Julkaistu
01.12.2019

Salohalli, Salo, Finland
vacant Finnish Cruiser Title
Samuli Karkkainen 10-0-0 vs Jarkko Ojapalo 6-0-0
Voittaja: Ojapalo W10 2-1

Tuima taisto, jossa kummallakin oli paikkansa. SM-tittelin arvoinen kamppailu, jossa iskettiin alusta loppuun tulisesti. Ja YLLÄTYS, YLLÄTYS, Juho "Härmän Häjy" Haapoja haastoi tuoreen mestarin puolustamaan titteliään. HÄJY tuloo takaasin!!!!!

super light
Jarkko Putkonen 16-6-2 vs Damian Leonardo Yapur 15-15-3
Voittaja: Yapur W8 3-0

light
Eva Wahlstrom 22-1-2 vs Consolata Musanga 8-4-3 Voittaja: Wahlström W8 3-0

fly
Satu Lehtonen debut vs Oksana Romanova 10-27-1
Voittaja: Lehtonen W8 3-0

light heavy
Niklas Rasanen 14-2-1 vs David Radeff 9-15-2
Voittaja: Räsänen W6 3-0

welter
Rasmus Bergman 1-0-0 vs Ramazan Cani 0-3-0
Voittaja: Bergman TKO2

super welter
Timo Juhani Hirvikangas 8-1-0 vs Sergey Martirosyan 2-6-0
Voittaja: Hirvikangas W4 3-0

cruiser
Markus Sutinen debut vs Adgert Fejza debut
Voittaja: Sutinen KO1

Lyhyt yhteeveto Salon nyrkkeilytapahtumasta.
Markus Sutinen iski tulisen debyytin ja löi vastustajan unille heti avauserässä.Ruuti on kuivaa riskin oloisella Tampereen miehellä, tästä on hyvä jatkaa. Sutinen on 34 -vuotias, joten debyytti tuli ajankohtaiseksi vasta varttuneemmalla iällä. Katsotaan miten pitkälle mies urallaan pääsee!

Rasmus Bergman otteli hienosti, vastustaja oli tasoltaan heikko ja näin Bergman otti uransa toisen voiton. Rasmus Bergman on 21 -vuotias ja asustelee Karkkilassa. Bergman vaikutti lupaavalta, tervetullut lisä kotimaiseen ammattinyrkkeilyyn tämäkin.

Satu Lehtonen otti myös voiton debyytissään kohdatessaan 47 -vuotiaan Oksana Romanovan. Matsi kesti täydet kahdeksan erää, tästä on Lehtosenkin hyvä jatkaa.
Vasenkätinen Lehtonen oli hyvässä vireessä, hitusen terävyyttä otteisiin niin hyvä tulee. Liikettä jalkojen osalta voisi ehkä hieman keventää ja terävöittää kokonaisuudessaan, sähäkämmällä jalkatyöllä myös iskuihin voisi tulla uudenlaista pirteyttä.

Räsänen palasi kehään pitkältä tauolta ja matsaaminenhan näytti hyvältä. Rento, nopea ja hyvillä reaktioilla Niklas on varustettu. Nyt tuli alle tärkeitä eriä ja aika helpon oloinen voitto reilusti hitaammasta David Radeffistä.
Itseä hieman hirvittää tässä vaiheessa vain se, että ajoittain nyrkkeilyasento nousee aika pystyyn, samoin leuka.
Nyt siitä ei koitunut pientäkään ongelmaa, suojaus ja jalat pelasivat, otteleminen sujui sulvasti kuin tanssi.
Katsotaan miten ura tästä jatkuu, onnistunut paluu on suoritettu.

Maailmanmestari Wahlström otti rutiinivoiton Kenian Consolata Musangasta. Consolata Musanga oli tasoltaan kaukana Evasta. Jalat ja ködet olivat Musangalla rytmiltään hieman eriparia, mutta hän oli rohkea ja yritteliäs omien kykyjensä rajoissa. Hän yritti ja löi, se tärkeitä ottelun aikaansaamiseksi. Evalle tyylikäs voitto.
Jatkossa Evan on tarkoitus puolustaa ylemmän höyhensarjan WBC:n titteliään Briteissä ja vastaan on tulossa nuori ja voittamaton, kotikehässään iskevä Terri Harper.
Terri Harper on 23 -vuotias ottelija, jolla on hallussaan IBO -liiton tittei. Harper kuuluu Eddie Hearnsin Matchroom Boxingin ottelijoihin.
Harperin lista on nyt lukemissa 9-0-0 (5KO), viidestä viimeottelusta vain yksi on kestänyt täyden ajan.


