Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
12.05.2018
12.5.2018 Madison Square Garden, New York
World Boxing Association World Lightweight Title
Jorge Linares 44-3-0 vs Vasyl Lomachenko 10-1-0
super welterweight
Carlos Adames 13-0-0 vs Alejandro Barrera 29-4-0 lightweight
Teofimo Lopez 8-0-0 vs Vitor Jones Freitas 14-1-0 featherweight
Michael Conlan 6-0-0 vs Ibon Larrinaga 10-1-0 super lightweight
Fazliddin Gaibnazarov 3-0-0 vs Jesus Silveira 8-5-2 lightweight
Jamel Herring 16-2-0 vs Juan Pablo Sanchez 30-15-0 lightweight
Mikaela Mayer 4-0-0 vs Baby Nansen 6-2-1

Viikon lopun odotetuin tapahtuma nähdään Madison Square Gardenin kehässä. Pääottelussa Lomachenko haastaa mestarina olevan Linaresin.

Ukrainasta lähtöisin oleva nyrkkeilyn supertähti Vasyl Lomachenko on valmis seuraavaan haasteeseen.
Lomachenko tulee nousemaan seuraavassa ottelussaan jälleen painoluokan ylöspäin haastaen kevytsarjassa WBC:n kivenkovan mestarin Jorge Linaresin.

Kaksi Olympikultaa amatöörinä savuttanut Lomachenko aloitti uransa ammattikehissä vuonna 2013. Ammattilaisena Lomachenko on noussut 11 -ottelun aikana kahden painoluokan mestariksi. Uralle mahtuu myös yksi tappio, se sattui uran toisessa ottelussa Orlando Salidoa vastaan. Lomachenko taipui pistein WBO -liiton MM -ottelussa.
Lomachenko nousi mestariksi vuonna 2014, tämän jälkeen mies on otellut vain MM -otteluissa.

Tulevassa ottelussa Lomachenko nähdään ensikertaa kevytsarjan painoissa, joten nähtäväksi jää, tuoko sarjan vaihto mukanaan yllätyksiä.

Lomachenko on 170 -senttinen iskijä, joka on tullut tunnetuksi taitavana iskijänä, hän lyö paljon, osuu hyvin ja suojautuu kaiken lisäksi vastustajan iskuilta lähes täydellisesti. Vasenkätinen Lomachenko ei ole yhden iskun tyrmääjä, mutta hän lyön niin kipeästi ja usein, että maailman huiput ovat joutuneet luovuttamaan ennen täyttä aikaa otteluitaan.
Lomachenko on iskenyt keskeytyskuntoon seitsemän edellistä vastustajaansa, useimmat näistä maailman huipuista jättivät leikin kesken omasta tahdostaan. Se kertoo jotain Lomachenkon ylivertaisuudesta.

Lomchenkon urakka saattaa vaikeutua jo seuraavassa ottelussa, sillä en jaksa mitenkään uskoa, että Venezuelan Jorge Linares ainakaan luovuttaisi mestaruuttaan ilman hurjaa taistelua.
Jorge Linares on 32 -vuotias iskijä, hän on Lomachenkoa hieman pidempi ja ulottuvampi ja otteluissaan aina takuuvarmasti kunnossa.
Myös Linares on alkujaan höyhensarjan mestari, mutta mies on ollut jo vuosia kevytsarjalaisena.
Linaresin uralla on kolme tappiota, mutta viimeisin tappio on vuosien takaa. Viime aikoina Linares on ollut aina kovassa vireessä, takana on 13 -ottelun voittoputki.
Linares on väliin joutunut ahtaalle, mutta ottanut silti voittoja. Linares on kohdannut viimeisimmässä otteluissaan vain vasureita, aivan kuin hän olisi valmistautunut ennalta tähän tulevaan superotteluun.

Vuoden 2017 lopulla Linares kohtasi Olympiakultaa saavuttaneen Englannin Luke Campbellin, joutui ahtaalle taitavan britin kanssa, mutta otti voiton. Vuoden 2018 Linares on aloittanut voitokkaasti, sillä tammikuussa kaatui Filippiinien Mercito Gesta pistein.

Tuleva ottelu on jännittävä, pidän Linaresia erityisen vaarallisena. Lomachenko on ollut häikäisevän hyvä, mutta jatkuuko sama ylivertaisuus kun kivenkova ja aina huippukuntoinen Linares astelee vastakkaiseen nurkkaan?
Toistaiseksi Lomachenko on näyttänyt siltä, että hän kehittyy ottelu ottelulta ja se ei välttämättä lupaa hyvää Linaresille.
Lomacheko nousee kehään jopa ylivoimaisena suosikkina, mutta Linares ei tule olemaan helposti jallitettava mestari. Näin ennustan alustavasti.

