Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
02.08.2017
23.9.2017 Forum, Inglewood, California
WBA World lightweight titlet
Jorge Linares 42-3-0 vs Luke Campbell 17-1-0
Kevytsarjan WBA -liiton mestari, Venezuelan Jorge Linares kohtaa jälleen haastajan Briteistä.
31 -vuotias Jorge Linares on iskenyt neljästä viime ottelustaan kolme Englannissa, aina mies on poistunut kehästä voittajana.
Jorge Linares piti aiemmin hallussaan myös WBC -liiton vyötä, mutta titteli lähti, koska Linares ei kyennyt loukakantumiseen vedoten puolustamaan titteliään ykköshaastaja Dejan Zlaticaninia vastaan.
Vyön menettämisen jälkeen Linares haastoi Manchesterissa WBA:n mestarin Anthony Crollan, vieden Crollan tittelin mukanan. Crolla sai myös uusinnan, mutta Linares oli siitä ottelussa oikeastaan ylivoimaisen hyvä vieden jälleen voiton.
Aiemmin mainutun WBC:n tittelin vapauduttua sen voitti Dejan Zlaticanin. Zlaticanin iski MM -ottelussa Franklin Mamanin keskeytyskuntoon, mutta hävisi tittelinsä ensimmäisessä puolustuksessa sarjaa alempaa nouseelle Mikey Garcialle.

Tulevassa ottelussaan Jorge Linares saa vastaansa 29 -vuotiaan Luke Campbellin.
Vasenkätinen Yorkshiren Luke Campbell saavutti Olympia kultaa vuonna 2012. Ammattikehissä mies kuuluu Eddie Hearnin promotoimiin iskijöihin, joten taustajoukoista ei huipulle nousu jää kiinni.
Campbellia valmentaa nykyisin Jorge Rubio, tämä kaveri on kotoisin Kuubasta ja ollut mukana valmentamassa Kuuban menestyksekkäitä iskijöitä amatöörinyrkkeilyn huipulla.
Ammattikehissä Jorge Rubio on valmentanut mm: Guillermo Rigondeauxia ja Amir Khania.
Valmentajana Jorge Rubio toimii Miamissa, Usa:ssa, joten Campbell lienee siirtää harjoittelunsa aina jenkkeihin otteluiden lähestyessä.
Campbellin uralla tämä on ensimmäinen MM -ottelu, uran ainut tappio on kirjattu vuonna 2015 Yvan Mendylle, eli samaiselle kaverille kenet Edis Tatli onnistui voittamaan EM -ottelussa Helsingissä. Mendy saapui EM -otteluun nopealla aikataululla, mutta ratkaisu oli ongelmallinen myös Tatlille, sillä alkuperäinen vastustaja oli lyhyempi vasuri, Emiliano Marsili.

Tuleva ottelu on siis Jenkeissä, Campbellin uralla tämä on toinen vierailu Usa:n rahakehissä. Mestari Jorge Linares puolestaan on otellut urallaan useasti Usa:sa, kuten myös Briteissä ja Japanissa.
Venezuelan Linares muutti perheineen Japaniin vuonna 2002, hän myös aloitti uransa ammattinyrkkeilijänä Japanissa. Vuonna 2017 Linares pakkasi jälleen laukkunsa, otti vaimon ja muksut mukaan muuttaen Lontooseen.
Häntä on valmentanut vuosia Ismael Salas, joka valmentaa nykyisin myös Kuuban Guillermo Rigondeauxia.

Mielenkiintoinen kevytsarjan MM -ottelu on jälleen tulossa. Sarjan taso on nyt todella kova. Sarjan mielenkiintoa lisää tietenkin se, että Edis Tatli on edelleen kyseisessä painoluokassa. Tatli on entinen Euroopan mestari, joka on otellut jo kertaalleen MM -ottelussa kärsien kuitenkin tappion.
Tatlin nousua maailman huipulle on odotettu, hän oli jo aivan kärjen tuntumassa suurten liittojen listoilla, mutta edellisen ottelun kyseenalainen tappio tuntemattomalle Francesco Pateralla viskasi Tatlin ulos listojen kärkipäästä, samalla hän menetti EM -tittelinsä.
Francesco Patera vs Edis Tatli uusintaa odotellaan, parilla ottelulla Tatli voi olla jälleen lähellä unelmaansa, maailmanmestaruutta. Tatli on iältään noin 30 -vuotias, joten iän puolesta mies parhaassa iässä ammattinyrkkeilyä ajatellen.
Huipulle ei nousta yhdessä yössä, mutta vuosien kova harjoittelu on valmistellut Tatlia huipulle. Alkaa olla sadonkorjuun aika, ehkä juuri nyt Tatli olisi valmis mittaamaan parhaiden iskijöiden kyvyjä.

Ammattinyrkkeily.net