Julkaistu
12.05.2019
20.7.2019 Las Vegas
World Boxing Association Super World Welterweight Title
Keith Thurman 29-0-0 vs Manny Pacquiao 61-7-2

Heinäkuun lopulla tullaan Las Vegasissa iskemään mielenkiintoinen MM -ottelu.

Peräti kahdeksan painoluokan mestariksi noussut Filippiienien Manny Pacquiao (61-7-2, 39 KOs) tulee haastamaan nuoremman ja yhä voittamattoman WBA -liiton "supermestarin".
40 -vuotias Pacquiao pitää jo valmiiksi hallussaan WBA:n normi titteliä, joten sen johdosta Pacman pääseekin nyt suoraan haastamaan Thurmania.

Thurman (29-0, 22 KOs) on 30 -vuotias nyrkkeilijä Clearwaterista, Floridasta. Thurmanin listalta löytyy kovia nimiä, hän on takonut voittoja mm: Shawn Porterista ja Danny Garciasta. Danny Garcian listalle Thurman aiheutti ekan tappion, tosin matsi oli niin tasainen, että sen olisi voinut tuomita toisinkin.
Garcian kohtaamisen jälkeen Thrmanin vasen kyynerpää jouduttiin leikkaamaan ja vammasta toipuminen vaati peräti 22 -kuukauden ottelutauon.
Thurman palasi loukkaantumisena jälkeen kehään 1/2019 ottaen pistevoiton Josesito Lopezista. Thurman ei ollut todellakaan elämänsä parhaasssa vedossa paluuottelussaan, mutta nyt miehen on pakko olla tikissä, sillä Pacquiao on edelleen vaarallinen iskijä.

Pacquiaon 70 -ottelua sisältävälle uralla mahtuu hurja määrä huikeita otteluita. Hän on kohdannut vuosi toisensa jälkeen parhaita saatavilla olevia ottelijoita, poistuen useimmiten voittajana paikalta.
Pacquiaon viimeisin tappio on vuodelta 2017, silloin hän hävisi pistein Jeff Hornille. Sekin tuomio herätti keskustelua, mutta tulos on ja pysyy.
Tappion jälkeen Pacquiao on noussut kahdesti kehään ja poistunut sieltä aina voittajana. Vastassa on ollut aina nimekkäitä iskijöitä. Ensin kaatui TKO 7 tuomiolla tyrmääjänä tunnettu Lucas Martin Matthysse, sen jälkeen hieman leuhkahkon oloinen Usa:n Adrien Broner pistein.

Jännittävä ottelu on tulossa, katsotaan mihin Pacquiaon kyvyt nykypäivänä riittävät, itse jaksan uskoa voittokulun jatkuvan edelleen. Mutta myös se täytyy ottaa huomioon, että jokainen vanhenee ja huippunyrkkeilijä saattaa vanheta liikaa yhdessä yössä. Jos näin käy, niin Thurman tulee antamaan PacManille kylmää kyytiä ja matsi voi hyvinkin muuttua surullisen oloiseksi suuren legendan lyömiseksi.
PacMan ei olisi todellakaan eka legenda, joka joutuu nöyrtymään vanhenemisen edessä, sitä eivät voi välttää kovimmatkaaan soturit...mutta toistaisksi odotamme ottelua mielenkiinnolla asettaen ottelijat samalla viivalle kun kongi ekan erän merkiksi soi!Ammattinyrkkeily.net