Julkaistu
27.12.2019
22.2.2020 Las Vegasa
World Boxing Council World Heavy Title
Deontay Wilder 42-0-1 vs Tyson Fury 29-0-1

Kahden edelleen voittamattoman jätin uusinta olisi tarkoitus iskeä vuoden 2020 alkupuolella. Edellinen ottelu päättyy ratkaisemattoon vuonna 2018.

Fury nousi ekaan otteluun suurien vaikeuksien jälkeen ottaen vain pari valmistelevaa ottelua alle. Furyhan oli kehästä poissa yli kolme vuotta.
Fury otti upean voiton Wladimir Klitschkosta, mutta masentui ja joutui jyrkkään alamäkeen alkoholin ja huumeiden myötävaikutuksesta. Fury turposi yli 160 -kiloiseksi, mutta onnistui pelastamaan itsensä kuin ihmeen kaupalla masennuksen ja huumeiden kourista palaten lopulta takaisin nyrkkeilyn pariin.

Furya valmensi uudessa huipulle nousussa Ben Davison, mutta nyt sekin tie on kuljettu loppuun ja miesten tiet erkanevat urheilun saralla.
Miesten tie erosi juuri tulevan ottelun leirityksen alkaessa.

Epäilen, että Furyn esitys Otto Wallinia vastaan laittoi miehen mietintäkannalle, asioiden oli muututtava, mikäli hän meinaisi voitaa Wilderin.
Tyson sai Wallin ottelusta palautetta myös isältään John Furylta. Isä piti esitystä luokattomana, hän oli huolissaan poikansa kunnosta todeten, ettei ole nähnyt Tysonia noin heikkona koskaan. Oli onni että hän yleensä voitti Wallinin..näytti siltä, että Furyn paras terä oli jäänyt tai jopa hukattu salille syystä tai toisesta.

Furyn uudesta valmentajasta tiedetään nyt se, että valmennuksesta vastaisi Javan "SugarHill" Steward.

SugarHill Steward on legendaarisen, jo edesmenneen Emanuel Stewardin veljenpoika. Emanuel Stewardin taas muistetaan mm: Thomas Hearnsin, Lennox Lewisin ja Wladimir Klitschkon valmentamisesta, kuten myös Detroitin Kronk Gymistään, josta on tullut yli 40 -maailmanmestaria eri painoluokkiin.

Fury on halunnut järkeistää harjoitteluaan ja keskittyä entistäkin enemmän myös tekniikan hiomiseen. Fury saattoi harjoitella jopa liikaa Ben Davisonin ohjatessa, ainakin julkisuuteen välittyvän kuvan perusteella parivaljakko treenasi lähes aina ja kovaa..se taas tietää useimmille alamäen alkua, sillä todellista kuntohuippua ei kukaan pidä yllä jokaista päivää vuodessa..mutta tämä vain arvailua.
Fury oli muutenkin kiireinen mies ja matkusteli paljon, joten myös loppuun kärähtämiselle oli jälleen paikkansa olemassa.

Katsotaan miten homma etenee tästä eteenpän, edellisessä Wilder matsissa Fury oli hyvä, mutta konttasi kahdesti ja se taas aiheutti sen, että varman voitto kääntyi ratkaisemattomaksi, hyvä että ei tappioksi.

Kaksi luvunlaskua antaa niin suuuren edun pisteiden valossa, että MM -ottelussa noustaan harvoin pistevoittoon niistä asetelmista.

10-8 tappio erässä 9 ja sama 10-8 erässä 12 tarkoitti neljän pisteen menettämistä Furylle ja se on todellisuudessa valtava hyöty mestarille.
Ammattinyrkkeilyssä arvostellan jokainen erä erikseen ja varsin usein erä menee pistein 10-9 erän voittajalle, jos erässä ei ole varoituksia tai luvunlaskuja..usein parempi ottelija yritetään löytää osumien, iskujen painon yms perusteella, mutta erä voi siis mennä myös tasan..lopussa pisteet lasketaan yhteen ja siitä se tulos sitten muodostuu..eli:
10-9 erä voi olla todella tasaista vääntöä..joten aika usein ammattinyrkkeilyssä on myös niin, että isokaan piste-ero ei tarkoita automaattisesti sitä, että ottelu olisi todella epätasainen.

Miesten edellisen ottelun jälkeen Wilder on otellut kahdesti ottaen tyrmäysvoitot sekä Dominic Breazealelesta, että Luis Ortizista uusinassa.
Fury on ollut kehässä myös kahdesti ja voitokkaasti. Ensin hän voitti Tom Schwarzin TKO 2 ja sitten Otto Wallinin. Wallin oli Furylle yllättävän paha vastustaja ja Furyn silmäkulmaan ommeltiin matsin jälkeen peräti 47 tikkiä. Haava tuli iskusta ja sen ottelun tekeminen ei vakuuttanut montakaan nyrkkeilyasiantuntijaa.

Uusinassa molemmilla on jälleen voiton avaimet käsissään, itse veikkaan nyt Widerin voittoa. Toivoisin kyllä olevani väärässä, mutta olen näkevinäni Furyn olemuksessa miehen, joka on entinen mestari, ei tuleva.


Otteluun on kuitenkin viekä aikaa ja Fury on tehnyt ihmeitä niin usein, että hänen menestymisensä ei ole todellakaan minun mipiteen varassa.Alla vielä ykkösmatsin parhaita paloja!

Ammattinyrkkeily.net