Vedonvälityksessä nähdään samoin, Lomachenkon voitto pidetää ntäysin varmana...mutta, nyt noustaan jälleen sarjaa raskaammaksi ja Linares on kova luu.
Turning Stone Resort & Casino, Verona, New York, USA
World Boxing Organisation World Super Welterweight Title
Sadam Ali 26-1-0 vs Jaime Munguia 28-0-0
World Boxing Council World Super Bantamweight Title
Rey Vargas 31-0-0 vs Azat Hovhannisyan 14-2-0
Brooklynin Sadam Ali puolustaa ensi kertaa ylemmän välisarjan WBO:n titteliään. Ali voitti tittelinsä vuosia maailman huipulla iskeneeltä Puerto Ricon Miguel Cottolta. Nyt vastaan on tulossa voittamaton Jaime Munguia.
Munguia on 21 -vuotias ottelija Meksikosta, listan perusteella mies lyö nukuttavasti ,tyrmäysprosentti lähentelee 90%, otteluita takana jo 28 kappaletta.

Legacy Garden Park and Event Center, Stone Mountain, Georgia, USA
Global Boxing Federation World Super Middleweight Title
Universal Boxing Federation (UBF) International Super Middleweight Title
Gift Cole Chiori 13-0-0 vs Teemu Tuominen 10-3-0
heavyweight
Jaudiel Zepeda 13-19-1 vs Adnan Buharalija 31-24-2 Vaasan 33 -vuotias Teemu Tuominen on matkannut jälleen ulkomaille ottelemaan. Nyt Usa:n puolelle. Tuominen on otellut viimeisimmät ottelunsa ulkomailla, toistaiseki Tuominen on kärsinyt keskeytystappioita ulkomaan matkoillaan. Mutta, matkailu avartaa silti ja aina on mahdollisuus voittoon. Tuominen kohtaa illan ottelussaan Nigeriasta lähtöisin olevan Gift Cole Chiorin.
Chiori on voittamaton, mutta lista on varovaisesti rakennettu.

Samassa illassa kehään nousee Jaudiel Zepeda, hän kohtasi aikoinaan Amin Asikaisen ylemmän keskisarjan ottelussa. Nyt Zepeda nousee kehään raskaassa sarjassa.

Arena Riga, Riga, Latvia
International Boxing Federation Inter-Continental Lightweight Title
World Boxing Organisation International Lightweight Title
Isa Chaniev 12-1-0 vs Ismael Barroso 20-1-2
super welterweight
Konstantin Ponomarev 33-0-0 vs Ambrosi Sutidze 11-13-5

Hala Sportowa, Osiedle Dolne Miasto 14A, Walcz, Poland
Krzysztof Glowacki 29-1-0 vs Santander Silgado 28-4-0
Republic of Poland International Light Heavyweight Title
Pawel Stepien 8-0-0 vs Michal Ludwiczak 15-7-0
Puolassa kehässä nähdään mm. varsin kovia cruiserin ottelijoita.
Entinen maailmanmestari Krzysztof Glowacki kohtaa kotikehässään Kolumbian Santander Silgado. Silgado on kohdanunt urallaan kovia nimiä, mutta viime vuosina hän on hävinnyt tärkeimmät ottelunsa.
Glowacki tähyää takaisin huipulle, uran viimeisin ja ainut tappio on vuodelta 2016 ja se tuli pistein Ukrainan tähdelle, Oleksandr Usykille.

Bolton Whites Hotel (formerly De Vere Whites), Bolton, Lancashire, United Kingdom
BBBofC British Heavyweight Title
Sam Sexton 24-3-0 vs Hughie Fury 20-1-0
super middleweight
Savannah Marshall 1-0-0 vs Ester Konecna 1-6-1
Boltonissa nähdään mielenkiintoinen tapahtuma.
Pääottelu otellaan raskaassa sarjassa. 33 -vuotias Norwichin Sam Sexton saa vastaansa nuoramman Hughie Furyn.
Sexton hakee kymmennettö peräkkäistä voittoaan, edellinen tappio tuli vuonna 2012 David Pricelle.
Fury nousee kehään tappio niskassa, sillä edellisessä ottelussaan hän kohtasi Joseph Parkerin ja tuloksena pistetappio. Se ottelu käytiin vuonna 2017 ja silloin Parker oli vielä raskaan sarjan WBO:n mestarina.

Savannah Marshall nousee illassa uransa toiseen otteluun. 26 -vuotias Marshall on edustanut Englantia kaksissa Olympialaisissa ja nyt hän tähyää maailman huipulle ammattikehissä. Marshall iskee uransa toisessa ottelussa 8 -eräiseksi kaavaillun kamppailun.
Marshall on muuten ainut nainen, joka on onnistunut voittamaan Usa:n Claressa Shieldsin.
Michiganin 23 -vuotias Shields on kaksin kertainen Olympiavoittaja. Ammattikehissä Shields on ollut jo ylemmän keskisarjan mestarina, seuraavassa ottelussaan hän nousee MM -otteluun sarjaa aiempaa alempana, keskisarjassa.

Ammattinyrkkeily.net