Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
08.06.2018
28.7.2018 O2 Arena (Millenium Dome), Greenwich
IBF World Heavyweight Title
International Boxing Organization World Heavyweight Title
Heavyweight
Dillian Whyte 23-1-0 vs Joseph Parker 24-1-0


Kovassa vireessä ja pitkässä voittoputkessa urallaan edennyt Lontoon Dillian Whyte kohtaa seuraavassa ottelussaan entisen WBO:n mestarin Joseph Parkerin.
Uuden-Seelannin Parker kärsi edellisessä ottelussaan tappion pistein Englannin Anthony Joshualle. Parker kykeni otteleman Joshuan kanssa täydet 12 -erää, mikä on saavutus sinänsä. Parker järjesti Joshualle tämän uran ensimmäisen täyden ajan ottelun, aiemmat vastustajansa Joshua on lyönyt aina keskeytyskuntoon.
Isompi, ulottuvampi ja vahvempi Joshua vei kuitenkin selkeän pistevoiton ja nappasi itselleen myös WBO:n tittelin.


Parker nousee Lontoon valtaisalle O2 Arenalle tappio niskassaan, hän ottelee nyt kolmennen ottelunsa putkee Englannissa. Vuonna 2017 Parker kävi pieksämässä Hughie Furyn Manchesterissa ja vuoden 2018 keväällä hän haastoi Joshuan. Nyt vuorossa Whyten kohtaaminen.

30 -vuotias Dillian Whyte on kohdannut Parkerin tavoin Joshuan. Amatöörinä Whyte kykeni voittaman Joshuan, mutta ammattikehissä Joshua oli kovempi. Joshualle TKO 7 voitto, mutta Whyte horjutti Joshuaa väkevillä iskuillaan. Miehet kohtasivat vuonna 2015, silloin ei isketty vielä MM -titteleistä.
Viimeisimmissä otteluissaan Whyte on ottanut voitot ex-mestari Lucas Brownesta ja entisesta EBU -mestarista Robert Heleniuksesta.
Whyte on ennustanut Parkerille vastaavaa kohtaloa kuin Lucas Brownelle, eli tyrmäystappiota..Parker ei ole kuitenkaan Brownen tavoin vielä ikämies vaan saapunee otteluun huippuunsa viritetyssä kunnossa.

Tuleva ottelu on mielenkiintoinen, Whyte hakee tästä kovaa päänahkaaa, josta voitto tietäisi MM -ottelun lähestyvän.
Molempien miesten listoilla on vain yksi tappio ja sekin samalle miehelle:
Anthony Joshualle.

Iältään Whyte on jokusen vuoden Parkeria vanhempi, samoin hän on hieman ulottuvampi, molemmat ovat pituudeltaan 193 -senttisiä.
Whyte ei ole toistaiseksi vielä noussut MM -otteluun, mutta sen aika tulee vielä, mikäli hän kykenee Parkerin kukistamaan.
Parker nousi WBO:n mestariski vuonna 2016 kukistaessaan Usa:n Andy Ruiz Jr:in. Parker puolusti titteliään kahdesti, kunnes hän kohtasi Joshuan ja menetti tittelinsä.
Parker on iältään vasta 26 -vuotias ja listaltaan kovaa tekoa. Unibetin vedonlyönnissä Parker on lievä ennakkkosuosikki, mutta tasaisena otteluna nähdään kuten kuuluukin.


Ammattinyrkkeily.net