Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
02.09.2018
29.9.2018 Waldenbuch
vacant International Boxing Federation Inter-Continental Heavyweight Title
Erkan Teper 19-2-0 vs Robert Helenius 27-2-0


Suomen Robert Helenius näyttäysi matkaavan vieraskehään seuraavassa ottelussaan. Helenius tulee nimittäin kohtaamaan Saksan Erkan Teperin.
Helenius nousee kehään varamiehen asemasta, sillä 36 -vuotiaan Teperin oli alkuun määrä kohdata Edmund Gerber, mutta Gerber perui ottelun sairastelun vuoksi ja näin Helenius sai paikan tässä ottelussa.

Helenius vs Teper ottelu oli lähellä toteutumista jo vuonna 2015, mutta Teper perui sen ottelun loukkaantumiseen vedoten. Julkisuudessa oli myös tietoa siitä, että oikea syy perumiselle olisi ollut dopingtestauksen tuloksissa..

196 -senttinen Teper saapuu tähän otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Teper on viime vuosina otellut aktiivisesti, vuosilta 2016-2017 löytyy myös kaksi tappiota. Ensin Christian Hammerille ja sitten iso kokoiselle Mariusz Wachille. Molemmat tappiot tulivat pistein.
Teper ei ole
34 -vuotias Helenius ei ole viimeisimmissä otteluissaan ollut samassa vedossa kuin parhaina päivinään, mutta ehkä mies nostaa tasoaan kun vastaan asettuu tunnettu nimi.
Nyt tai ei koskaan olisi voitto otettava, Teperkään ei ole enää ollut sama mies kuin vuosia sitten.

Heleniukselle ottelu on ehdottomasti mahdollisuus, joka voisi antaa vielä kerran uskoa tulevaan. Voitto toisi tullessaan hyvää fiilistä ja itseluottamusta. Sen turvin Helenius voisi nousta pykälä kerrallaan koden kovempia otteluita.
Ensin on kuitenkin hoidettava Teper, hyvänä päivänä tehtävä ei ole mahdoton.Ammattinyrkkeily.net