Julkaistu
20.11.2020
20.11.2020 Ocean Center, Daytona Beach, Florida, USA

light heavy
Tavoris Cloud 24-3-0 vs Ryan Soft 4-11-1
light
Jeremy Hill 13-0-0 vs Travis Castellon 16-3-1
super middle
Sean Hemphill 8-0-0 vs Gonzalo Andreasen 5-7-0

Raskaan keskisarjan mestarinakin ollut Tallahasseen Tavoris Cloud on palaamassa kehään vuosien tauolta.
Cloud oli varsin kova luu aikoinaan. Hän kohtasi useita ninmimiehiä pysyen voittamattomana. Vuosina 2013-2014 hän kärsi kuitenkin kolme tappiota ja menett tittelinsä. Eka tappio tuli 48 -vuotiaalle Bernard Hopkinsille, sitten Adonis Stevensonille ja viimeisimpänä Artur Beterbieville KO 2 tuomiolla. Viimeisin ottelu oli vuonna 2014, joten taukoa kilpakehiin on tullut yli kuusi vuotta.
Ikää Cloudilla on nyt 38 -vuotta.


21.11.2020 Wembley Arena, Wembley, London, United Kingdom
World Boxing Association Continental Welter Title
Conor Benn 16-0-0 vs Sebastian Formella 22-1-0
heavy
Fabio Wardley 9-0-0 vs Richard Lartey 14-3-0
vacant BBBofC English Bantam Title
Liam Davies 7-0-0 vs Sean Cairns 7-2-0
heavy
Alen Babic 5-0-0 vs Tom Little 10-8-0

Lontoossa pääottelussa kehään nousee välisarjan nuori ja edelleen voittamaton Conor Benn.
Hänet haastaa 33 -vuotias Sebastian Formella. Formella on hitusen kokeneempi kuin Benn, mutta lista on tarkkaan rakennettu. Edellisessä ottelusaan Formella kohtasi maailmanluokan iskijän, ex-mestari Shawn Porterin, tuloksena selvä tappio pistein.

Conor Benn muistetaan meilläpäin ainakin parista asiasta, hänhän on kuuluisan mestarin Nigell Bennin poika ja kotimaisista Benn on kohdannut Koivulan Jussin. Jussi muuten voitti eka erän tästä vuonna 2019 isketystä matsista, mutta hyvä alku ei jaksanut kantaa pidemmälle. Toisessa erässä Benn täräytteli Jussin keskeytyskuntoon.

Jussista puheenollen onkin mainittava, että Jussi nousee 19.12.2020 kehään Espanjassa ja vastaan on tulossa jällen kova kaveri, nimittäin Sergio Martinez 52-3-2.
Ottelu käydään keskisarjassa, Jussille painoluokka on hitusen suuri, sillä hän on ollut parhaillaan välisarjassa.

Vasenkätinen Sergio Martinez oli aikoinaan todella kova nimi ja hän saavutti vuosina 2009-2012 kahden eri painoluokan mestaruudet kohdaten ja voittaen useita nimimiehiä.

Sergio Martinez hävisi viimeisen keskisarjan tittelinsä vuonna 2014 Miguel Cottolle,

Vuonna 2015 Martinez ilmoitti lopettavansa uransa ammattinyrkkeilijänä. Takana oli loukkaantumisia ja useita polvileikkauksia.

Vuonna 2020 Martinez kuitenkin ilmoitti, että hän tekee paluun ja tähtää uudelleen huipulle.

Eka paluuottelun hän otti 8/2020 ja tulos KO 7 voitto Jose Miguel Fandinosta. Ottelu iskettiin Espanjassa ja siellähän Argentiinasta lähtöisin oleva "Maravilla" on asustellut jo vuosien ajan.

Koivula on siis ensimmäinen Suomalainen, kenet Sergio Martinez kohtaa ammattikehissä. Olympiatyylin puolella hän nimittäin on kohdannut ja voittanut ainakin Jani Rauhalan.

Sergio Martinezhan aloitti nyrkkeilyn vasta 20 -vuotiaana. Hän oli pelannut jalkapalloa ja pyöräillyt kilpatasolla. Olympiatyylin nyrkkeilyssä hän iski mm: 1997 MM -kisoissa Budapestissä selviten sijalle 9.

Samoissa kisoissa kotimaisista olivat mukana mm:Kai Kandelin, Amin Asikainen, Jani Rauhala, Petri Männikkö, Mika Tossavainen ja Kai Brännkarr. Asikainen otti kisoissa pari voittoa ja putosi pelistä puolivälierissä...

Takaisin asiaan, eli Lontoon amamttilaisiltaan:)
Lontoossa kehään nousee myös voittamattomia raskaansarjan miehiä. Heillä on vastassa tuttuja nimiä.
196 -senttisen Fabio Wardleyn haastaa Ghanan Richard Lartey.

Lartey otellut viimeiset ottelunsa Englannissa ja takana on kaksi tappiota. Ensin tuli nokkaan Daniel Duboisilta ja sitten Nathan Gormanilta.
Katsotaan miten Dillian Whyten manageroima Suffolkin Wardley tästä selviää.

Kroatian tyrmääjä Alen Babic tulee kohtaamaan Tom Littlen.
Little kärsinyt nyt neljä tappiota putkeen ja kaikki ennen täyttä aikaa. Vastassa on tosin ollut lupaavia iskijöitä mm: kaksissakin Olympialaisissa iskenyt Mahammadrasul Majidov, Daniel Dubois ja Filip Hrgovic.
Varmaankin juuri sopiva matsi 185 -senttiselle Alen Babicille tähän kohtaan uraa.

Tom Little on sparranut ainakin Joy Joycea viimeaikoina ja Youtube pätkän perusteella myös Joyce otti sparrissa kovia tällejä Littleltä.
Mutta..sparrit on sparria ja kisat on erikseen.


Ammattinyrkkeily.net