Julkaistu
28.12.2019
28.12.2019 Palais des Sports, Marseille, Bouches-du-Rhône, France
World Boxing Association Super World Cruiser Title
Arsen Goulamirian 25-0-0 vs Constantin Bejenaru 14-0-0
WBA -liiton "Super Champion" Arsen Goulamirian puolustaa cruiserin titteliään Ranskassa.
186 -senttinen Arsen Goulamirian on syntyisin Armeniassa, hän asuu Ranskassa, mutta harjoittelee nykyisin Californiassa, Big Bear Laken vuoristoalueella.
Goulamirianin valmennusksesta vastaa kuuluisa Abel Sanchez, jonka omistama harjoituskeskus sijaitsee kyseisessä vuoristokaupungissa.
Sanchez on mies monen mestarin taustalla, hän on valmensi mm: Gennady Golovkia vuosien ajan, mutta lopulta miesten tiet erosivat..yllättäin rahasta ja palkkioista johtuviin riitoihin..

Bejenarun uran arvokkain voitto on lienee Alexey Zubovista vuodelta 2016. Vasenkätinen Bejenarun nousee kehää altavastaajana, mutta on edelleen voittamaton mestarin tavoin.
Bejenaru ei ole huono nyrkkeilijä vaan yllättävänkin nopea liikkeinen ja päättäväinen. Goulamiria on kuitenkin vahva ja kovaa iskevä, viiden viimeisen ottelun saldo on 5-0-0 (5ko)

State Farm Arena, Atlanta, Georgia, USA
World Boxing Council Silver Light Heavy Title
World Boxing Association World Light Heavy Title
Jean Pascal 34-6-1 vs Badou Jack 22-2-3
vacant World Boxing Association World Light Title
Gervonta Davis 22-0-0 vs Yuriorkis Gamboa 30-2-0

Ruotsin Badou Jack iskee nyt vuoden toisen ottelunsa. Hän haastaa Haitilta lähtöisin olevan mestarin Jean Pascalin.

Vuosia Kanadassa asunut Jean Pascal on kova ja kokenyt iskijä. Hän on kohdannut useita huippua niin tässä raskaassa keskisarjassa, kuin hieman nuorempana ylemmässä keskisarjassa.
Jean Pascal nousi mestariksi toistamiseen kukistettuuaan aiemmin voittamattoman Usa:n Marcus Brownen vuonna 2019.

Marcus Browne puolestaan on mies, joka kohtasi ennen Pascalin kohtaamista Badou Jackin ottaen tästä pistevoiton.
Badou Jack sai ottelussa todella pahan haavan otsaansa, luu paistoi otsassa, mutta ottelu jatkui ja Jack kärsi tappion taistelustaan huolimatta.

Molemmat miehet, sekä Pascal että Jack ovat myös Olympiaiskijöitä vuosien takaa.
Jack on ollut maailmanmestarina ammattikehissä ylemmässä keskisarjassa ja raskaassa keskisarjassa.
Jack muistetaan myös siitä, että uransa alkutaipaleella hän otteli kahdesti Suomessa, ensin Ulvilassa ja sitten Vaasassa.
Ulvilassa hän iski vuonna 2009, paikka oli pesäpallo stadion ja ulkona hiekkakentällä iskettiin. Satuin olemaan myös itse paikalla todistamassa Jackin ekan erän TKO voittoa Dmitry Gavrilovista.

Atlantan illassa kehään tulee nousemaan myös Marylandin Gervonta Davis ja Kuuban Yuriorkis Gamboa. He iskevät yhteen vapaana olevasta kevytsarjan WBA:n tittelistä.
Kuuban Gamboa oli aikoinaan kovanluokan tekijä, saavutuksena mm: Olympia kultaa ja ammattikehissä maailmanmestaruus höyhensarjan painoissa. Näistä saavutuksista on kuitenkin jo aikaa.
Gamboa nousee nyt kehään suurena altavastaajana, mutta toki hän on hyvänä päivänä edelleen vaarallinen iskijä.

