Julkaistu
29.12.2019
28.12.2019 State Farm Arena, Atlanta, Georgia, USA
World Boxing Council Silver Light Heavy Title
World Boxing Association World Light Heavy Title
Jean Pascal 34-6-1 vs Badou Jack 22-2-3
Voittaja:
Jean Pascal PST 114-112 Jack, 114-112, 114-112 Pascal.

vacant World Boxing Association World Light Title
Gervonta Davis 22-0-0 vs Yuriorkis Gamboa 30-2-0
Voittaja:
Gervonta Davis TKO 12

Atlantassa, Georgiassa iskettiin kovia otteluita.

Raskaan keskisarjan MM -ottelussa WBA #11 Badou Jack (22-3-3, 13 KOs) haastoi mestari Jean Pascalin (35-6-1, 20 KOs).

Todella vahva Pascal esitti jälleen väkeviä iskujaan, Ruotsin Jack oli jokusen kerran hätää kärsimässä, mutta sai pidettyä pintansa palaten hienosti mukaan otteluun.
Etenkin erien lopput olivat Jackille vaikeita, Jean Pascal tuli päälle tosissaan ja siitä on leikki kaukana.
Jackin loistavan suojauksen ja hyvän silmän ansiosta hän sai suojattua itseään useimmiten upeasti.

Erässä neljä Jackin tarkkaavaisuus kuitenkin herpaantui ja Pascal täräytti perille yliolan oikean, joka pudotti haastajan luvulle.
Jackin imuroima osuma oli paha, hän iski itse vasenta suoraa, kun oikea tärähti hieman vastapalloon. Jack horjui ja putosi, mutta selvitti päänsä todella hyvin palaten siihen mitä olis selvästikin sovittu.

Jack teki koko ottelun varsin tarkkaa ja harkittua työtä. Hän hyödynsi ulottuutta, käytti upeaa vasenta suoraa ja liikkui terävillä jaloilla sen mitä tarvitsi. Tarkka oikea suora oli myös vaarallinen.

Viisikin senttiä suuntaan tai toiseen on tässä lajissa todella pitkä matka. Hyvä nyrkkeilijä kykenee silmänsä ja ehkä jopa vaistojensa turvin pysymään lähes aina iskuetäisyydellä..kun toinen lyö, hän on juuri ja juuri ulottumattomissa, mutta vain palaten takaisin iskumestoille...ellei lyö jopa samaan aikaan.
Tätä Badou Jack teki, hän otteli mielestäni loistavan ottelun.

Erässä 12 nähtiin jännittäviä hetkiä, kun mestari otti luvut. Jack osui usealla oikeallaan ja sai Pascalin selvästi pois balansista..Pascal horjahteli ja riuhtaisi ilmoille tavaramerkkinsä, julman vasemman koukun, jonka Jack väisti..Pascal kaatui oikeastaan oman iskunsa voimasta ja siitä tuli luvut. Toki hänessä tuntui juuri perille tulleet kovat osumat. Pascal on kuitenkin todella vahva ja kestää iskuja hämmätyttävän hyvin. Hän joutui luvulle nyt toista kertaa pitkällä urallaan.
Pascal nousi ylös ja ottelu jatkui viimeiseen kongin kumahdukseen asti.
Jackin leiri juhlisti oletettua voittoa, Pascal oli enemmänkin allapäin heti matsin päätyttyä. Tuomarit näkivät Pascalin hitusen parempana, itse näin toisin.
Hyvän alun jälkeen Pascal joutui ottamaan tarkkoja osumia vieden ajoittain vain erien loput nimiinsä. Vanha totuus tosin on, että myös pistetuomarit ovat ihmisiä ja he muistavat parhaiten juuri erän lopun..ehkä se selittää tämän tasaisen, mutta hienon matsin tuomiota.
Minun papereissa Jack palkittiin voitolla upean ottelun päätteeksi, mutta matsi oli tasainen ja näin mestari säilytti tittelinsä niukan pistevoiton turvin. En ole lukenut, miten matsia arvioitiin maailmalla..eikä sekään muuta omaa kantaani.

Davis vs Gamboa
Illan toisessa ottelussa iskettiin kevytsarjan vapaana olevasta WBA:n tittelistä.
Nuori WBA #1 raankattu Gervonta “Tank” Davis (23-0, 22 KOs) otti jälleen tyrmäysvoiton ja nyt myös kevytsarjan mestaruuden.

Kuuban Yuriorkis “El Ciclon de Guantanamo” Gamboa (30-3, 18 KOs) ei kyennyt vastaamaan nuoren miehen tekemiseen ja kaiken lisäksi Gamboa loukkasi akillesjänteensä pudottuaan luvulle erässä kaksi.

Loukkaantuneena otellut Gamboa näytti ikäistään vanhemmalta, vaikka hänelläkin oli pari tähtihetkeä ottelussa. Gamboan iskuista puuttui nyt terävyyttä ja yksijalkaisena tai loukkaantuneen nyrkkeileminen on mahdotonta.
Gamboan tekeminen hidastui silmin nähden vamman jälkeen, hän ei aina nähnyt tulevia iskuja, eikä omissa iskuissa ollut enää pontta. Kädet olivat kuin keitetyt spagetit, teho ainakin näytti telkkarin kautta sen mukaiselta. Iskut osuivat ajoittain, mutta vaikutusta ei ollut.

Davis kuitenkin joutui kunnioittamaan Olympi kultaa iskenyt Gamboaa, eikä hän tehnyt hätiköityjä hyökkäyksiä suurella riskillä. Davis iski Gamboa luvulle myös erässä 8 ja lopullinen niitti tuli erässä 12.
Davis voitti 1-2 erää lukuunottamatta jokaisen erän, mutta tämän perusteella hän ei ole edelleenkään kevytsarjan parhaiden miesten tasolla.

Davis taisi sanoa matsin jälkeen, että kukaan ei ole turvassa, Leo Santa Cruz ja Vasyl Lomachenko etenkin kiinnostavat..Vasyl Lomachenko on kevytsarjassa usean liiton mestarina ja Leo Santa Cruz höyhensarjassa. Leo Santa Cruz on jo aiemmin haastanut Davisia kehään uhaten nousta ylempään höyhensarjaan..mutta Davis on nyt kevytsarjassa..joten katsotaan miten homma etenee.

Ammattinyrkkeily.net