Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
05.04.2017
17.6.2017 Mandalay Bay Resort & Casino, Las Vegas, Nevada
WBA Super World light heavyweight title
IBF World light heavyweight title
WBO World light heavyweight title
Andre Ward 31-0-0 vs Sergey Kovalev 30-1-1
WBA Super World super bantamweight title
Guillermo Rigondeaux 17-0-0 vs Moises Flores 25-0-0

Kesäkuussa tullaan iskemään kiven kova uusinta ottelu raskaan keskisarjan herruudesta.
Edellisen kerran miehet kohtasivat vuoden 2016 lopulla, silloin Usa:n Andre Ward oli parempi niukan pistetuomion turvin.
Tuomio herätti jälleen kerran ankaraa keskustelua, osa näki agreessiivisemmin otelleen Kovalevin parempana, osa ihmisistä, tuomarit mukaan lukien näkivät Wardin niukasti parempana. Uusinassa tähän saatanee selvyys.

Edelliseen otteluun mentäessä molemmat miehet olivat voittamattomia. Sarjaa alempaa noussut Ward on saavuttanut urallaan paljon, myös Olympia kultaa.
Taitava Andre Ward hallitsi ylempää keskisarjaa kauan ,voittaen myös "Super Six" turnauksen, johon otti osaa sarjan kovimmat nimet.
Ward on voittanut urallaan Mikkel Kesslerin, Arthur Abrahamin ja Carl Frochin, joten miehen arvostus on ansaittua.

Venäjältä Usa:han siirtynyt Sergey Kovalev on ehta raskaan keskisarjan mörssäri.
Hän ehti saavuttaa ennen Wardille kärsimäänsä tappiota WBA:n, IBF:n ja WBO:n tittelit. WBC:n mestarina Kanadan Adonis Stevenson.
Kovalev on tullut tunnetuksi iskuvoimastaan, hän on lähes murskannut useimmat vastustajansa ja haastajansa.
Täyden ajan kestäneitä otteluita on listalla vain neljä, mukaan lukien Wardille kärsitty tappio. Tyrmäyksiä peräti 26 kpl 30 voitetusta ottelusta.

Tuleva ottelu on mielenkiintoinen, raskaan keskisarjan kovimmat nimet ovat vastakkain toistaimiseen.
Ward nousee kehään ehkä suurenakin ennakkosuosikkina, mutta Kovalev on vaarallinen vastustaja. Itse taisin tulkita edellistä ottelua niin, että näin Kovalevin voittajana, mutta se matsi on menneen talven lumia.
Uusinnassa Wardin iskunkestävyyttä ja kondista testataan jälleen, se on varmaa, mutta voi hyvinkin olla että Ward hallitsee uusinnassa Kovalevin voimaa ja taitoa entistäkin selkeämmin.
Jännä matsi on tulossa jokatapauksessa.

Esiotteluista kerrottakoon se, että kaksi Olympia kultaa saavuttanut Kuuban Guillermo Rigondeaux puolustaa illassa ylemmän kääpiösarjan WBA:n titteliään.
Ammattikehissä voittamaton ja erittäin taitavana vasurina tunnettu Rigondeaux tulee kohtaamaan Meksikon Moises Floresin.
Moises Flores on myös voittamaton iskijä, mittaa miehellä 175 -senttiä, joten hän on todella pitkä ottelija tähän painoluokkaan.

36 -vuotias mestari Rigondeaux iski jo amatöörinä listansa lukemiin 463-12, joten kokemusta siitä miten ottelut voitetaan on vuosien mittaan kertynyt.Ammattinyrkkeily.net