Suosikkina kehään kipuaa 25 -vuotias Gervonta Davis. Davis on tunnettu nopeudestaan ja kovata iskustaan. Davis on vasenkätinen ja nyt hän iskee ensikertaa kevytsarjan MM -ottelussa. Aiemmin Davis on ollut mestarina painoluokkaa alempana.
Molemmat miehet ovat aloittaneet nyrkkeilyn jo aivan pienenä poikana, Gamboa on jo 38 -vuotias ja uransa ehtoopuolella.

Puntarilla Davis hämmästytti fanejaan, sillä mies saapui kevytsarjan MM -otteluun ylipainoisena, hän alitti vasta toisella punnituksella painorajan ja sai hyväksynnän MM -otteluun.
Gamboa innostui punnituksesta ja uskoo tilaisuutensa tulleen, hän hakee yllätystä epäillen, että Davis aliarvioi hänet pahemman kerran.
Punnituksen jälkeen Davis käyttäytyi muutenkin sopimattomasti ja kävi käsiksi Gamboaan. En arvosta tämän tyyppistä käytöstä, toivotaan että Gamboa on valmistautunut huolellisti tekee kovan suoritusken vuoden 2019 loppuun!

Kevytsarjan muut mestarit ovat Ukrainan Vasiliy Lomachenko (14-1, 10 KOs) (WBA “super”, WBO ja WBC) Teofimo Lopez on IBF -liiton tuore mestari.

Staples Center, Los Angeles, California, USA
World Boxing Council World Welter Title
International Boxing Federation World Welter Title
Errol Spence Jr 25-0-0 vs Shawn Porter 30-2-1

Errol Spence Jr hajaäänin: 116-111 Spence, 115-112 Porter and 116-111 Spence
World Boxing Council World Super Middle Title
Anthony Dirrell 33-1-1 vs David Benavidez 21-0-0

David Benavidez KO 9
vacant World Boxing Association World Super Light Title
Mario Barrios 24-0-0 vs Batyr Akhmedov 7-0-0

Mario Barrios PST 115-111 | 116-111 | 114-112 (Akhmedov down rd 4 & rd 12)

Pääottelusta kahden välisarjan mestarin välillä kehkeytyi kova koitos.
Lievässä altavastaajan asemassa otteluun lähtenyt Porter laittoi kaiken peliin ja kävi hurjasti päälle läpi ottelun. Vasenkätinen Spence Jr on kuitenkin vaikeasti osuttava ja yllättävn vahva. Spence Jr osui selvästi tarkemmin, vaikka Porterin työmäärä oli valtava.
Ottelu eteni tasaisissa merkeissä, molemille merkattiin erävoittoja ja pääosa eristä oli tasaista vääntöä. Erässä 11 Spence Jr osui hyvin etukäden yläkoukulla ja se käytti Porteria luvulla. Siitä erästä Spence Jr kuittasi 10-8 voiton. Lopulta hänvei koko ottelun hajaääni tuomiolla. Hyvä ja kova ottelu. Helppoa voittoa Spence Jr ei saanut.
Spence Jr on todella vaikeasti voitettavissa, hän on varsin iso, kova kuntoinen, tukevasti iskevä ja vaikeasti osuttavavissa.
Spence Jr myös näyttää kestävän koviakin tällejä, edellä mainuttujen vahvuuksien vuoksi hän jatkaa uraansa edelleen voittamattomana.Bilbao Arena, Bilbao, País Vasco, Spain
EBU European Welter Title
David Avanesyan 24-3-1 vs Kerman Lejarraga 28-1-0

David Avanesyan TKO 1
Miehet iskivät uusinnan ja jälleen David Avanesyan löi kotikehässään otelleen Lejarragan keskeytyskuntoon.
Tuomarina EM-kehässä nähtiin Anssi PeräjokiAmmattinyrkkeily.net