Jarkko Putkonen joutui taipumaan Espanjassa asustelevan Argentiinan Damian Leonardo Yapurin käsittelyssä.
Jarkko kertoi ottelun jälkeen, että joutui valmistautumaan otteluun loukkaantuneena ja sikäli homma meni vinoon.
Putkonen näytti alkuun hyvältä ja myös siltä, että treenattukin on .
Alku oli todella lupaava, Jarkko esitteli monipuolisia iskujaan vieden jokusen erän nimiinsä.

Yapur painosti alusta alkaen ja oli lopulta kunnoltaan parempi. Putkonen hiipui erä erältä ja jalat muuttuivat hitusen tönköiksi, josta seurasi sellainen ongelma, ettei Jarkko päässyt enää pois tilanteista, joissa hän yritti hyökätä. Niinpä Yapur napsi näyttäviä osumia sitkeästi taistelleeseen Putkoseen.
Erässä neljä Jarkko otti luvut kasiin, mutta tilanne ei näyttänyt kovinkaan pahalta tv:n välityksellä. Erän seitsemän lopussa Yapur osui huomattavasti vaarallisemmin köysiin ajettuun Putkoseen, onneksi kongi soi erän loppumisen merkiksi ja Jarkko pääsi selvittelemään ajatuksiaan omaan kulmaukseensa.

Loppujen lopuksi on todettava, ettei Jarkko ollut mitenkään suuremmin Yapuria huonompi, kunto vaan hiipui erä erältä ja se teki tilanteen vaikeaksi.
Urhea ja sitkeä väsyneen soturin taistelu uran ehkä viimeisessä ottelussa. Ainakaan kotikehässä Jarkkoa ei enää tositoimissa nähdä.


Cruiserin SM -ottelu Kärkkäinen vs Ojapalo
Kaksi vasuria iskivät tulisesti yhteen Suomen mestaruus ottelussa. Kärkkäinen aloitti matsin lupaavasti horjuttaen Lahden Ojapaloa pariinkin otteseen.
Ottelu muttui sotaisaksi turpaan vetämiseksi puolen välin tienoilla. Taka-askelia ei juuri otettu vaan miehet mittasivat kovuuttaa pelottomasti toisiaan murjoen.
Ojapalo ansaitsi voittonsa minun mielestä nimenomaan paremmuudella lähi- tai puolietäisyydellä. Hän kohdisti iskunsa todella tarkasti ja keräsi usein näyttäviä osumia. Kärkkäinen teki töitä valtavasti, mutta osaltaan kovatkin iskut kilpistyivät Ojapalon vahvaan suojaukseen. Laajoilla koukuilla Ojapaloon on vaikea osua ja kun olet liian lähellä, niin Ojapalo rokottaa yläkertaan osumia hämmästyttävän tarkoilla suorillaan.

En tiedä, olisiko lopputulos muuttunut, jos Kärkkäinen olisi pitänyt liikettä yllä ja yrittänyt otella ainakin pääosin pitkien suoriensa takaa ja kohdistaen iskujaan enemmän käsien väliin kuin laajoina koukkuna suojauksen ulkopuolelta tuleviksi
Ojapalon vahvuus oli nyt iskujen tarkkuudessa ja paremmassa suojauksessa. Erot, millä matsi voitettiin olivat pienet, mutta on se todettava, että oikea mies voitti.

Hieno ottelu kokonaisuudessaan, sielujen taistelu ja SM -titteli on upea palkinto kovasta työstä.
Ottelun jälkeen Juho Haapoja kertoi, että hän innostui näkemästään niin kovin, että hän on valmis paluuseen viimeistään ensi syksynä ja hän haastoikin tuoreen mestarin otteluun!
Katsotaan mitä tästä seuraa, Haapoja on kova kaveri, mutta samaa voi sanoa molemmista SM -ottelussa iskeneistä. Kumpikaan ei antanut milliäkään periksi ja tästä tasaisesta ottelusta mielenkiintoisen!
Ammattinyrkkeily.Net onnittelee tuoretta Suomen mestaria!

Ammattinyrkkeily.net