Julkaistu
14.02.2019
1.6.2019 Madison Square Garden, New York
International Boxing Federation World Heavyweight Title
International Boxing Organization World Heavyweight Title
World Boxing Association Super World Heavyweight Title
World Boxing Organisation World Heavyweight Title
Anthony Joshua 22-0-0 vs Jarrell Miller 23-0-1


Englannin Anthony Joshua tulee tekemään seuraavassa ottelussaan Usa:n debyytin, vastaan on tulossa Jarrell Miller.

Olympia kultaakin saavuttanut yhä voittamaton Anthony Joshua nousee Madison Square Gardenin kehään Kesäkuun alussa.
Joshua puolustaa tulevassa ottelussaan IBF-, WBA-, WBO- ja IBO -liittojen vöitään. WBC:n mestarina on Usa:n Deontay Wilder.

Lähes kaksi metrinen Joshua tulee kohtaamaan kovaa iskevän Brooklynin Millerin. Myös Miller on mestarin tavoin yhä voittamaton.
Yli 140 -kiloisena viime otteluissaan esiintynyt Miller iskee tulisesti, mutta hän on ikävä kyllä varsin kömpelö liikkeissään. Paikaltaan lyödessä Miller saattaa olla koko sarjan kovin iskijä, mutta oteltaessa huippujen kanssa nämä iskupaikat ovat kiven alla.
193 -senttinen Miller ei uskoakseni ole aivan sillä tasolla, millä Joshuan tasoista ottelijaa vastaan voisi pärjätä. Nyrkkeily on muutakin kuin paikaltaan kiskaistu kova lyönti..mutta onhan se myös niin, että kova isku on silti ehdottamasti plussaa. Se antaa Millerille edes pienen mahdollisuuden onnistumiseen. Yksikin hyvä osuma voi päättää ottelun.
Miller saattaa törmätä tulevassa ottelussaan ongelmiin ulottuvuuden ja liikkumisen johdosta. Miller on näyttänyt kömpelöltä jalkojen osalta ja se kyllä voi olla tämän matsin yksi ratkaisevista tekijöistä. Joshua on jäntevä, hyvä silmäinen ja yllättävän vaikeasti osuttavissa. Millerin olisi päästävä keinolla millä hyvänsä riittävän lähelle, mutta se voi olla tekemätön paikka. Joshua osaa tämän pelin ja vain tuuman liike taakse tai sivuun riittää tekemään Millerin hyökkäämisestä tehottomia. Lisäksi ison ja vahvan Joshuan yksi tärkeimmistä aseista on etukäden käyttö ja epäilen, ettei Miller tule juurikaan pääsemään Joshuan etukäden ohi. Arvioni on, että Miller tulee nyt kohtaamaan liian taitavan vastustajan, joka lyö myös kovaa. Pidän itse asiassa ihmeenä, jos Miller selviää mukana täyden ajan.
Tämä tosin on vain oma näkemys, ylläreitä tapahtuu lähes viikoittain, toistaiseksi Millerillä on voittoon samat mahdollisuudet kuin mestarilla. Tilanne muuttaa vasta kuin kongi soi eka erän merkiksi!


Ammattinyrkkeily.net