Julkaistu
07.04.2019
6.4.2019 Spodek, Katowice, Poland
vacant Republic of Poland International Heavyweight Title
Mariusz Wach 33-4-0 vs Martin Bakole Ilunga 11-1-0

13.4.2019 Boardwalk Hall, Atlantic City, New Jersey, USA
heavyweight
Jermaine Franklin 17-0-0 vs Rydell Booker 25-1-0
heavyweight
Otto Wallin 20-0-0 vs Nick Kisner 21-4-1

New Jerseyssa nähdään mielenkiintoinen tapahtuma. Mukana on Ruotsin 198 -senttinen Otto Wallin.
Wallin tulee kohtaamaan pääosin cruiserissa iskeneen ja varsin tuntemattoman Nick Kisnerin.
Wallin iski edellisen ottelunsa 4/2018, silloin hän kukisti maamiehensä Adrian Granatin EBU-Eu -titteliottelussa.
Wallinin nimi löytyy IBF -liiton listalta sijalta #5, eli hän on pykäkää Robbe Heleniusta edellä.

20.4.2019 O2 Arena, Greenwich, London, United Kingdom
Heavyweight
David Allen 16 4 2 vs Lucas Browne 28-1-0
heavyweight
Dereck Chisora 29-9-0 vs Senad Gashi 17-2-0

Yorkshiren David Allen kohtaa Lontoossa entisen WBA:n mestarin Lucas Brownen. Lucas Browne käväisi samaisella areenalla vuonna 2018 ja silloin hän kohtasi Dillian Whyten. Lopputulos KO 6 tappio Brownelle. Tässä matsissa lähes 40 -vuotias Browne oli aivan aseeton, hän nousi kehään ylipainoisena ja muutenkin surkeassa kunnossa.
Tappion jälkeen Browne on voittanut jokusen ottelun, mutta kyllä hänen uransa parhaat päivät on jo nähty.
26 -vuotias David Allen on ollut ainva valmis koviin haasteisiin. Listalta löytyy jokunen tappio, mutta niiden takana on aina tunnettuja nimimiehiä.
Tappiot ovat tulleet Dillian Whytelle, Luis Ortizille ja Tony Yokalla.
Tony Yoka on 201 -senttinen ottelija Ranskasta, hänet muistetaan vuoden 2016 Olympialaisista, joista mies saavutti kultaisen mitalin.
Yoka sai muuten vuoden ottelukiellon vuonna 2018. French Anti-Doping Agency (AFLD) määräsi Yokalle rangaistuksen, koska Yoka ei ollut ilmoittanut tarkemmin "sijaintiaan" dopingvalvontaan. Hän missasi testit useamman kerran ja siitä napsahti ottelukielto. Yoka ei ole kärynnyt mistään, mutta toiminut muuten sääntöjä rikkovalla tavalla.
Yoka voisi halutessaan otella ulkomailla, mutta hän on kertonut, ettei se juuri kiinnosta toistaiseksi.

Lontoossa kehään kipuaa myös tunnettu Dereck Chisora. Chisora kärsi edellisessä ottelussaan pahan tyrmäystappion Dillian Whytelle. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä, kunne erässä 11 Whyte osui hyvin ja Chisora nukahti totaalisesti.
Tulevassa ottelussaan Chisora saa vastaansa Kosovosta lähtöisin olevan Senad Gashin.

20.4.2019 Dignity Health Sports Park , Carson, California, USA
heavyweight
Andy Ruiz Jr 31-1-0 vs Alexander Dimitrenko 41-4-0

< heavyweight
Alexander Povetkin 34-2-0 vs


25.5.2019 MGM National Harbor, Oxon Hill
Heavyweight
Oleksandr Usyk 16-0-0 vs Carlos Takam 36-5-1
heavyweight
Alexander Povetkin 34-2-0 vs

Ukrainan 32 -vutias Oleksandr Usyk debytoi raskaassa sarjassa. Olympiakultaakin iskenyt Usyk on noussut sarjaa alempana cruiserissa kiistattomaksi mestariksi ja nyt on vuorossa yrittää raskaan sarjan valloitusta.
Ekassa raskaan sarjan ottelussaan 190 -senttinen Usyk tulee kohtaaman kokeneen Carlos Takamin.
Vasenkätinen Usyk kohtasi edellisessä ottelussaan Liverpoolin Tony Bellewin. Se ottelu iskettiin Manchesterissa ja Usyk otti TKO 8 voiton.

Alemmista sarjoista on aiemminkin onnistuttu nousemaan raskaan sarjan huipulle. Joitakin mainitakseni esimerkiksi Englannin David Haye ja Usa:n Evander Holyfield ovat nousseet cruiserista raskaansarjan mestariksi asti.
Usa:n Roy Jones Jr puolestaan teki ihmeen nousemalla peräti keskisarjan mestarista aina raskaan sarjaan asti kivuten lopulta WBA -liiton mestariksi.
Kaikki on siis mahdollista, mikäli kyvyt riittävät. Peli kovenee myös Usykin kohdalla se on varmaa, sillä nykyiset raskaan sarjan huiput ovat poikkeuksetta pari metrisiä ja usein yli 110 -kiloisia järkäleitä.

