Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
06.04.2018
6.4.2018 Kulttuuritalo, Helsinki, Finland

World Boxing Council World Female Super Featherweight Title
Eva Wahlström 21-0-1 vs Melissa St Vil 10-2-4
Voittaja:
Eva Wahlström PST 96-94, 97-93 ja 95-95

Eva Wahlström puolusti WBC:n titteliään onnistuneesti, ottelu meni lopulta varsin tasaiseksi ja kovaksi.
Brooklynista saapunut WBC:n ykköshaastaja Melissa St Vil laittoi ottelun edetessä kaiken peliin ja tuli päälle vauhdikkaasti iskien kuin tuulimylly.
Onneksemme Eva vei ottelun alun taitavalla nyrkkeilyllä, samoin ottelun viimeisen erän. Melissa St Vil onnistui erissä 5-9 ja saattoi olla, että hän vei niistä eristä pääosan nimiinsä.
Koville Eva joutui, hyvän alkun jälkeen hän ei saanut iskujaan ajoissa ilmoille vaan haastaja rynni koukkuineen lähiotteluun väkisin. Hieman lyhyempi Melissa St Vil oli riskin oloinen, ei ehkä hurjan nopea tai taidollisesti Evan tasoinen, mutta kova yrittämään, hyvässä kunnossa ja päättäväinen.
Eva oli selkeissä ongelmissa useamman erän ajan,vasen suora katosi jonnekin ottelun edetessä ja näin Melissa St Vil pääsi rynnimään lähietäisyydelle ehkä liiankin vaivattomasti. Myös Evan oikea oli usein liian myöhässä puolustamisen kannalta. Silloin kun Eva sai iskunsa ilmoille ajoissa tai silloin kun Eva piti aloitteet itsellään niin hän hallitsi mielestäni ottelua.

Melissa St Vil oli tyyliltään vaikea ja teki töitä koko rahan edestä. Onneksemme Eva aloitti ottelun mallikkaasti ja lopetti sen päättäväisesti. Viimeinen erä kirjattiin Evalle ja samoin koko ottelun voitto.
Maailman huipulla haastajat ovat kovia, mutta jälleen kerran Eva osoitti erinomaisuuttaan ja säilytti arvokkaan maailmanmestarin arvon. WBC:n vyö pysyy Evalla, vain voitolla on merkitystä näissä karkeloissa.

light heavyweight
Niklas Räsänen 14-1-1 vs Dayron Lester 9-1-0 (Kuuba/Tampere)
Voittaja:
Dayron Lester TKO 8
Olipa jännittävä matsi!
Räsänen lähti otteluun kovalla vauhdilla ja päättäväisyydellä. Niklas teki määrällisesti paljon töitä, mutta taitava ja kovassa kunnossa ollut Lester napsi myös hyviä osumia tasaiseen tahtiin. Etenkin erien alussa Lester osui nasevasti, joskin Niklas piti sitkeästi keskikehää hallussaan ja painosti vimmastusti.

Ottelu oli varmasti aika tasan pisteiden valossa, kun Lesterin oikea osui nappiin erässä kahdeksan ja Räsänen putosi varsin raskaasti kanveesille.
Niklas näytti selvinneen jotenkuten jaloilleen tällistä ja matsi jatkui luvunlaskun jälkeen. Lester osui jokusen iskun Räsäsen käsien välistä, Räsänen yritti suojautua parhaansa mukaan...mutta osumia tuli liikaa, eikä Räsänen kyennyt enää vastaamaan hyökkäykseen. Tuomari keskeytti ottelun Lesterin iskujen myötä, ehkä hitusen ajoissa, mutta hän näkee tilanteen parhaiten. Tuomari näkee tilanteen läheltä ja usein on parempi keskeyttää matsi ehkä hitusen liian ajoissa kuin liian myöhään.
Räsänen teki virheen, Lester rokotti tulisella oikeallaan ja se ratkaisi ottelun.
Kova ja tasainen matsi, Räsänen oli päättäväinen, piti keskikehää hallussaan kovalla työmäämäärällä. Räsänen yritti etenkin alkuun ehkä hieman liikaakin ja näin liiallinen voiman käyttö hidasti miestä.
Räsäsänen osui hyvin Lesterin vartaloon läpi ottelun, takakäsi suorana upposi, mutta Lester ei näyttänyt väsymisen merkkejä. Taitava ja kova oli Lester loppuun asti, hänellä oli selkeä taktiikka saada Räsänen lyömään ja vastata hyökkäyksiin kun paikka tulee.
Yleisö sai mitä halusi ja parempi voitti, rohkea veto molemmilta oli ottaa tämä matsi.
Lester otteli maltillisesti ja kykeni hakemaan ratkaisevan osuman erässä kahdeksan. Tärkeä voito Lesterille.
Lester saapui otteluun kovassa vireessä ja otteli taktisesti järkevällä tavalla. Hän teki sen mitä voitto vaati, malttoi odottaa hyviä iskupaikkoja ja lopulta sitä hetkeä, että paikka aukeaa kovalle osumalle. Nyt se hetki oli erän kahdeksan ensimmäisen minuutin täyttyessä.
Räsänen oli läpi matsin mielestäni aktiivisempi, mutta ottelun paras ja vaikuttavin osuma kirjattiin Kuuban Lesterille.
Onnittelut voittajalle, katsotaan miten miesten urat tästä jatkuvat. Tappio tuli Räsäselle pahaan paikkaan ja nyt on mietittävä jatkoa todella tarkasti.

middleweight
Henri Kekäläinen 10-4-0 vs Andrii Velykovskiy 10-2-0
Voittaja:
Andrii Velykovskiy TKO 7, Kekäläinen luvulla erä 3.

