Julkaistu
02.11.2018
Ammattinyrkkeilytalli Pro Boxing Team Finlandin nyrkkeilijät Samuli Kärkkäinen, Gennadi Mentsikainen sekä Janne Rantanen nousevat nyrkkeilykehään joulukuun alussa Budapestissa Unkarissa.

Kolmikon mukana matkustaa valmentajien lisäksi oma kannustusjoukko. Unkarin-matka on Pro Boxing Team Finlandin ensimmäinen yhteinen ulkomaan matka, josta on jatkossa tarkoitus tehdä osa tiimin säännöllistä toimintaa.

- Kolmikkomme iskee 2. joulukuuta Budapestissä järjestettävässä ammattilaisillassa. Ottelukokemuksen lisäksi tarkoituksena on vahvistaa yhteistyösuhteita Unkariin ja luoda mahdollisuuksia säännöllisiin vierailuihin puolin ja toisin, kertoo promoottori Juho Tolppola.

Pro Boxing Team Finland harjoittelee yhdessä aina kun mahdollista. Vaikka nyrkkeily on yksilölaji, on ryhmän tuella urheilijoille suuri merkitys. Ensi helmikuun SM-otteluun valmistautuva Samuli Kärkkäinen pitää ryhmän luoman me-hengen vaikutusta tärkeänä osana harjoitteluun.

- Entisenä lätkä-jätkänä olen tietenkin joukkuehengen vahva kannattaja. Nyrkkeily on kova yksilölaji, joten kevyt sanailu treenisalilla tuo hyvää lisää omaan tekemiseen, kuvaa Samuli Kärkkäinen. ”Emme kilpaile keskenämme treenimääristä tai -tavoista. Jokainen harjoittelee oman ohjelmansa mukaisesti. Itse pyrin harjoittelussa siihen, että jokainen harjoittelukerta on hyödynnettävä täysin – vähäinenkin velttoilu on aina annettu etu vastustajalle”, kertoo Kärkkäinen.

Budapestissä ottelevien Samuli Kärkkäisen, Gennadi Mentsikaisen ja Janne Rantasen lisäksi matkaan lähtee mukaan reilu kymmenhenkinen kannatusjoukko. Oman tukijoukon merkitys on urheilijoille tärkeä, mutta valmentaja Mika Ranta näkee matkan merkityksen lajin kannalta myös syvemmin.

- Kisamatkoilla on aina organisoitavaa ja yllätyksiä sattuu, nyt pystymme jakamaan työtä keskenämme ja nyrkkeilijät saavat keskittyä olennaiseen, sanoo Mika Ranta.

”Samuli Kärkkäinen on ollut viimeksi ulkomaan kisamatkalla teinipoikana ja muistaa reissun ikuisesti. Tällaisella yhteisellä reissulla vahvistamme yhteisöllisyyttämme. Olen varma, että yhdessä tekemisellä on merkitystä myös harjoitteluun ja sitä kautta tuloksiin. Kehässä jokainen nyrkkeilijä on yksin, mutta kehän ulkopuolella asian ei tarvitse olla niin, muistuttaa Ranta.

Pro Boxing Team Finlandin seuraava kotimaanilta isketään 2.2.2019 Vantaalla. Pääotteluissa Samuli Kärkkäisen ja Sami Enbomin SM-taisto sekä Gennadi Mentsikaisen ja norjalaisen Kent Erik Bådstadin ottelu. Lisäksi kehään nousevat Petteri ”Ivalo” Kiviniemi ja Janne Rantanen


Ammattinyrkkeily.net