Julkaistu
05.02.2020
22.2.2020 Las Vegasa
World Boxing Council World Heavy Title
Deontay Wilder 42-0-1 vs Tyson Fury 29-0-1

Huom: Ottelu Viaplayn tarjonnassa:


Kahden edelleen voittamattoman jätin uusinta olisi tarkoitus iskeä vuoden 2020 alkupuolella. Edellinen ottelu päättyy ratkaisemattoon vuonna 2018.Anthony Joshuan tilanteesta on arveltu vuoden 2020 alussa seuraavaa:
^ Joshua nousi vuoden 2019 lopulla takaisin mestariksi kukistaessaan ylipainoisena kehään nouseen Andy Ruiz Jr:in.
Joshua hävisi Ruiz Jr:lle kesällä 2019, tuloksenahan oli TKO 7 voitto. Joshua konttasi ottelussa useasti, Ruiz Jr kertaalleen.
Uusinassa kaikki oli kuitenkin toisin. Joshua otteli tarkasti ja taktisesti järkevästi. Hän otti pistevoiton varsin vaivattomasti aika tapahtuma käyhän ottelun päätteeksi. Ylipainoinen ja harjoittelun laiminlyönyt Ruiz Jr oli kuin varjo entisestä eikö hän kyennyt oikeastaan olemaan ollenkaan vaarallinen 12 -erän aikana. Joshuan kyvyistä saatiin jälleen varoitusta ilmoille, hän kykenee muuhunkin kuin nopeaan tyrmäykseen. Uskon, että Joshua tulee antamaan haastetta jokaiselle sarjan huipulle edelleen. Hänen leukansa ei ehkä ole sarjan graniittisin, mutta sekään ei merkitse aivan kaikkea.
Jos hurjimpia iskuja ei kestä, niin niiltä on opeteltava suojautumaan ja sitä työtä Joshua parhaillaan tekee. Myös hänen iskuvoimansa on kova, se on syytä muistaa.
Wilder on silti tekojen perusteella rankattava sarjan pelottavammaksi mieheksi, hänen iskivoimansa ja taito osua on vertaansa vailla edelleen.

Voitokkaan MM -ottelun myötä Joshua on jälleen WBA-, WBO- ja IBF -liittojen mestarina.
Keväällä on odotettavissa, että Joshua tulee kohtaamaan IBF -liiton ykköshaastajana olevan Kubrat Pulevin. Bulgarian Pulev on toistaiseksi hävinnyt ammattikehissä vain Wladimir Klitschkolle vuonna 2014. Pulev on 38 -vuotias ottelija, jolle mieluusti antaa vielä mahdollisuuden MM -ottelussa. Voittoon tuskin eväät riittävät.

29.2.2020 The Ford Center at The Star, Frisco
Joseph Parker 26-2-0 vs Shawndell Terell Winters 13-2-0

Ex-mestari Parker on tervehtynyt hämähäkin puremasta ja on jälleen valmis ottelemaan. Parker tulee kohtaamaan Indianassa iskettävässä ottelussa Usa:n Shawndell Terell Wintersin. Winters on varsin tuntematon tekijä, mutta listalla on pari hyvää voittoa ja kovaa hän lyö.

7.3.2020 Barclays Center, Brooklyn
Adam Kownacki 20 0 0 vs Robert Helenius 29-3-0
Heavy
Efe Ajagba 12 0 0 vs Razvan Cojanu 17-6-0

Robbe Helenius matkaa jälleen ottelemaan Usa:han. Nyt Helenius saa vastaansa voittamattoman Adam Kownackin.
Hyökkäävästä tyylistään tunnettu Adam Kownacki on todella kova kaveri, häntä on lyöty ja kovaa, mutta siitäkin huolimatta Puolasta lähtöisin oleva Adam onnistuu ottelut voittamaan.
Kownacki voitti edellisessä ottelussaan Chris Arreolan ja sitä ennen Gerald Washingtonin.
Myös Helenius on kohdannut Gerald Washingtonin, mutta kärsi tappion hyvän alun jälkeen.

