Julkaistu
30.09.2019
Hieno ottelu. Mahtava, onnistuminen ja epäonnistuminen samoissa kansissa.

Ruiz Jr nousi kehään haastajana, lyhyellä varoitusajalla ja valtavana altavastaajana.

Mutta.. Todellisuudessa Ruiz oli voittanut samaa kokoluokkaa olevan Dimitrenkon reilua kuukautta aikaisemmin. Hän pääsi jatkamaan harjoittelua lähes suoraan edellisen ottelun jälkeen ja saman kokoista vastustajaa vastaan.

Joshulle piti alkuun tulla vastaan Jarrell Miller mutta Miller kärähti dopingtestissä. Joshuan tiimi teki Luis Ortizille muistaakseni parikin tarjousta, mutta Ortiz ei hyväksynyt tätä vaarallista ottelua näin lyhyellä varoitusajalla. Tilanne oli sekava, eikä kukaan Joshuan tiimissa tiennyt ketä vastaan tässä olisi harjoiteltava.

Lopulta Ruiz Jr järisytti nyrkkeily yleisöä ja yllätti lähes kaikki fanit , asiantuntijat ym! Hän nousi kehään päättäväisenä ja oli valmis antamaan kaikkensa voittaakseen mestarin.

Vanha sanonta, että kukaan ei ole niin hyvä kuin kehutaan, eikä kukaan ole niin huono kuin haukutaan toteutui Joshuan kannalta painajaismaisella tavalla.

Joshualla oli ottelussa hetkensä, hän kävi lähellä voittoa, mutta pieni varomattomuus kostautui.
Joshua käytti Ruizia luvulla, mutta Ruiz selvisi jopa ihmeen nopeasti luvulta- Joshuan tarjoama jalat alta vievä osuma oli hyvä ja se näytti osuvan leukaan, eli pahaan kohtaan..
mutta jo luvunlaskun aikana oli havaittavissa, että Ruiz ei ole pahasti sekaisin. Hän oli nopeasti valmis puolustamaan itseään ja hakemaan nälkäisenä vastaiskun paikkaa. Luvulle vienyt osuma Ruiziin oli paha ja lisää kovia osumia tuli perille, mutta Ruizin leuka on yllättävän kovaa tekoa.

Jatkotilanteessa Ruiz osui hyökkäävään Joshuaan satuttavasti, väistön jälkeen terävä yläkoukku tuli korvalliselle tai vähän yläpuolelle, ennen Joshuan putoamista Ruiz osui vielä oikealla ja taas pään yläosaan.

Pään yläosaan osuneet tällit aiheuttivat pahoja ongelmia vahvalle Joshualle. Pään yläosaan ja sivulle tulevat osumat ovat tunnetusti niitä, joista ei nopeasti selvitä.

Ruiz Jr haistoi veren ja näki mestarin haavoittuneen. Hän toimi ja antoi nopeiden käsien puhua. Hän iski tukevasti alakertaan, osui painavasti kaulan seutuville, jokainen osuma oli vaarallinen, eikä yllätetty Joshua tiennyt miten toimia.

Hän oli uudessa tilanteessa, tahto pakotti nousemaan nopeasti, paniikki valtasi sekaisin olevaa mieltä. Joshua yritti edelleen nyrkkeillä, jalat eivät toimineet, suojaus oli hatara..mutta silti hän yritti hidastuneena ja epätoivoisena pärjätä nyrkkeilllen ja hyökäten. mikä oli jälkeenpäin ajateltuna virhe.

Ruizin blokit toimivat aina vain vakuuttavammin ja hän tiesi, että tämä tilaisuus ei toistu, nyt on toimittava päättäväisesti omilla parhailla aseilla.

Hän hyökkäsi, pakitti hieman ja antoi Joshualle tilaa yrittää hyökätä..vain siksi, että vastaiskujen voima tulisi tuhoamaan mestarin, joka oli muuttumassa pelottavasta tyrmääjästä ihmisnahalla päällystetyksi nyrkkeilysäkiksi.

Ruiz Jr hiipi mestaria kohden ikäänkuin heikoille jäille kävelisi, varovaisesti mutta päättäväisesti. Etenkin Ruizin suojaus tuntui nyt havaitsevan jokaisen Joshuan iskun, vastaiskut lähtivät sähäkästi, ottelu päättyi siihen, että tuomarin oli keskeytetttävä ottelu.

Joshua oli viimeisen luvunlaskun aikana jalkeilla luvun 7 kohdilla, mutta ottelukuntoiseksi miestä ei voi sanoa. Joshua oli lyöty, tuomarin keskeytys tuli oikeaan aikaan, sillä jatkossa olisi aika varmasti nähty totaalinen tymäys.

