Julkaistu
03.09.2019
13.9.2019 Madison Square Garden Theater, New York, New York, USA
World Boxing Association Inter-Continental Heavy Title
Sergey Kuzmin 15-0-0 vs Michael Hunter 17-1-0

Cruiserista raskaaseen noussut Michael Hunter kohtaa edelleen voittamattoman Venäjän Sergey Kuzminin.
Kuzmin tuo otteluun panokseksi WBA -Inter-Continental tittelinsä, jonka hän voitti ottelusta, jossa oli vastassa 203 -senttinen David Price. Englanni Price luovutti ottelun loukkaantumisen johdosta. Pricen kerrotiin kärsineen oikean hauiksen repeämisestä, mutta todellisuudessa siitä taisi revetä vain iho pinnasta, sillä Pricen oli tositoimissa 3 kk tämän ottelun jälkeen.

Las Vegasissa asuva ja harjoitteleva Michael Hunter Jr. on 188 -senttinen ja varsin ulottuva ottelija. Häntä valmentaa nykyisin raskaan sarjan mestarina tunnetuksi tullut Hasim Rahman.
Taitavana iskijänä pidetty Hunter Jr edusti kotimaataan Usa:ta vuoden 2012 Olympialaisissa, mutta tie nousi pystyyn eka ottelussa.
Ammattikehissä Hunter Jr on kärsinyt vain yhden tappion, se tuli Oleksandr Usykille vuonna 2017. Tappion jälkeen Hunter Jr nousi raskaaseen sarjaan on iskenyt vakuuttavasti. Takana on viisi voittoa, joista neljä on tullut ennen täyttä aikaa.
Hunter Jr on taitava ja yllättävän tehokas, mutta myös Sergey Kuzmin on ollut yllättävän tehokas. Hän ei ole sarjan nopeimpia miehiä, eikä ole taidoiltaan mielestäni Hunter Jr:in tasolla..mutta kova ja rohkea Kuzmin on ja se tekee hänestä vaarallisen.
Omissa papereissa Hunter Jr suosikkina kehään.14.9.2019 WestWorld, Scottsdale, Arizona, USA
Heavyweight
Siarhei Liakhovich 27-7-0 vs Mike Bissett 15-12-1

Entinen WBO:n mestari, Valko-Venäjän Liakhovich näyttää jatkavan uraansa. Kovia nimiä urallaan kohdannut Liakhovich nousee kehään nykyisillä kotikonnuillaan Arizonassa, luvassa on paluu parin vuoden tauolta. Paluu on ajateltu 10 -eräiseksi
Liakhovich oli kovan luokan tekijä jo amatööriaikoina, hän iski mm. vuoden 1996 Olympialaisissa.
Ammattikehissä Liakhovich voitti WBO:n mestaruuden kukistaessaan Lamon Brewsterin vuonna 2006. Tämän jälkeen sekä Brewster, että Liakhovich ovat hävinneet Robert Heleniukselle, ikävä kyllä kumpikaan ei ollut enää mestarina kyseisissä otteluissa.
Liakhovich on kohdannut Deontay Wilderin vuonna 2013, tuloksena KO 1 tappio. Vuonna 2014 hän kohtasi nyt mestarina oleva Andy Ruiz Jr:in ottaen erävoittoja nimiinsä. Andy Ruiz Jr voitti ottelun lopulta pistein: 98-92 | 96-94 | 99-91.
Liakhovich ainakin oli erinomainen nyrkkeilijä, katsotaan mitä hänestä on jäljellä kun ikää on mittarissa jo 43 -vuotta. Froridasta saapuva vastustaja Mike Bissett tuskin kykenee Liakhovichia voittamaan.

14.9.2019 Las Vegas, T-Mobile Arena

Tyson Fury 28-0-1 vs Otto Wallin 20-0-028.9.2019 H Arena, Nantes, Loire-Atlantique, France
Tony Yoka 6-0-0 vs Michael Wallisch 20-2-0
Olympiakultaa saavuttanut Ranskan Tony Yoka nousee kehään kotimaassaan. Tony Yoka tulee kohtaamaan Saksan Michael Wallischin.
Vuodelle 2019 tuleva ottelu on Yokan toinen, vuonna 2018 hän sai kotimaassaan vuoden kilpailukiellon dopingrikkomuksesta, sillä mies ei ollut testaajien tavoitettavissa syystä tai toisesta.

Royal Albert Hall, Kensington, London, United Kingdom
vacant Commonwealth (British Empire) Heavy Title
Daniel Dubois 12-0-0 vs Ebenezer Tetteh 19-0-0

21 -vuotias, suurena lupauksena pidetty Lontoo Daniel Dubois tähyää huipulle ja matsit koventuvat tästä edelleen. Edellisessä ottelussaan Dubois oli kovassa vireessä, eikä aiemmin voittamaton Nathan Gorman mahtanut yhtään mitään.

Nyt vastaan on tulossa Ghanan voittamaton Ebenezer Tetteh. Tetteh on listan perusteella kovaa iskevä. Hän aloitti uransa ammattikehissä vuonna 2012 ja silloin miehellä oli painoa vain reilut 80 -kiloa.
Viimeottelussaan Tetteh painoi jo lähes satkun, joten massaa on kertynyt. Hän saattaa olla silti liian heiveröinen myös kyvyiltään Duboisin käsiteltäväksi.