Kownacki on Heleniusta reilusti lyhyempi. Kownacki hyökkää useimmiten vauhdilla ja aika suoraan eteenpäin, joten teoriassa Robben pitäisi osua tätä kaveria ja kovaa..ehkä upparit on kaivettava avuksi, sillä niillä on hyvin osuessaan tyrmäävä vaikutus. Kownackin suojaus ei ole paras mahdollinen..mutta se on sanottava, että nyt tulee vastaan kova kaveri.
Tehtävä on Heleniukselle vaikea, mutta kaikki on mahdollista. Robbe on kovaa iskevä ja voi yllättää Kownackin juuri sillä, että hänen pitäisi olla parhaimmillaan juuri silloin, kun vastustaja tulee kovaa päälle.

Ottelussa karsitaan pääsystä MM -otteluun.

Illassa mukana myös Efe Ajagba 12-0-0 Nigeriasta. Hän on edelleen voittamaton ja kuuluu joukkoon Olympiaiskijä.
Lähes kaksimetrinen Ajagba on tulisesti iskevä, ikää 25 -vuotta. Mies asuu ja harjoittelee Texasissa.

28.3.2020 Park Theater, Las Vegas, Nevada, USA
heavy
Otto Wallin 20-1-0 vs Lucas Browne 29-2-0

Ruotsin 197 -senttinen vasuri Otto Wallin palaa kehään 28.3.2020.
29 -vuotias Wallin tulee kohtaamaan jo ikämiehenä kehään nousevan Lucas Brownen.
Wallin kärsi edellisessä ottelussaan tappion, mutta laittoi Tyson Furyn aika ahtaalle 12 -erän koitoksessa.
Lucas Browne on jo yli 40 -vuotias, entinen WBA:n mestari. Lucas Brownen kukisti MM -ottelussa varsin kovana pidetyn Ruslan Chagaevin..mutta ottelun jälkeen Browne antoi positiivisen dopingtestin tuloksen..ja titteli lähti yhtä nopeasti kuin se oli tullutkin.
Brownen uralta löytyy toinenkin dopingkäry.

Raskaan sarjan huippua kohden on tunkua ja jokunen nimi kannattaa kyllä painaa mieleen aiemmin mainittujen lisäksi kuten esim:
Dillian Whyte:
Lontoon Dillian Whyte odottaa edelleen pääsyä uransa ekaan MM -otteluun. Listalla yksi tappio, se tuli vuosia sitten Anthony Joshualle.
31 -vuotias Whyte on on joutunut matseissaan varsin usein tiukille, mutta kaivanut voiton itselleen. Viime ottelussa vastassa oli Puolan iso Mariusz Wach ja siinä matsissa Whyte kävi lähellä tappiota. Sitä edellisessä matsissa hän voitti kovan matsin päätteeksi Oscar Rivasin ja matsin jälkeen väänneettiin pitkään dopingista, Whyte epäiltynä. Lopulta Whyte vapautettiin epäilyistä. Whyte on kärsinyt dopingrikkomusta kilpailukieltoa aiemmin urallaan.

Andy Ruiz Jr 33-2-0
Usa: Andy Ruiz Jr nousi rytinällä huipulle ja poistui sieltä kohun saattelemana..Andy tyrmäsi ensin Anthony Joshuan, mutta saapui uusintaotteluun huonosti valmistautuneena ja pahasti ylipainoisena..tappiohan siitä tuli. Silti en laskisi Andya ulos kuvioista vielä, hän on nopea kätinen, rohkea ja päättäväinen kaveri..kunhan sille päälle sattuu ja vaihtaa kaljabaarin saliin.
Hieman haluan myös ymmärtää Andya, sillä suht köyhistä oloista parin viikon säädön jälkeen maailmanmestariksi ja samalla miljonääriksi saattaa sotkea fiksunkin kaverin pasmat.
Andyhan nousi Joshuan haastajaksi siksi, että Miller kärysi hetkinen ennen matsia dopingtestissä ja Andy valittiin varamiehenä kehiin.