Kemin kivinyrkki, nykyisin myös keskisarjan ammattilaisten Suomen mestari Henri Kekäläinen kohtasi taitavan Andrii Velykovski.
Ukrainan 23 -vuotias Andrii Velykovski osoitti taitavuuttaan alusta alkaen. Pieniä väistöjä käsien väliin, terviä uppareita väistöistä, väistöjä Kekäläisen etukäden ulkopuolelle ja sieltä terävä oikea vastaan..Erässä kolme Kekäläiselle laskettiin lukua hyvän oikean käden osuman seurauksena, joka kajahti maaliinsa pienestä väistöstä.

Kekäläinen horjui pariin otteeseen ottelun edetessä tarkasti ja nopeasti iskevän Velykovskiyn vastaiskuista, mutta hän selvisi vielä hyvin mukaan otteluun.
Velykovskiy kesti iskuja hyvin ja otteli ajoittain kuin hurmiossa, mutta Kekäläinen taisteli.
Henkan otteleminen sujui väliin mallikkaasti, vain liian kaukaa lähteneet, hieman liian ahneet ja hitaat hyökkäykset koituivat nyt kohtaloksi.

Velykovskiy oli tarkka ja hyvillä reaktioilla varustettu ottelija, joka malttoi odottaa iskupaikkoja pienten väistöjen jälkeen. Ottelu päättyi lopulta TKO 7 -tuomioon ja tässäkin tapauskessa Kekäläinen hyökkäsi ehkä hitusen huolimattomasti ja omissa kolisi Velykovskiyn vastaiskujen jälkeen. Ikävä päätös, Henkan ottelemisessa oli paljon hyvää ja kunto vaikutti olevan rautainen.
Henkka oli parhaimmillaan silloin, kun hän malttoi pysyä pidenpänä omalla etäysyydellään, eikä puskenut liian innokkaasti hyökäten vain eteenpäin. Myös vartaloiskuja olisin ehkä odottanut Henkalta enemmän, sillä ne hän osaa ja nyt vastustajan ylökropan liike oli niin hyvää, että sinne oli selvsäti vaikemapi osua.
No, nyt meni näin, ikävä tappio kotikehän miehelle hyvän taistelun jälkeen.
Velykovskiy oli rytmiltään hieman nopeampi, samoin kädet toimivat rennosti ja räjähtävällä nopeudella.

Velykovskiya muuten valmentaa Vyacheslav Senchenko, eli mies joka päätti aikoinaan moninkertaisen mestarin Ricky Hattonin uran tyrmäystappuioon.

super welterweight
Tomi Silvennoinen 6-1-0 vs Johannes Vinasco 5-0-0
Voittaja:
Tomi Silvennoinen 59-55, 59-56 ja 59-55
Porvoosta lähtöisin oleva nuori Tomi Silvennoinen otti voiton hyvän esityksen jälkeen.
Ruotsin aiemmin voittamaton Johannes Vinasco ei löytänyt aseita Silvennoisen voittamiseksi.
Silvennoinen otteli maltilla ja tarkasti, etukäsi pelasi ajoittin hyvin ja oikea osui hyvin omissa hyökkäyksissa, että myös vastaan kun Vinasco koitti rynniä päälle.
Vinasco oli selkeästi ajoittain jopa harmissaan siitä, että Silvennoisen taito oli nyt vain liikaa. Vinasco ei keksinyt mitään, millä Silvennoista satuttaisi tai saisi edes ottelua hallintaansa.
Kauempaa oteltaessa ehkä hitusen ulottuvampi Silvemmoinen osui lähes aina ensin ja piti aloitteet käsissään tässä Suomi-Ruotsi minimaaottelussa.
Hyvä esitys nuorelta mieheltä, Silvennoinen selvästi harjoittelee kuten kuuluu ja nyt etenkin ottelun ensimmäinen puolikas oli oikeastaan parasta Silvennoista mitä olen nähnyt. Hyvä voitto ja tästä on ilo jatkaa uraa kohden kovempia otteluita.

cruiserweight
Samuli Kärkkäinen 6-0-0 vs Ivan Lysytsia 3-7-0
Voittaja:
Samuli Kärkkäinen PST 59-56, 59-55 ja 58-56
Järvenpään kivenkova vasuri, Samuli Kärkkäinen palasi kehään tuttua kaavaa noudattaen. Hän haastoi jälleen miehen, joka on aiemmin ottanut voiton Suomalaisesta iskijästä. Nyt vastassa Ukrainan Ivan Lysytsia, joka voitti vuoden 2017 lopulla Gennadi Mentsikainsen pistein. Aiemmin urallaan Kärkkäinen kuritti Reinis Porozovsia, joka taas oli voittanut Tomi Hongan pistein.
Kärkkäinen jälleen kehään kostamaan kotimaisten tappioita.

