Julkaistu
18.01.2022
Nyrkkeilyasento ja puolustus:
Yhtä ja oikeaa tapaa ei ole olemassa, jokainen modifioi ja harjoittelemalla jalostaa juuri sen itselleen parhaan ja mahdollisimman turvallisen tyylin otella.
Osu ja ole osumattomissa on lyhyesti se kaava, jolla voitetaan ja minimoidaan myös omat vauriot.

Nyrkkeily on sikäli yksikertainen laji, että jos osut kerran ja toinen ei osu kertaakaan, voitat. Tämä siis äärimmäinen esimerkki.
Käytännössä tilanne on toinen, pitkissä otteluissa pelkästään päätä kohden tykitetään satoja toinen toistaan hurjempia iskuja, koko ottelun iskumäärät saattavat raskaassa sarjassakin mennä toiselle tuhannelle. Siksi suojautuminen on elintärkeää.

Puolustuksen on oltava pitävä ja on myös kyettävä suorittamaan omia iskuja, blokeista, väistöistä, samaan aikaan jne. yhtälö monimutkaistuu.
Taktiikoita en tähän sotke, vaikka niillä on kiistatta suuri vaikutus kaikkeen, mitä nuoratussa neliössä voi tapahtua.

Esittelen nyt jokusen videon maailman huipulta, tapoja puolustaa ja suojata itsensä on monia. Parhaat sortuvat vain harvoin virheisiin. Silti myös onnella on pieni osuutensa tässä lajissa. Hyvällä ja huonolla onnella ja niiden yhteisvaikutuksella:)
Oli puolustus mitä tahansa, niin jalkatyö nousee jälleen kerran arvokkaaseen osaansa. Jokunen sentti taakse saattaa riittää välttämään hurjimmatkin iskut...ja myös yläkroppa "elää".
Pienikin jousto kropasta oikeaan aikaan vie tehoja iskusta ja millimetrin tarkka väistö tekee myös lyöjän roolista raskaan.

Liikkuvaan maaliin harvemmat kykenevät iskemään kovimpia iskujaan, mutta huiput ovat tässäkin oma rotunsa..he lyövät jäätävän kovaa asennosta kuin asennosta. Siksi puolustuksen ja itsenasä suojaamisen nostan todella tärkeäksi juuri ammattinyrkkeilyssä.
Tasapaino, hyvä tasapainoinen asento missä tahansa tilanteessa on myös yksi kulmakivistä tässä lajissa..kuten myös painon siirto.. se tapahtuu iskuissa, väistöissä, liikeessä jne.

George Foreman
Kaksois suojaus-Cross-Armed DefenseWinky Wright-The Peek a Boo Defense/ High Guard DefenseKen Norton - Cross Armed Guard


Muhammad Ali - Alin puolustusta ei kirjoissa opeteta, se perustui usein liikkeeseen ja äärimmäisen hyviin rektioihin kuten myös nopeuteen. Kuten myös taktiikoihin, kuten vaikkapa Rope-a-dope!

Canelo Alvarez - Defensive Slips & Rolls

Nopeutta, voimaa ja äärimmäisen hyvät reaktiot


Floyd Mayweather Defense - Shoulder Roll

50-0-0 recordi kertoo, että puolustus, jonka Floyd on hionut huippuunsa on ensiluokkainen, juurikin hänelle. Valtava määrä työtä on tämänkin takana.


Naseem Hamed - Defense Highlights
Parhaimmillaan Naz oli liukas kuin märkä pala saippuaa, reaktiot, elastinen-liikkuva keho, rohkeutta ja voimaa.Boxing Defense: Peek-a-Boo (Patterson, Torres, Tyson)Rocky Marciano - Defense Highlights
49-0-0, Marciano myös suojasi itsensä taitavasti, usein hieman takapainoinen valmiina iskemään oikeallaan, myös tarkkoja U-väistöjä, kuten myös graniittinen leuka kaiken varalle.Pernell Whitaker - The Defensive Master Vaistojen varassa, "Sweet Pea"


Nicolino Locche -The Defensive Genius
Argentiinan Nicolino Felipe Locche iski urallaan 117 voitoa kärsien vain neljä tappiota. Yksi näistä ennen täyttä aikaa silmäkulmavamman vuoksi.
Locche oli ilmiömäinen, kädet alhaalla oli vastassa kuka tahansa- en uskalla suositella tätä tyyliä. Leuka alas ja kädet ylös on se turvallisin lähtökohtaisesti edelleen.

Ammattinyrkkeily.net