Kevyesti ei Afrikan miehiä pidä ottaa, sen Dubois varmasti muistaa hyvin, sillä keväällä Ghanan Richard Lartey horjutti Duboisia iskuillaan vaikka ei voittoon yltänytkään.

26.10.2019 O2 Arena, Greenwich
Dereck Chisora 31-9-0 vs Joseph Parker 26-2-0

< br> Zimbabwessa syntynyt, nykyisin Lontoossa asuva Dereck Chisora tulee kohtaamaan seuraavassa ottelussaan maailmanmestarinakin olleen Joseph Parkerin.
Ottelu on mielenkiintoinen, molemmat ovat kohdanneet useita maailman huipulla iskeviä ottelijoita ja molemmat tuntuvat olevan edelleen kovassa vireessä.

35 -vuotias Chisora on kokenut iskijä, arvokkaita voittoja on paljon, mutta aivan parhaille tämä kivenkovana soturina tunnettu Lontoon mies ei ole pärjännyt. Viimeisin tappio Chisoran listalla on vuodelta 2018, silloin hän hävisi uusinnassa Dillian Whytelle. Chisora hävisi myös miesten välisen ekan kohtaamisen. Nykyisin Whyte kuulu dopingistä kärynneisiin.
Viimeisen Whytelle kärsityn varsin pahan KO tappion jälkeen Chisora on tehnyt vahvaa paluuta, takana on kaksi voittoa ja viimeisimmässä kaatui tunnettu Puolan Artur Szpilka tyrmäyksellä.

27 -vuotias Joseph Parker on tullut tunnetuksi taitavana ja kovaa iskevänä. Uralla on paljon hyviä voittoja, vuonna 2016 hän kukisti niukasti pistein Andy Ruiz Jr:in. Silloin panoksena oli vapaana oleva WBO:n titteli. Tämän jälkeen Parkerin listalle on kirjattu uran ainokaiset kaksi tappiota, ensin Anthony Joshualle ja sitten Dillian Whytelle, molemmati tappiot tulivat pistein. Whyten kohtaamisessa molemmat ottelijat kävivät luvulla.

Parker on edelleen nuori, hän on hyvin liikkuva ja taidoiltaan hyvää luokkaa. Omissa papereissa nostan Parkerin suosikiksi, ihan vaan hyvän liikkeen ja kovan iskun vuoksi. Chisora tuntuu kyllä olevan kovassa vedossa, mutta uskon, että Chisora on parhaimmillan vähemmän liikkuvan vastustajan kanssa. Chisorakin kippaa kovaa, etenkin silloin jos jäät paikoilleen iskujenvaihtoon. Sitä virhettä Parker ei tee vaan ottanee vähintäänkin pistevoiton ja nousee jälleen lähelle MM -ottelua.

23.11.2019 MGM Grand Garden Arena in Las Vegas,
World Boxing Council World Heavyweight Title
Deontay Wilder 41-0-1 vs Luis Ortiz 31-1-0

Voittamaton WBC:n mestari Deontay Wilder kohtaa toistamiseen Kuuban Luis Ortizin!
Miesten eka kohtaaminen oli vuonna 2018, Wilder vei ottelun TKO 10 tuomiolla, mutta oli pahoissa vaikeuksissa vasenkätisen Ortizin kanssa. Katsotaan miten käy uusinnassa. Ortiz on jo 40 -vuotias ottelija, mutta hän saattaa olla vielä kovassa vedossa. Wilder kuitenkin suosikkina kehään, epäilen että Ortiz on parhaat matsinsa iskenyt.7.12.2019 Riyadh, Saudi Arabia
World Boxing Association Super World Heavy Title
International Boxing Federation World Heavy Title
World Boxing Organisation World Heavy Title
International Boxing Organization World Heavy Title
Andy Ruiz Jr 33-1-0 vs Anthony Joshua 22-1-0

Tuleva ottelu on todellä jännittävä!
Joshuan on huhuttu muutaneen harjoittelujaan ja lihasmassaakin on sulateltu..
Joshuan kannalta tärkeintä olisi otella järkevästi, rauhallisesti ja omalla tasolla omia vahvuuksia hyödyntäen. Mikäli Joshua ottelee ulottuvuuden turvin vasemman suoran takaa, niin hän voi hyvinkin voittaa jokaisen erän..mutta mikäli miehellä on edelleen intoa lähteä ryskämään ja tappelemaan lyhyemmän, mutta tulisesti iskevän Ruizin Jr:in kanssa, niin lopputulos voi olla sama kuin ekassa kohtaamisessa!

Nämä lätinät kuitenkin vain teoriaa, ottelu on tulee todellisuudessa raastamaan miesten hermoja ja henkisesti maltillisempi ja rauhallinen ottelija on nyt vahvoilla. Ekassa matsissa Joshua yllätettiin ihan ok alun jälkeen täysin ja siitä ei ollut paluuta. Ruiz Jr kykeni nousemaan mestariksi altavastaajan asemastaan huolimatta, se temppu vaatii uskoa itseensä ja kovuutta.

Vedonvälitys nostaa Joshuaa suosikiksi, mutta Ruiz Jr on kokenut ja kova kehäkettu.Ammattinyrkkeily.net