Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
14.03.2018
-Sami Enbom kohtaa WBO-liiton EM-ottelussa todellisen Suomen kaatajan-

Lahti Boxing Night 26.5.2018

Lahden historian ensimmäinen ammattinyrkkeilyilta iskettiin keväällä 2007. Nyt reilu vuosikymmen myöhemmin ammattinyrkkeily palaa Lahteen, tällä kertaa jäähallitason tapahtumana, kun Loud´n Live Promotions Oy järjestää huipputason nyrkkeilyillan, jossa päätähtenä kehään nousee kotikaupungissaan iskevä Sami "Boom Boom" Enbom (17-1, 10 KO).

30-vuotias Sami Enbom on Lahden Kalevan kasvatti, joka amatöörinä voitti muun muassa 91-kiloisten SM- ja PM-kultaa. Keväällä 2012 lahtelaisnyrkkeilijä iski voitokkaan ammattinyrkkeilydebyytin ja nousi vähitellen suomalaisten miesammattinyrkkeilijöiden kärkikaartiin. Vuosina 2015-2016 Enbom iski Robert Heleniuksen esiottelijana isoissa arena-illoissa. Vuosi 2017 tuotti Enbomin ottelulistalle uran avaustappion, mutta myös kolme voittoa. Lisäksi Enbom vieraili huipputason harjoitusleireillä Puolassa ja Ranskassa, mikä on tuonut Enbomin tekemiseen lisäkovuutta.

Tällä hetkellä kansainvälisellä BoxRec.com sivustolla Enbom rankataan painoluokassaan koko maailmassa sijalle 63 (kaikkiaan 1112 nyrkkeilijää) (12.3.2018) ja suomalaisten miesnyrkkeilijöiden listauksessa Enbom on kolmantena heti Edis Tatlin ja Robert Heleniuksen jälkeen.

Kohti Maailmanmestaruutta -projektin ensimmäinen askel
26.5.2018 Enbom saakin ansaitsemansa tilaisuuden suuressa mestaruusottelussa, kun Loud´n Live Promotions käynnistää samanlaisen Kohti Maailmanmestaruutta -projektin kuin promootiolla oli aiemmin Robert Heleniuksen kanssa. Enbomin Kohti Maailmanmestaruutta -projektin ensimmäisessä otteluillassa lahtelainen saa vastaansa todella kovan haasteen, kun hän WBO liiton (World Boxing Organization) Euroopan mestaruusottelussa Unkarin Tamas Lodin, 28. Suomessa Lodi (18-10- 2, 15 KO) tunnetaan rajuista tyrmäysvoitoistaan Juho Haapojaa ja Janne Forsmania vastaan. Juuri Forsmania vastaan Lodi voitti samaisen WBO-liiton EM-tittelin jo vuonna 2013 tyrmäten Forsmanin 11. erässä. Huhtikuussa 2016 Hartwall Arenalla käydyssä ottelussa Lodin kohokoukku ottelun kolmannessa erässä vaivutti Haapojan untenmaille.

Mestaruusottelussa on WBO EM-vyön lisäksi panoksena myös paikka MM-haastajalistalla ja sitä kautta myös unelma MM-ottelusta, sillä moni entinen WBO:n Euroopan mestari on edennyt aina MM-otteluun asti.

-Tämä on minulle elämäni tilaisuus ja samalla unelmieni täyttymys päästä ottelemaan kotikaupungissani. Lodi on ulottuva ja voimakaslyöntinen vastustaja, joka on ottanut parhaimmat voittonsa juuri Suomessa ja nytkin hän saa kolmen kuukauden harjoitusjakson tähän otteluun, joten hän saapuu varmasti voitonnälkäisenä ja itsevarmana Lahteen. Tiedän, että tämä on minulle ison panoksen ottelu ja Lodin tavoin myös minä aion olla tuona toukokuun iltana elämäni kunnossa ja kaikki mahdollinen valmistautuminen tehtynä; taustatiimiini on tullut jo vahvistuksia ja tähtään siihen, että minusta tulee ensimmäinen suomalainen, joka tyrmää Lodin ja saan nostaa mestaruusvyötä kotiyleisön edessä. Joko voitan mestaruuden tai lopetan urani, lupaa Sami "Boom Boom" Enbom.

-Loud´n Live Promotionsin sitoutuminen tapahtuman järjestäjäksi takaa sen, että Lahti Boxing Night -tapahtumasta tulee sellainen huippuluokan nyrkkeilyilta, jota ei ole tänä vuonna vielä nähty Suomessa! Pääottelussa Sami Enbom joutuu todelliseen tulikokeeseen kotikehässään, sillä Lodin kohdatessa suomalaisnyrkkeilijän, ilmassa on aina jännitettä. Tämä on Enbomille ensimmäinen selkeä askel kohti unelmaa MM-ottelusta. Pääottelun lisäksi iltaan on lisäksi luvassa usea muukin todellinen herkkupala, jotka julkaistaan maalis huhtikuun aikana, lupaa tapahtuman otteluparien suunnittelija Markus Lammi.

Lahti Boxing Night lauantaina 26.5.2018 Lahden Isku Areenalla klo 18 alkaen. Tapahtuman ennakkolipunmyynti käynnistyy lippu.fi -palvelussa perjantaina 16.3.; liput alkaen 29e + palvelumaksu.

Lisätiedot kohtimaailmanmestaruutta.fi ja kohti maailmanmestaruutta -facebook- sivu.


Ammattinyrkkeily.net