Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
22.11.2017
Pro Boxing Team Finland ry:n ammattinyrkkeilyilta Vantaalla 27.1.2018

Järvenpääläinen tappioton alemman raskassarjan (90,7kg) ammattinyrkkeilijä Samuli Kärkkäinen (5-0, 1 KO) tähdittää Vantaalla Myyrmäen Urheilutalolla (Myyrmäenraitti 4, 01600 Vantaa) järjestettävää ammattinyrkkeilyiltaa lauantaina

Entisen huippunyrkkeilijä Juho Tolppolan (Pro Boxing Team Finland ry) järjestämässä ammattinyrkkeilyillassa isketään kaikkiaan 5 ottelua.
Joulukuussa 2016 ammattilaisuransa aloittanut Kärkkäinen nyrkkeilee tammikuisessa tapahtumassa ensimmäistä kertaa ammattilaisurallaan pääottelijana ja samalla ensimmäistä kertaa ottelu on suunniteltu 8-eräiseksi.

Viidessä aiemmassa ottelussaan Kärkkäinen on noussut suomalaisen ammattinyrkkeily-yleisön suosikiksi vauhdikkailla ja iskurikkailla otteillaan ja on osoittanut huomattavaa kehittymistä valmentajansa, entisen amatöörien EM-pronssimitalistin ja kolminkertaisen SM-kultamitalisti, Jari Grönroosin ohjauksessa.
Kuitenkin hyppäys 4- ja 6-eräisistä otteluista 8-eräisiin tuo otteluihin lisää kovuutta ja kokeneempia vastustajia, johon haasteeseen Kärkkäisen on kyettävä vastaamaan Vantaan nyrkkeilyillassa.

Kuva:Riika Lantto


Illan toisessa pääottelussa iskee Tuusulan Sanna Turunen (2-0-1, 1 KO), joka on yksi Suomen kolmesta aktiivisesta naisammattinyrkkeilijästä. Keskisarjaan (72,6kg) sovittu Turusen ottelu on suunniteltu 8- eräiseksi.
Vielä ennen Vantaan otteluaan Turusen on määrä otella Salon nyrkkeilyillassa 2.12.2017, jossa tuusulalaisnyrkkeilijä kohtaa uusintaottelussa Bulgarian Borislava Goranovan, jonka kanssa hän otteli päiden yhteen kolahduksesta auenneen haavan vuoksi ratkaisemattoman huhtikuussa.

Kärkkäisen ja Turusen vastustajat julkaistaan joulukuun aikana.
Illassa kehään nousee myös voittamaton Gennadi Mentsikainen, sekä Jukka Saarinen, muut illan ottelijat ilmoitetaan myöhemmin.
Jukka Saarinen on pitkän linjan taitaja kamppailulajeissa, taustaa on myös nyrkkeilystä, kuten myös potkunyrkkeilystä maailman huipulta.

Keski-Uusimaa lehti kertoi vuosia sitten Jukan saavutuksista seuraavaa:
Parhaat saavutukset, nyrkkeily: Suomen mestaruudet 2006 ja 2008 sekä 2009, perinteisten GeeBee- ja Tammer-turnausten loppuottelija.
Potkunyrkkeily: ammattilaisten Euroopan mestari (suurin liitto WAKO) 2008 ja 2009, amatöörien maailmanmestaruus 2009, EM-hopea 2008, kaksi MM- ja kaksi EM-pronssia 2004–07, Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuksia.Ammattinyrkkeily.net