Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
04.09.2017
28.19.2017 Cardiff, England
IBF World Heavyweight Title International Boxing Organization World Heavyweight Title WBA Super World Heavyweight Title Anthony Joshua 19-0-0 vs Kubrat Pulev 25-1-0
Raskaansarjan voittamaton ja nyt arvostetuin mestari, Watfordin Anthony Joshua nousee kehään Lokakuussa.
Joshuan haastaa Bulgarian Kubrat Pulev.
36 -vuotias Pulev on IBF -liiton ykköshaastaja, joka Joshuan on kohdattava tai vyö lähtee.
Joshualla myös muita vöitä hallussaan, edellisessä ottelussaan Joshua kukista raskaan sarjan legendaarisen, mutta jo ikääntynen mestarin Wladimir Klitschkon.
Joshua vs Klitschko ottelusta oltiin puuhaassa uusintaa, mutta 41 -vuotias, Olympiakultaakin saavuttanut Wladimir Klitschko katsoi parhaakseen vetäytyä ammattinyrkkeilystä. Edellisessä ottelussaan Klitschko joutui kanveesille kolmasti, eikä se tee hyvää kenellekään, ei etenkään ikämiehelle.

Pulev on 194 -senttinen ja mestarin tavoin oikea kätinen. Pulev oli ennen ammattilaiseksi siirtymistään menestynyt amatöörinyrkkeilijä, jolla on takanaan jo pitkä ura. Amatöörinä Pulev nähtiin useamman kerran myös Suomessa, ainakin Gee-Bee turaukseen Pulev otti osaa useamman kerran ja myös voitti arvostetun turnauksen kahdesti.
Ammattilaisena Pulev on kuulunut Saksalaisen Saurlan tallin iskijöihin, eli samaan talliin missä myös Robert Helenius otteli uransa huippuaikoina.

Mestari Joshua on haastajaansa lähes kymmenen vuotta nuorempi, 198 -senttisenä reilusti isompi ja myös fyysisesti vahvempi.
Pulev ei kuitenkan ole vielä iän puolesta liian iäkäs, hän saattaa olla jopa todella vaarallinen haastaja. Pulev on yllättävän taitava, joka saattaa hyvinkin aiheuttaa Joshualle ongelmia.
Pulev on ammattikehissä kärsinyt urallaan yhden tappion, se tuli aiemmin mainutulle Wladimir Klitschkolle KO 5 tuomilla vuonna 2014.
Tämän jälkeen Pulev on noussut Euroopan mestariksi kukistamalla mm: Dereck Chisoran.
Pulev on nyrkkeilijänä ehdottomasti hyvä, Joshuan puolella ovat koko, voima ja etenkin karmaiseva iskuvoima, sillä Olympia kultaakin saavuttanut Joshua on iskenyt keskeytyskuntoon jokaisen vastustajansa ammattikehissä.
Joshua iskuvoimaa on jokaisen kunnioitettava, mutta taidoiltaan en laskisi Joshuaa ainakaan vielä samaan luokkaan raskaan sarjan historian parhaiden iskijöiden kanssa.
Joshua kuitenkin harjoittelee paljon ja hyvin, joten kehityskäyrä on edelleen pystysuoraan ylöspäin, näin ainakin on uskominen.
Joshuasta on povattu tulevan raskaan sarjan kiistaton ja pitkäaikainen hallitsija, mutta edessä on vielä muita mestareita.
WBO:n mestarina on voittamaton Joseph Parker 23-0-0 ,joka puolustaa titteliään 23.9 saaden vastaansa Englannin Hughie Furyn 20-0-0
WBC:n mestarina on yli kaksimetrinen jenkkityrmääjä Deontay Wilder 38-0-0
Wilder käri vuonna 2016 pitkään käsivammasta, mutta puolusti titteliään 2/2017 tyrmäten ison Gerald Washingtonin erässä viisi.

Raskaan sarjan tilanne on mielenkiintoinen, top 10 sakki on todella kovaa. Esimerkiksi WBC: lista näyttää tältä:
CHAMP:
Deontay Wilder
1. Bermane Stiverne
2. Luis Ortiz
3. Kubrat Pulev
4. Dillian Whyte
5. Andy Ruiz
6. Carlos Takam
7. Mariusz Wach
8. Dominic Breazeale
9. Dereck Chisora
10. Johann Duhaupas
11.Charles Martin
12. Eric Molina
13. Agit Kabayel
14. Jarrell Miller
15. Lucas Browne

Heleniuksen kohtaamia miehiä on top 10 sakissa, Robbe on iältään nyt 33 -vuotias, joten iän puolesta mies voisi olla parhaimmillaan. Helenius on ottanut nyt kolme voittoa putkeen, tappioita koko uralla on vain yksi. Lista on upeissa lukemissa:
25-1-0, 16 KOs
Numeroiden valossa lista on sitä mitä sen pitääkin olla, kun tähtäin on maailman huipulla. Robbelle olisi toivottavaa saada nyt matseja tiukempaan tahtiin ja vastaan myös kovempia nimiä.
Edellisen ottelun vastustaja oli tuli otteluun lyhyellä varoitusajalla ja se oli oikeastaan täysin turha ottelu. Iso ja painava Venäjän Orlov oli tyyliltään hankala ja sai Heleniuksen näyttämää ottelussa huonommalta kuin aikoihin. Toivotaan että syy oli Orlovin ja hänen tyylinsä, näin uskoisin.
Toivotaan Robbelle edelleen menestystä, nyt olisi kokeiltava mihin ne rahkeet riittää tai aika menee ohi auttamatta.
Ammattinyrkkeily.net