Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
29.05.2017
RASKAANSARJAN SM, OSA 6 :
HAAPOJA vs. ELOVAARA


Raskaansarjan mestaria ei saatu leivottua Kuopiossa Markkanen vs. Haapoja ottelussa keväällä 2007, eikä Markkasta saatu uusintaankaan Haapojaa vastaan, joten seuraava luonnollinen SM-koitos nähtiin kehään palanneen Sami " Iskukone " Elovaaran ja Härmän Häjyn Juho Haapojan kesken.
 
Jatkuu...

Julkaistu
29.05.2017
27.5.2017 Bramall Lane Football Ground (outdoors), Sheffield, Yorkshire, United Kingdom
IBF World welterweight title
Kell Brook 36-1-0 vs Errol Spence Jr 21-0-0
Voittaja:
Errol Spence Jr KO 11

Syy Brookin luovuttamiselle alkaa selvitä. Brookilla on todett toistaiseen murtuma silmää ympäröivissä luissa. Ikävä juttu, kannattanee miettiä ammattinyrkkeilyn unphtamista hieman pidemmäksi aikaa, ellei kokonaan. Terveys menee titteleiden ja itseasiassa lähes kaiken edellen.zbr Alkuun vaikutti siltä, että nälkäinen haastaja Errol Spence Jr oli haukannut liian suuren palan ja oli selvissä vaikeuksissa Brookin loistavan ajoituksen ja vastaiskujen kanssa.
Ottelun puolessa välissä näin Brookin olleen selvässä johdossa, mutta sitten ottelu kääntyi. Brookin silmänalunen alkoi turvota, hän väsyi erä erältä ja haastaja lisäsi hönkää.
Errol Spence Jr käytty mestaria luvulla erässä 10 ja erässä 11 Brookin oli jäätävä kanveesille polvi maassa. Silmä alle tullut vamma esti mestarin ottelemisen. Toivottavasti ei tullut jälleen vakavaa loukkaantumista.
Hieno esitys kovan luokan lupaukseksi jo aiemmin nostetulta vasen kätiseltä Errol Spence Jr:lta. Nyt hän on oikea mestari, kova kunto, tahto ja päättäväisyys olivat avain voittoon.

WBA Super World super middleweight title
George Groves 25-3-0 vs Fedor Chudinov 14-1-0
Voittaja:
George Groves TKO 6
 
Jatkuu...

Julkaistu
23.05.2017
3.6.2017 Seminole Hard Rock Hotel and Casino, Hollywood, Florida
vacant WBA World heavyweight title
Shannon Briggs 60-6-1 vs Fres Oquendo 37-8-0

Shannon Briggs on antanut positiivisen dopingnäytteen, odotellaan testituloksen vahvistusta. Nyt näyttää siltä, että ottelu peruuntuu ja Briggsin ura alkaa olla taputeltu.

New Yorkin 45 -vuotias ex-mestari Shannon Briggs on nousemassa jälleen MM -otteluun. Hän tulee kohtaamaan kesäkuun alussa liki saman ikäisen Illinoisin Fres Oquendon. 
Jatkuu...

Julkaistu
21.05.2017
Poznan, Poland
Cruiserweight
Noel Gevor 22-0-0 vs Krzysztof Wlodarczyk 52-3-1
Voittaja:
Krzysztof Wlodarczyk PST 116-112, 115-114, 113-115
Moninkertainen mestari Krzysztof Wlodarczyk otti jälleen voiton. Ottelu oli IBF -liiton karsinta, mestarina on Venäjän nuori Murat Gassiev. 
Jatkuu...

