Julkaistu
20.09.2019
1976 ylemmässä kevytsarjassa Olympiakultaa iskenyt Ray Leonard iski ammattikehissä useita mahtavia otteluita. Leonard nousi ammattikehissä viiden painoluokan mestariksi tehden historiaa toisena iskijänä.
Alkuun Leonard nousi mestariksi välisarjassa ja raskaimmillaan raskaassa keskisarjassa.

Keskisarjasta Leonard loikkasi raskaaseen keskisarjaan ja kohtasi Donny Lalonde 31-2-0. Itseasiassa, jos tarkkoja ollaan, niin WBC -liitto otti juuri tuolloin käyttöönsä super middleweight painorajan ja tässä kyseisessä ottelussa oli panoksena kahden painoluokan tittelit: World Boxing Council World Light Heavy Title, vacant World Boxing Council World Super Middle Title.


Kanadan Donny Lalonde oli silloin ehta raskaan keskisarjan mestari. Tähän otteluun oli ehtona se, että Lalonde suostuu ottelemaan 168 paunaisena, eli juurikin uuden WBC:n tittelin mukaisen painorajan painoissa ja silti mukana olisi raskaan keskisarjan titteli.
Lalondelle tämä tiesi kovaa painonvetoa, sillä aikaisemmin mies oli painanut useimmiten yli 78 -kiloa.
Lalonde on kertonut tämän ottelun jälkeen, ettei painonveto ollut vaikea, vaikka useimmat pelkäsivät hänen heikkenevän painon kutistumisen myötä.

Miehet painoivat tässä ottelussa alle 76 -kiloa, painorajathan näissä painoluoksissa ovat seuraavanlaiset:
Lt. Heavyweight Raskas keskisarja -175 lbs-->-79.4 kg
Supermiddleweight Ylempi keskisarja -168 lbs--> -76.2 kg
Middleweight Keskisarja -160 lbs--> -72.6 kg
Welterweight Välisarja -147 lbs--> -66.7 kg
Superlightweight Ylempi kevytsarja -140 lbs-->-63.5 kg


Lalonde vs Leanard iskettiin vuonna 1988, ottelupaikkana oli Caesars Palace Las Vegas.
188 -senttinen Lalonde oli Leonardia kymmenen senttiä pidempi ja otteluiltana takuuvarmasti painavampi.

Leonard saapui otteluun ilman tuttua valmentajaansa, Angelo Dundee ei ollut tässä kohtaamisessa mukana, sillä miehet joutuivat sanaharkkaan valmentajan palkkion suuruudesta.
Ottelu oli Lalonden uran suurin, mutta hän nousi kehään altavastaajan asemassa.

Leonard oli otellut huipulla jo kauan, mutta viimevuosina harvakseltaan. Edellisestä ottelusta Hagleria vastaan oli aikaa noin 19 kk ja vimeisen seitsemän vuoden aikana Leonard oli kilpakehässä vain kolmasti. Lenonard oli kuitenkin poikkeuksellinen nyrkkeilijä. Hän oli erikoisen taitava, nopea ja hän kykeni noudattamaan taktiikkaa, jotka useimmiten auttoivat voittoon.

Tässä ottelussa Leonard kuitenkin oli vaikeiksissa. Hän joutui käymään kanveesilla luvunlaskussa toista kertaa urallaan, mutta iski lopulta TKO 9 voiton reilusti isommasta mestarista.

Nyrkkeilyssä on olemassa paljokin vanhoja sanontoja: Nopeus voittaa voiman, kahden vasurin ottelusta ei saa hyvää tekemälläkään...hyvä iso mies kukistaa hyvän pienen miehen jne..osa näistä pitää varsin usein kutinsa, mutta ei välttämättä silloin, kun ottelija on legendojen luokassa , kuten Leonardkin on.
Poikkeuksellisen taitavat ja hyvät iskijät kykenevät asettamaan näitä sanontoja kyseenalaiseksi, mutta silti, tässä lajissa koolla on merkitystä ja siksi se kuuluukin lajeihin, joissa ottelijoille on määrätyt painorajat.Katsotaan miten nämä vanhat sanonnat istuvat tulevaan superotteluun:
2.11.2019 MGM Grand in Las Vegas
WBO light heavyweight
Sergey Kovalev 34-3-1 vs Saul Alvarez 52-1-2

Tässä on yhteneväisyyksiä esimerkiksi Leonardin kamppailuun Lalondea vastaan, tosin Alvarez on nuori, otellut aktiivisesti ja hän saattaa olla juuri nyt elämänsä kovimmassa kunnossa.
Kovalev tulee olemaan silti äärimmäisen vaarallinen, hän lyö kovaa molemmilla käsillä ja on ollut edelleen kovassa vireessä .
Lyhyemmän, mutta riskin Alvarezin odotetaan hakevan ratkaisua vartaloiskujen kautta, mutta tehtävä on äärimmäisen vaikea, sillä Kovalevin suorien ohi pääseminen saattaa olla mahdoton tehtävä, se voi pahimmillaan aiheuttaa haastajalle verta, hikeä ja kyyneliä.

Vedonvälityksessä Canelo Alvareziin uskotaan, hän on selkeästi ennekkosuosikin asemassa!
Ammattinyrkkeily.net