Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
03.04.2018
15.7.2018 Kuala Lumpur
World Boxing Association World Welterweight Title
Lucas Martin Matthysse 39-4-0 vs Manny Pacquiao 59-7-2

39 -vuoden ikään ehtinyt kahdeksan painoluokan mestarina ollut Manny Pacquiao nousee jälleen MM -otteluun.
Pacquiao haastaa WBA:n välisarjan MM -ottelussa välisarjan mestarina olevan Lucas Martin Matthyssen.
Lucas Martin Matthysse on 35 -vuotias iskijä, joka on tullut tunnetuksi tyrmäävästä iskustaan. Matthysse on listaltaan kovaa tekoa, mutta mestariksi hän onnistui nousemaan vasta vuonna 2018 tyrmätessään Thaimaan aika tuntemattoman Tewa Kiramim.
Matthysse on voittanut urallaan ison nipun nimimiehiä, mutta MM -otteluissaan hän on aiemmin kärsinyt vain tappioita. Matthysse nousi välisarjan painoihin vuonna 2017, välisarjan painoissa hän on otellut kahdesti ja edelleen voittamaton.

Legendaarinen Filippiinien Pacquiao saapuu tulevan otteluun ilman pitkäaikaista valmentajaansa Freddie Roachia. Roachin korvaa Mannyn vanha ystävä Buboy Fernandez, joka on toiminut toisena valmentajana jo vuosien ajan.
Roach ehti olla Mannyt valmentajana vuodesta 2001 alkaen, miehet toimivat yhdessä 34 -ottelun ajan, joten muutos tulee olemaan tuntuva.
Toinen iso muutos on se, että Top Rank ei ole mukana tässä ottelussa. Top Rank on toiminut kauan Pacquiaon promoottorina.
Tulevaisuudessa Top Rank saattaa olla jälleen mukana kuvioissa, mutta se vaatii voiton tulevasta ottelusta.

Pacquiao on kertonut suunnitelmistaan sen verran, että kun hän voittaa Matthyssen, niin voimavaroja tullaan käyttämään yhden superottelun järjestämiseen ja silloin vastustajaksi havitellaan Pound-for-pound kingiä, Vasyl Lomachenkoa.

Katsotaan, onko senaattorina työskentelevällä Pacquiaolla vielä isoja otteluita edessä. Itse hän pitää Matthyssen kohtaamista lämmittely matsina Vasyl Lomachenkon kohtaamista ajatellen.
Pacquiao oli edellisen kerran kehässä 7/2017. Silloin hänet tuomittiin pistetappioon Austarlian Jeff Hornia vastaan isketyssä ottelussa.

Tulevan ottelun ottelupäivänä Pacquiao on ollut yli vuoden poissa kilpakehästä, paluu mestariksi voi osoittautua yllättävän haasteelliseksi.


Ammattinyrkkeily.net