11.4.2020 The O2, London
Daniel Dubois 14-0-0 vs Joe Joyce 10-0-0

Nyt on Lontooseen tulossa kovaa settiä. Nuori Dubois kohtaa kokeneen Joycen.
34 -vuotias Joyce on lähes kaksi metrinen ja Olympilaisissa 2016 hän iski hopeaa.
Jyce on edelleen voittamaton ammattikehissä.
Myös nuori ja tulisesti iskevä Daniel Dubois on voittamaton. Häntä on pidetty sarjan kuumimpana nimenä, katsotaan miten käy kun vastustajia kovennetaan.
David Hayen manageroima Joyce on kovan luokan iskijä ehdottomasti.

Siltikin, omissa papereissa nuori Duubois suosikkina kehään.

Dereck Chisora:
Kivenkovaa Dereck Chisoraa ei voi laskea vielä pelistä pois. Dereck Chisora on takomnut jälleen kolme voittoa putkeen ja on yllättävän kova luu.

Kubrat Pulev:
Bulgaarian 38 -vuotias Pulev odottelee MM -ottelun kynnyksellä. Hän kohdannee Anthony Joshuan seuraavassa ottelussaan. Pulev on takonut listan: 28-1-0, tappio vuosia sitten Wladimir Klitschkolle MM -ottelussa.

Tony Yoka 7-0-0, Ranskan yli kaksimetrinen Yoka on aiemmin saavuttanut Olympiakultaa..

Filip Hrgovic (10-0, 8 KO) Matchroomin promotoilla Hrgovicilla on myös kova tausta Olympiatyylin nyrkkeilystä, hän ei kuulu aivan omiin suosikkeihini, mutta maailmalla häneen uskotaan.


Luis Ortiz
Alexander Povetkin
Näitä hieman iäkkäämpiä iskijöitä ei vielä kannata unohtaa, molemmat ovat edelleen vaarallisessa kunnossa.

Michael Hunter on Usa:sta ja noussut cruiserista raskaaseen. Edellisessä matsissa hän kohtasi edellä mainitun Alexander Povetkinin ja tuloksena ratkaisematon..tästä odotellaan uusintaa.

Gerald Washingtonin nimi on mainittava myös, sillä voitto Heleniuksesta piti miehen nimeä tapetilla ja hänet on rankattuna nyt #IBF 8. Ehdottomasti kiinnostaa, mitä tämä 37 -vuotias entinen armeijan mekaanikko tekee seuraavassa ottelussaan ja kuka on vastassa.

Junior Fa 19-0 (10), Uuden-Seelannin miehiä on nähty aiemminkin huipulla. Junior Fa on on 196 -senttinen ottelija. Hänet on rankattu hyvin, mutta listalta ei toistaiseksi löydy kuin entisiä nimimiehiä. Junior Fa:n kyvyt tullaan mittaamaan tästä eteenpäin, ottelut kovenevat takuuvarmasti jos matkan on tarkoitus kulea huippua kohden.

Ivan Dychko 9-0-0, tyrmääjä Kazakhstanista on myös mainittava. Uraansa Usa:ssa tekevä Dychko on peräti 206 -senttinen ,eli Tyson Furyn mittainen jättiläinen.
Toistaiseksi Dychko on tyrmännyt jokaisen vastustajansa.
Dychko on iskenyt kaksissa Olympialaisissa ja paras sijoitus toi pronssia vuonna 2012.
Dychko on 29 -vuotias, eli hyvässä iässä edelleen menestymistä ajatellen

Evgeny Romanov 14-0-0, Venäjän 34 -vuotias Romanov on mainittava jo siksi, että tämöä 183 -senttinen kaveri on ainakin ollut kovanluokan tekijä. Vuosia sitten hän iski Deontay Wilderin luvulle olympiatyylin kehässä ja nyt Romanov on kiivennyt ammattikehissä sijalle #8 WBO:n listalla.


Ammattinyrkkeily.net