Matsi oli vauhdikas, kuten Kärkkäisen otteluissa on totuttu näkemään. Isoksi kaveriksi kevyesti liikkuva Kärkkäinen otteli päättäväisesti ottaen ohjat käsiin alusta alkaen.
Lysytsia oli vaarallinen alusta alkaen, etenkin etukäden suora osui pariin otteeseen hyvin vastaan Kärkkäisen käsien välistä. Lysytsia pakitteli pitkälti, mutta oli aika hyvällä ajoituksella varustettu ottelija.
Kärkkäinen oli kuitenkin jälleen kovassa kunnossa tehden töitä aktiivisesti alusta alkaen. Ottelun vauhti kasvoi vielä viimeiseen erään, mutta Kärkkäinen otteli päättäväisesti vieden voiton.
Kärkkäinen kehittyy ottelu ottelulta ja tiedän, että mies on innokas harjoittelija, se tuottaa hyvää tulosta. Intohimoinen harjoittelu tuo tuloksia, eikä oikotietä ole tässäkään lajissa tarjolla.
Kärkkäinen oli parantanut jälleen myös jalkatyötään, nyt nähtiin sähäkkää liikettä myös sivulle ja väistöistä lähti hyvin iskuja vastaan.
Kärkkäinen kykenee iskemään monipuolisisesti, hän hämäilee hyvin hyökkäyksiin lähtiessään ja on eloisa ottelija.
Jari Grönroosin valmennuksessa Samuli kypsyy kohden isompia otteluita. Hän on kevyesti liikkuva iskijä, joka on halukas kohtaamaan riittävän kovia vastustajia. Hyvä ja tärkeä voitto rohkeasti ja päättäväisesti työskentelevälle Kärkkäiselle.
Takatukka hulmuten Kärkkäinen kulkee voitosta voittoon, lempinimi Järvenpään "Lalonde" on vertaus maailmanmestaruudenkin saavuttaneeseen Donny Lalondeen. Katsotaan kulkeeko Järvenpään miehen tie niin suuriin otteluihin, missä esikuva aikoinaan iski.
Donny Lalonde kohtasi mm. Ray Leonardin raskaan keskisarjan taistossa vuonna 1988.


super middleweight
Timo Laine 21-10-0 vs Stanislav Sergejev 1-4-1
Voittaja:
Timo Laine PST 40-36, 4-36 ja 40-37
Stadin Malli Timo Laine palasi voittojen tielle.
Laine kuritti lyhyempää Viron Stanislav Sergejevia koko ottelun ajan.
Laine painoi päälle osuen alusta alkaen hyvin, myös vartaloon. Laine haki iskuihinsa niin paljon voimaa kuin oli kropassa tarjolla, mutta Stanislav Sergejev selvisi ottelun loppuun asti.
Laineen iskut eivät tulleet tänään kovinkaan yllättävinä, mutta selvään voittoon tekeminen riitti.
Vauhdikas ottelu, jossa myös Laine joutui imuroimaan jokusen kopin voimalyöntiensä jälkitilanteissa.
Hieman oli liikaakin kovan lyönnin hakemista Timon otteissa, mutta esityksenä se oli riittävän hyvä, jokainen erä kirjattiin Laineelle.

welterweight
Timo Juhani Hirvikangas 5-1-0 vs Alisher Ashurov 2-17-0
Voittaja:
Timo Juhani Hirvikangas PST 39-37, 39-38 ja 39-38
Turun Timo Juhani Hirvikangas aloitti tapahtuman voitolla kovan nelieräisen jälkeen.
Hirvikangas kohtasi illan ottelussaan nopealla varoituksella kehään nousseen Venäjän Alisher Ashurovin.
Ottelu eteni alusta loppuun tasaisissa merkeissä. Kamppailulajien monilahjakkuus Tipi Hirvikangas iski ottelun kovimmat ja näyttävimmät osumat, Ashurov puolestaan osui ehkä hieman useammin pitkillä suorillaan.
Hirvikangas ei ole esimerkki taitonyrkkeilyn virtuoosista, mutta hänellä on jotain mitä ei kaupasta saa. Hirvikangas on rohkea ja peloton taistelija. Hän iskee usein laajoja koukkujaan, ikään kuin tivolin voimalyöntipalloon, mutta osumia tulee kun jaksaa yrittää.
Jos Hirvikangas saisi jalkoihinsa hieman terävämpää ja lyhyempää liikettä, niin ehkä myös iskuihin tulisi uutta sähäkkyyttä.

Lipunmyyntiin lippupalvelun kuvaa klikkaamalla: (Lähde lippupalvelu.fi)


Ammattinyrkkeily.net