1.6.2019 Madison Square Garden, New York
International Boxing Federation World Heavyweight Title
International Boxing Organization World Heavyweight Title
World Boxing Association Super World Heavyweight Title
World Boxing Organisation World Heavyweight Title
Anthony Joshua 22-0-0 vs Jarrell Miller 23-0-1


Englannin Anthony Joshua tulee tekemään seuraavassa ottelussaan Usa:n debyytin, vastaan on tulossa Jarrell Miller.

Olympia kultaakin saavuttanut yhä voittamaton Anthony Joshua nousee Madison Square Gardenin kehään Kesäkuun alussa.
Joshua puolustaa tulevassa ottelussaan IBF-, WBA-, WBO- ja IBO -liittojen vöitään. WBC:n mestarina on Usa:n Deontay Wilder.

Lähes kaksi metrinen Joshua tulee kohtaamaan kovaa iskevän Brooklynin Millerin. Myös Miller on mestarin tavoin yhä voittamaton.
Yli 140 -kiloisena viime otteluissaan esiintynyt Miller iskee tulisesti, mutta hän on ikävä kyllä varsin kömpelö liikkeissään. Paikaltaan lyödessä Miller saattaa olla koko sarjan kovin iskijä, mutta oteltaessa huippujen kanssa nämä iskupaikat ovat kiven alla.
193 -senttinen Miller ei uskoakseni ole aivan sillä tasolla, millä Joshuan tasoista ottelijaa vastaan voisi pärjätä. Nyrkkeily on muutakin kuin paikaltaan kiskaistu kova lyönti..mutta onhan se myös niin, että kova isku on silti ehdottamasti plussaa. Se antaa Millerille edes pienen mahdollisuuden onnistumiseen. Yksikin hyvä osuma voi päättää ottelun.
Miller saattaa törmätä tulevassa ottelussaan ongelmiin ulottuvuuden ja liikkumisen johdosta. Miller on näyttänyt kömpelöltä jalkojen osalta ja se kyllä voi olla tämän matsin yksi ratkaisevista tekijöistä. Joshua on jäntevä, hyvä silmäinen ja yllättävän vaikeasti osuttavissa. Millerin olisi päästävä keinolla millä hyvänsä riittävän lähelle, mutta se voi olla tekemätön paikka. Joshua osaa tämän pelin ja vain tuuman liike taakse tai sivuun riittää tekemään Millerin hyökkäämisestä tehottomia. Lisäksi ison ja vahvan Joshuan yksi tärkeimmistä aseista on etukäden käyttö ja epäilen, ettei Miller tule juurikaan pääsemään Joshuan etukäden ohi. Arvioni on, että Miller tulee nyt kohtaamaan liian taitavan vastustajan, joka lyö myös kovaa. Pidän itse asiassa ihmeenä, jos Miller selviää mukana täyden ajan.
Tämä tosin on vain oma näkemys, ylläreitä tapahtuu lähes viikoittain, toistaiseksi Millerillä on voittoon samat mahdollisuudet kuin mestarilla. Tilanne muuttaa vasta kuin kongi soi eka erän merkiksi!


18.5.2019 Barclays Center, Brooklyn
Deontay Wilder 40-0-1 vs Dominic Breazeale 20-1-0

Usa:n Wilder puolustaa WBC:n titteliään kesän kynnyksellä. Vastaan on tulossa maamies Breazeale.
Painavasti iskevä ja iso Breazeale on kärsinyt urallaan vain yhden tappion, se tuli Anthony Joshualle vuonna 2016. Tappion jälkeen hän on ottanut kolme arvokasta kesketysvoittoa.
Molemmat iskijät ovat edustaneet Usa:ta Olympialaissa, Wilder saavutti pronssisen mitalin..

15.6.2019 Thomas & Mack Center, Las Vegas
Tyson Fury 27-0-1 vs Tom Schwarz 24-0-0

Englannin Tyson Fury tulee kohtaamaan seuraavassa ottelussaaan Saksan Tom Schwarzin. Ikävä kyllä.

206 -senttinen Fury kohtasi edellisessä ottelussaan WBC:n mestarina olevan Usa:n Deontay Wilder, tulos ratkaisematon. Miesten välistä uusintaa odotellaan, mutta se tuskin helpolla toteutuu.

Saksan Tom Schwarz on 24 -vuotias ja edelleen voittamaton. Hänet on nostettu rankkauksissa varsin korkealle, en tiedä miksi.
Todellisuudessa on ihme, että Fury edes tyytyy Tom Schwarzin kohtaamiseen. Tom Schwarz ei ainakaan toistaiseksi ole lähelläkään Furyn tasoista ottelijaa. Minun papereissa Schwarz ei kuulu edes TOP 20 sakkiin raskaassa sarjassa.
Hänen listaltaan ei nimimiehiä löydy, enkä usko että hän tulee nousemaan koskaan aivan huipulle.
Tämä on Schwarzin uran tähtihetki, ikävä kyllä voittoon ei ole kuin teoreettinen mahdollisuus.

Ammattinyrkkeily.net