Julkaistu
16.06.2022
Savonlinnassa nähdään kesällä uudenlainen kamppailu-urheiluilta: ammattinyrkkeilyä ja vapaaottelua samassa tapahtumassa

Savonlinnan Huwila-areenalla järjestetään heinäkuussa Suomen oloissa ennennäkemätön urheilutapahtuma. Kamppailulajien ystäville riittää jännitettävää, kun Fight Night -illassa isketään neljä ammattinyrkkeilyottelua ja neljä vapaaottelumatsia. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Suomessa nähdään näitä kahta lajia samassa tapahtumassa. Fight Night järjestetään 16. heinäkuuta.

Kotimaisista nyrkkeilijöistä kehään nousevat Olavi Hagert, Ivan Perälä, Jamil Elo ja Elia Juusti. Vapaaottelijoista paikalla ovat Mici Saaristo, Marko Kettunen, Jari Löppönen ja Marko Heponiemi.

Olavi Hagertin paluu ilahduttaa varmasti kaikkia kamppailu-urheilun ystäviä. Mikkeliläisnyrkkeilijä iski voitokkaasti viisi ammattilaisottelua vuosina 2015–16, jonka jälkeen mies vetäytyi tauolle. Heinäkuussa välisarjalainen palaa kehään ja on valmis jatkamaan siitä, mihin kuusi vuotta sitten jäi.

Ylemmän välisarjan Jamil Elo iskee heinäkuussa kolmannen ammattilaisottelunsa. Helsinkiläisnyrkkeilijä on Savonlinnassa tuttu näky, sillä hän otteli debyyttinsäkin samassa kaupungissa voittaessaan virolaisen Mac Ojasmaan pistein elokuussa 2021. Elo keräsi jo amatöörikehissä huomiota räväkällä ottelutyylillään, ja ammattilaisena hän on osoittanut, että tahtoa ja sisua löytyy yhä vain enemmän.

Ivan Perälä ja Elia Juusti ovat ammattilaiskentän uusia tulokkaita, ja molemmilta debytanteilta löytyy näyttämishaluja vaikka muille jakaa. Ylemmässä keskisarjassa otteleva Perälä aikoo pysytellä paidattomana huomattavan aktiivisena: sosiaalisen median tilillään hän kertoo tähtäävänsä jopa viiden matsin vuosivauhtiin. 91-kiloisissa amatöörinä menestynyt Juusti tuo puolestaan lisäväriä alemman raskassarjan puolelle.

Vapaaottelun puolella otellaan yksi ammattilaiskohtaaminen ja kolme amatööriottelua. Ammattilaisten kamppailussa amatöörinä EM-hopeaa voittanut Mici Saaristo (1–1–0) kohtaa ruotsalaisen Oskar Jaskarin (1–0–0), joka puolestaan on voittanut judossa Ruotsin mestaruuden. Ottelu käydään kääpiösarjassa. Amatööriottelijat Marko Kettunen, Jari Löppönen ja Marko Heponiemi ovat puolestaan Savonlinnan omia kasvatteja, joten yleisöltä toivotaan raivoisaa kannustusta, jotta kotikehän miehet yltävät voittoihin!

Kaikki nyrkkeilijät iskevät nelieräiset ottelut. Amatöörivapaaottelijoiden kohtaamiset kestävät 3X3 minuuttia, ammattilaispuolella ottelun kesto on 3X5 minuuttia. Ottelijoiden vastustajat julkistetaan myöhemmin.

Fight Night -tapahtuman pääsyliput ovat myynnissä alkaen hintaan 38,50 euroa. Kokonaisvaltaisemman kokemuksen tarjoavat VIP-liput kustantavat puolestaan 103,50 euroa. Ennakkomyynti hoidetaan Lippupisteen myyntikanavissa.

Heinäkuun Fight Night toimii esinäytöksenä elokuun perinteikkäälle Boxing Night Olavinlinna -illalle, jolloin nyrkkeily palaa koronatauon jälkeen tunnelmalliseen Olavinlinnaan. Tästäkin tapahtumasta on odotettavissa lisätietoja lähiaikoina. Savonlinnassa on luvassa vilkas kamppailukesä!


Ammattinyrkkeily.net