Julkaistu
10.10.2020
Winner Take All
Nuoruus ja kokemus olivat jälleen kerran vastakkain! Asetelma lienee lähellä samaa, kuin tulevassa Lomachenko vs Lopez ottelussa! Painoluokka on toinen, mutta mestarit ovat vastakkain!

3.11.2001 MGM Grand, Las Vegas
World Boxing Council World Super Light Title World Boxing Association Super World Super Light Title International Boxing Federation World Super Light Title Kostya Tszyu 27-1-0 vs Zab Judah 27-0-0

Pala ammattinyrkkeilyn historiaa.
Vuonna 2001 nähtiin kovanluokan ottelu, kun nuori Zab Judah yritti kukistaa taitavan Kostya Tszyun.
Tszyu oli otteluhetkellä 32 -vuotias, hän toi otteluu mukanaan WBC:n ja WBA:n tittelit. Judah oli IBF -liiton mestari.

Ennen matsia Judah ennakoi, että tästä tulee helppo matsi: “Tszyu’s style is made for me. He’s strong, stands up straight and comes forward. His style is like Swiss cheese: full of holes.”

Ottelu alkoi jännittävissä merkeissä. Nuorempi Judah vei ekan erän nimiinsä, mutta toisessa erässä Kostya Tszyu alkoi saada ajoitustaan kohdilleen Rytmi alkoi löytyä, eikä Judahin nopeus ollutkaan niin yivoimainen kuin oli ennakoitu.
Toisen erän viime sekunneilla Tszyu osui kovan oikean Judahin leukaan ja Judah putosi kanveesille. Hän nousi vaivoin jaloilleen, mutta oli kaukana ottelukuntoisesta.
Matsi oli keskeytettävä ja näin karismaattinen Kostya Tszyu nousi kiistattomaksi mestariksi.

Pian ottelun päätyttyä Judah protestoi tappiotaan käymällä käsiksi tuomari Jay Nadyyn.
Se tuli kalliiksi, sillä Judah tuomittiin maksamaan 75000$ sakko.

Otteluhan iskettiin ylemmässä kevytsarjassa. Sarja ei kuulu perinteisiin ammattinyrkkeilyn painoluokkiin, mutta silläkin on värikäs ja upea historia takanaan.
Kyseinen painoluokka perustettiin vuonna 1962: "Super Lightweight 140 lb / 63.5 kg / 10 st"

Tszyu on muuten edelleen viimeisin kiistaton mestari tässä painoluokassa:
Tszyu became the first man in 30 years to unify the belts in the light welterweight division Kostya Tszyu became the undisputed Junior Welterweight champ after defeating Zab Judah to successfully unify his WBA and WBC belt with Judah's IBF belt. Tszyu was stripped of the WBA and WBC titles because of extended inactivity due to training injuries and lost his IBF belt to Ricky Hatton.
Ammattinyrkkeily.net