Joshuan ongelmaksi koitui pahat osumat, mutta myös se, ettei hän ollut varmaan koskaan ajatellut sitä, että mitä jos tälläinen tilanne kohdalle sattuisi, onko varasuunnitelmaa, jolla saa pelattua aikaa omaan selviytymiseen? Eli kysymys "mitä jos" oli unohtunut ja nyt asia tulisi selväksi kantapään kautta.

Vahvana ja isona hän olisi voinut ehkä sitoa jopa niin rajusti, että olisi saanut varoituksia..mutta se olisi tiennyt aikaa palautua. Myös hammas suojien sylkeminen olisi tuonnut aikaa, ehkä varoituksen..mutta se olisi ollut pieni paha jos sillä saa itsensä edes lähelle ottelukuntoa. Jokainen sekunti, minkä haavoitettu ottelija on mukana ottelussa ilman uusia pahoja osumia selvittää päätä ja vahvistaa jo murenevaa uskoa. Sekunnit, päätä selvittävät sekunnit voivat olla ratkaisevassa asemassa ottelun etenemisen suhteen.

Onneksi tästä tullaan näkemään uusinta, nyt en ainakaan vielä veikkaa voittajaa, Joshua on kovassa paikassa, se on sanomattakin selvää.

Hävitessään Ruizille nähtiin se, mitä on nähty joskus aiemminkin, henkisesti ja fyysiesti lyöty pelätty mestari kutistuu mitättömän pieneksi nöyrtyessään tappioon. Mestarille kävi kuin suurelle vanhalle leijonalle, joka häviää riidan naaraasta nuoremmalle lajitoverilleen..korvat luimussa, häntä koipien välissä on luikittava ulos tilanteesta , joka on kuin painajaisunta..näin ei pitänyt käydä, ei ainakaan nyt.

Katsotaan miten Joshua kykenee rakentamaan itsensä uudelleen, se ei ole helppo tie, vaan kivinen polku tuulisessa ja kylmässä sateessa, jonka ylämäet ovat sateen liukastamia, kivisiä ja toinen toistaan jyrkempiä.

Hän ei ole enää voittamaton ja se jättää jälkensä. Monet ovat nouseet kirvelevistä tappioista uuteen loistoon, Lennox Lewis,Ali, Foreman jne..mutta se vaatii suuria tekoja ja valtavaa urheutta myöntää omat heikkoidet, katsoa peiliin ja todeta, että minä mokasin.

Uskoakseni vain omien heikkouksien myöntäminen rehellisesti itselleen on se tie, joka voi tehdä ihmisestä entistäkin vahvemman.

Kiistäminen siirtää ongelmia, etenkin vastuus siirtäminen muille on totuuden vääristämistä, selittämisistä joka ei aina johda kehittymiseen.

Helpointa on hakea syyt muulta, kuten Foreman sanoi Alille kärsityn tappion jälkeen. Lenkkari olivat liian isot, se teki niin ja näin ja toinen sanoin näin..mutta pohjimmiltaan ihminen ei usko itsekään tekosyitä.

Vastuu tappiosta on on otettava itselle käsittelyyn, vahvimmat kykenevät kohtaamaan totuuden ja muuttamaan kohtaloaan.

Tämä tosin pätee myös muuhun elämään, itsekin olen peiliin katsonut monen monta kertaa ,väliin on nöyrryttävä ja pysähdyttävä pohtimaan syntyjä syviä, mutta vain voidakseen jatkaa eteenpäin ehyenä ja ylpeänä valitsemallaan tiellä.

Kun ihminen on ehjä ja tasapainossa henkisesti, hän on valmis ylittämään itsensä myös fyysisesti, niin harjoittelussa kuin itse ottelussa.

Ja näitä itsensä ylittämisiä tarvitaan, siitä on maailman parhaat tehty, poikkeuksellisista kyvyistä pystyä elämänsä parhaimaan suoritukseen juuri silloin kuin sitä tarvitaan, kovimmassa paikassa on saatava parhaat ominaisuudet esiin. Ammattinyrkkeily on niin kova laji, ottelija on kehässä yksin, sadasosien aikana on kyettävä tekemään oikeita päätöksiä, niihin ei ole apua tarjolla, ehkä juuri siksi kehän on sanottu olevan maailman yksinäisin paikka. Parhaista tulee mestareita, joiden nimi muistetaan ja tekoja kunnioitetaan ikuisesti. -aamen:)7.12.2019 Riyadh, Saudi Arabia
World Boxing Association Super World Heavy Title
International Boxing Federation World Heavy Title
World Boxing Organisation World Heavy Title
International Boxing Organization World Heavy Title
Andy Ruiz Jr 33-1-0 vs Anthony Joshua 22-1-0


Joshua edelleen vedonvälityksessä suosikkina:

Ammattinyrkkeily.net