wilderin paluuottelun vastustajaksi?


Filip Hrgovic (14-0)
Kroatian jätti on edelleen voittamaton, mutta syystä tai toisesta hänen tekemisensä ei ole vakuuttanut minua. Se ei tarkoita paljoakaan, mutta jotain hänen nyrkkeilystään jää puuttumaan.
Myös Filip Hrgovic on rankattuna hyvin, IBF#3
Filip Hrgovicinhan piti kohdata jo aiemmin Kiinan Zhilei Zhang, mutta matso peruuntui. Hrgovicin isä menehtyi hetki ennen ottelua, joten matsi oli peruttava.
Zhilei Zhang iski kuitenkin 7.5.2022 ottaen KO 1 voiton Scott Alexander nimisestä kaverista. Hän saapui otteluun lyhyellä varoitusajalla korvaamaan Hrgovicin.


Vuonna 20200 odotettavissa Robbelle tärkeä ottelu!

Robert Helenius (31-3, 20 KOs). VS TBA

Suomen Robert Helenius on iskenyt viimeotteluissaan kolme keskeytysvoittoa ja uhkuu kovaa itseluottamusta. Helenius harjoittelee hyvin ja on uskoakseni valmis kohtaamaan huipulta kenet tahansa.
Eri asia on se, että ovatko huiput valmiina kohtaamaan Heleniuksen, vai onko hän sittenkin liian vaarallinen mies pienenestä pohjolan valtiosta.


Robbe otteli edellisen kerran 10/2021 kukistaen toistamiseen Adam Kownackin. Viimeisimpien tietojen mukaan Robbelle on ottelu sovittuna ja harjouittelu on käynnissä. Vastustajan pitäisi olla astetta kovempi kuin Adam Kownacki!
En vielä arvaile vastustajaa, mutta tähän hetken tiedon valossa vastusta mahtunee varsin pieneen sakkiin kärjen tuntumaan.

Robbehan on rankattuna edelleen WBA: listalla sijalle #3.Tässäpä taas pikainen vilkaisu raskaaseen sarjaan, Facen kommentteihin saa päivittää lisäinformaatiota tai korjailla virheitä..päivitän niitä taas itse artikkeliin myöhemmin.

Ammattinyrkkeily.net