Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
19.03.2018
12.5.2018 Madison Square Garden, New York
World Boxing Association World Lightweight Title
Jorge Linares 44-3-0 vs Vasyl Lomachenko 10-1-0

Ukrainasta lähtöisin oleva nyrkkeilyn supertähti Vasyl Lomachenko on valmis seuraavaan haasteeseen.
Lomachenko tulee nousemaan seuraavassa ottelussaan jälleen painoluokan ylöspäin haastaen kevytsarjan WBC:n kivenkovan mestarin Jorge Linaresin.
Kaksi Olympikultaa amatöörinä savuttanut Lomachenko aloitti uransa ammattikehissä vuonna 2013. Ammattilaisena Lomachenko on noussut 11 -ottelun aikana kahden painoluokan mestariksi. Uralle mahtuu myös yksi tappio, se sattui uran toisessa ottelussa Orlando Salidoa vastaan. Lomachenko taipui pistein WBO -liiton MM -ottelussa.
Lomachenko nousi mestariksi vuonna 2014, tämän jälkeen mies on otellut vain MM -otteluissa.
Tulevassa ottelussa Lomachenko nähdään ensikertaa kevytsarjan painoissa, joten nähtäväksi jää, tuoko sarjan vaihto mukanaan yllätyksiä.
Lomachenko on 170 -senttinen iskijä, joka on tullut tunnetuksi taitavana iskijänä, joka lyö paljon, osuu hyvin ja suojautuu kaiken lisäksi vastustajan iskuilta lähes täydellisesti. Vasenkätinen Lomachenko ei ole yhden iskun tyrmääjä, mutta hän lyön niin kipeästi ja usein, että maailman huiput ovat joutuneet luovuttamaan ennen täyttä aikaa otteluitaan.
Lomachenko on iskenyt keskeytyskuntoom seitsemän edellistä vastustajaansa, useimmat näistä maailman huipuista jättivät leikin kesken omasta tahdostaan. Se kertoo jotain Lomachenkon ylivertaisuudesta.

Lomchenkon urakka saattaa vaikeutua jo seuraavassa ottelussa, sillä en jaksa mitenkään uskoa, että Venezuelan Jorge Linares ainakaan luovuttaisi mestaruuttaan ilman hurjaa taistelua.
Jorge Linares on 32 -vuotias iskijä, hän on Lomachenkoa hieman pidempi ja ulottuvampi ja otteluissaan aina takuuvarmasti kunnossa.
Myös Linares on alkujaan höyhensarjan mestari, mutta mies on ollut jo vuosia kevytsarjalaisena.
Linaresin uralla on kolme tappiota, mutta viimeisin tappio on vuosien takaa. Viime aikoina Linares on ollut aina kovassa vireessä, takana on 13 -ottelun voittoputki.
Linares on väliin joutunut ahtaalle, mutta ottanut silti voittoja. Linares on kohdannut viimeisimmässä otteluissaan vain vasureita, aivan kuin hän olisi valmistautunut ennalta tähän tulevaan superotteluun.

Vuoden 2017 lopulla Linares kohtasi Olympiakultaa saavuttaneen Englannin Luke Campbellin, joutui ahtaalle taitavan britin kanssa, mutta otti voiton. Vuoden 2018 Linares on aloittanut voitokkaasti, sillä tammikuussa kaatui Filippiinien Mercito Gesta pistein.

Tuleva ottelu on jännittävä, pidän Linaresia erityisen vaarallisena. Lomachenko on ollut häikäisevän hyvä, mutta jatkuuko sama ylivertaisuus kun kivenkova ja aina huippukuntoinen Linares astelee vastakkaiseen nurkkaan?
Toistaiseksi Lomachenko on näyttänyt siltä, että hän kehittyy ottelu ottelulta ja se ei välttämättä lupaa hyvää Linaresille.
Lomacheko nousee kehään suosikkina, mutta Linares ei tule olemaan helposti jallitettava mestari. Näin ennustan alustavasti.Ammattinyrkkeily.net