Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
12.06.2018
Sanna Turusesta ensimmäinen tittelistä ulkomailla otteleva suomalainen naisammattinyrkkeilijä

Tuusulalainen Sanna Turunen ottelee viikon päästä lauantaina 16.6.2018 Skotlannin Glasgowssa ammattinyrkkeilyuransa ensimmäisen titteliottelun, kun Turunen matkustaa haastamaan kotiseudullaan ottelevan Hannah Rankinin.

10-eräiseksi suunnitellussa ottelussa on panoksena keskisarjan (72,6kg) WBC-liiton Silver -mestaruusvyö. Kyseessä on samalla myös ensimmäinen kerta, kun Suomea edustava naisammattinyrkkeilijä ottelee ulkomailla tittelistä.

Amatöörinä 2015 Suomen mestaruuden voittanut ja ammattilaisena syyskuussa 2016 debytoinut Turunen on ammattilaisena iskenyt kaikkiaan 5 ottelua, joista tilille on kertynyt 4 voittoa ja yksi ratkaisematon. Myöskin 5 ottelua iskeneen Skottilaisen Rankinin tilastoissa on 4 voiton lisäksi yksi tappio.

Ensimmäinen neuvottelukosketus Turusen ja Rankinin ottelusta tapahtui huhtikuun alkupuolella, mutta tuolloin Rankinin tiimi päätyi valitsemaan uruguaylaisen vastustajan, joka kuitenkin lopulta joutui vetäytymään ottelusta ja näin Turunen nousi haastamaan skotlantilaisnyrkkeilijää.

Vaikka Rankin on muutaman sentin pidempi kuin Turunen ja hänellä on kotiyleisön tuki takanaan, muutti vastustajan vaihtuminen naisen valmistautumiskuvioita, sillä ottelu käydään nyt yhtä painoluokkaa ylempänä kuin alkujaan Rankin oli valmistautunut.

-Vaikka lopulta täysipainoinen valmistautuminen jäi reiluun kahteen viikkoon niin Sanna on harjoitellut hyvällä teholla ennen tätä titteliottelu mahdollisuutta.Nyt viimeisten kahden viikon aikana sparri apuina on ollut ryhmä naisnyrkkeilijöitä jotka ovat sparranneet Sannaa noin reilun 60 erän verran ja olemme valmiit koko tiimillä lähtemään ottelemaan voitosta ja tuomaan vyö Suomeen Skotlannista kommentoi Sanna Turusen valmentaja ja manageri Vesa Korpaeus.Ammattinyrkkeily.net