Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
04.08.2017
23.9.2017 Manchester Arena (formerly M.E.N Arena), Manchester, Lancashire
WBO World heavyweight title
Joseph Parker 23-0-0 vs Hughie Fury 20-0-0
Raskaan sarjan WBO -liiton voittamaton mestari Joseph Parker matkaa Manchesteriin puolustamaan titteliään.
Nykyisin Las Vegas majaileva Parker on kotoisin Uudesta-Seelannista. 25 -vuotias Parker on tullut tunnetuksi kovaiskuisena miehenä, joka nousi varsin nopeasti kohden maailman huippua nousten lopulta WBO -liiton mestariksi.
Parker kohtasi MM -ottelussa aiemmin voittamattoman Andy Ruiz Jr:in ottaen niukan voiton varsin kovan ottelun päätteeksi. Ottelussa oli panoksena Tyson Furylta vapautunut titteli.
Syyskuussa 193 -senttinen Parker saa vastaansa Tyson Furyn sukulaispojan Hughie Furyn. Hugie on haveillut pitkään MM -ottelusta, alkujaan hän haaveili nousevansa nuorimpana iskijänä raskaan sarjan mestariksi, mutta se jäi haaveeksi. Mike Tyson on edelleen nuorin mestariksi noussut iskijä hän oli iältään 20 -vuotta, 4 kk ja 22 päivää tyrmätessäään varsin nopeasti Muhammad Alinkin voittaneen Trevor Berbickin. Berbick kohtasi Alin vuonna 1981, se jäi Alin viimeiseksi otteluksi. Vakava sairaus alkoi näkymään suuressa mestarissa päivä päivältä enemmän..

Haastaja Hughie Fury täyttää hetkinen ennen ottelupäivää 23 -vuotta. Nuori kaveri on siis kyseessä.
Hughie Fury on lähes kaksi metrinen, painoa miehellä on noin 105 -kiloa.
Fury on ottanut urallaan jokusen hyvän voiton, mutta Parker on listaltaan huomattavasti kovempaa tekoa.
Tämä ottelu oli muuten määrä iskeä jo alku kesästä Uudessa-Seelannissa, mutta Fury loukkasi itsensä ja ottelu siirtyi. Lopulta paikkakin vaihtui ja nyt matsi käydään Furyn kotikehässä Manchesterissa.
Hughie Furya valmentaa hänen isänsä Peter Fury, Peter valmensi myös veljensä poikaa Tyson Furya hänen noustessa raskaan sarjan kiistattomaksi mestariksi.
Tyson Fury on jo uransa lopettanut, hän ilmoitti heinäkuun puolella, että nyrkkeily on nyt nyrkkeilty. Tyson Fury mestaruutensa saavuttamisen jälkeen vakavista ongelmista alkoholin, huumeiden ja mielenterveyden horjumisen vuoksi. Tyson Fury kävi syvissä vesissä, vain ihme pelasti päänsä kemiallisestikin sekoittaneen miehen itsemurhalta, jota hän oli miettinyt synkimpinä päivinään. Tyson suunnitteli pitkään paluuta ammattinyrkkeilyn pariin ja kaikki näyttikin hyvältä varsin pitkään. Miehellä oli mielekästä tekemistä ja paino alkoi pudota, mutta kilpakuntoon pääseminen oli kuitenkin liian kovan työn takana, etenkin kun Tyson halusi aloittaa paluuun siitä mihin ura loppui, eli MM -ottelusta.

Parker vs Fury ottelu on mielenkiintoinen, vastakkain on kaksi nuorta ja voittamatonta miestä. Nostaisin Parkerin aika selväksi ennakkosuosikiksi, enkä jaksa uskoa Furyn yllätykseen. Taso nousee nyt hurjasti Furyn edellisiin vastustajiin nähden, lisäksi haastajalla on ottelutaukoa lähes 1,5 -vuotta loukkaantumisen vuoksi.
Parker on yllättävä kova, hän lyö tukevasti molemmilla käsillä ja kehittyy ottelu ottelulta. Parker ei kuulu raskaan sarjan "tornien" kerhoon, muut mestarit ovat hieman alle tai hieman yli kaksi metrisiä. Parker on poikkeus, mutta edelleen voittamaton.


Ammattinyrkkeily.net