Julkaistu
20.05.2017
20.5.2017 Ice Hall, Forssa, Finland
Lightweight
Lassi Seppälä 5-1-0 vs Andrei Nurchynski 9-17-5
Voittaja:
Lassi Seppälä 58-56
Tampereen Seppälä palasi kehään reilun vuoden tauolta.
Seppälä otti voiton, mutta joutui yllättävän koville ahkerasti töitä tekevän Nurchynskin kanssa.
Seppälä ei saanut iskujaan irti aivan totuttuun tapaan, eikä aivan parhaalla ajoituksella, mutta voitto on tärkeintä tauon jälkeen.
Seppälä on vahva, hyvä kuntoinen ja tukevasti iskevä, mutta nyt tekeminen jäi hieman vaisulle tasolle. Väliin nähtiin tosin välähdyksiä paremmasta, Seppälän iskut kajahtivat tukevasti hyökkäävään Nurchynskiin ja jalatkin pelasivat riittävästi siirtääkseen miehen vastustajan iskujen alta sivuun.
Seppälä harjoittelee tällä hetkellä pääosin yksinään ilman sen erikoisempaa valmennusta ja se voi osaltaan selittää tekemisen ponnettomuutta.

Light Heavyweight
Jarkko Ojapalo 2-0-0 vs Sergei Bannov 1-0-2
Voittaja:
Jarkko Ojapalo TKO 5
24 -vuotias vasuri Lahdesta nappasi kolmannen voiton uralleen. Parin erän jälkeen Ojapalon fysiikka ja taito alkoivat tehdä Bannovista lähes aseetonta. Ojapalo teki väkevästi töitä, osui etenkin takakädellään tehokkaasti. Takakäsi upposi suorana hyvin vartaloon, kuten myös yläkertaan.
Ottelun edetessä Ojapalo tykitteli myös koukkujaan vartaloon, kova painostus toi lopulta keskeytysvoiton.
Hyvä kuntoinen Ojapalo piti yllä kiivasta vauhtia, asenne on kunnossa ja voiton nälkä on kova. Hyvä voitto jälleen.

Super Lightweight
Jarkko Putkonen 14-2-1 vs Gyorgy Mizsei Jr 24-20-1
Voittaja:
Gyorgy Mizsei Jr PST 77-76
Pääottelussa nähtiin ruudin käryinen uusintaottelu. Edellisen kerran miesten välinen ottelu päättyi ratkaisemattomaan vuoden 2016 lopulla.
Halikon 33 -vuotias Putkonen saapui otteluun kovassa vireessä. Hän oli päättänyt mitata alusta loppuun Mizsei Jr:in kyvyt ja kunnon.
Hyvä vauhtinen ja varsin kova ottelu eteni Putkosen painostessa kovien iskujen säestämänä. Mizsei Jr liikkui, pakiteli ja iski vastaan väliin yhdellä iskulla ,väliin usean iskun sarjoilla.
Putkonen oli kyllä terävässä kunnossa ja suojasi itsensä varsin hyvin, mutta Gyorgy Mizsei Jr oli vaikea vastustaja, joka teki töitä Putkosen rynnäkköä vastaan.
Itse näin Putkosen niukkana voittajana, mutta ehkä en katsellut tätäkään ottelua puolueettomasti.
Mielestäni Putkonen oli parhaassa vedossa mitä hetkeen muistan, mutta ehkä liiankin kova prässääminen avasi Gyorgy Mizsei Jr:lle tilaisuuden otella juuri hänelle parhaiten sopivalla tavalla. Liikkeessä, suojautuen Putkosen voimakkailta iskuilta tarjoten vastaan ehkä hitusen tarkemmin osuneita iskujaan.. Gyorgy Mizsei Jr on vaikea vastustaja, joka nappasi nyt voiton hyvän ottelun päätteeksi.


 
Jatkuu...

Julkaistu
20.05.2017
20.5.2017 Ice Hall, Forssa, Finland
Super Lightweight
Jarkko Putkonen 14-2-1 vs Gyorgy Mizsei Jr 24-20-1
Light Heavyweight
Jarkko Ojapalo 2-0-0 vs Sergei Bannov 1-0-2
Lightweight
Lassi Seppala 5-1-0 vs Andrei Nurchynski 9-17-5
33- vuotias Jarkko Putkonen kohtaa uusintaottelussa kokeneen Gyorgy Mizsei Jr:in. Edellisen kerran miehet iskivät yhteen vuonna 2016 Salossa, silloin tuloksena ratkaisematon.
23 -vuotias Mizsei Jr on entinen EBU-Eu mestari, hän on otellut myös EBU -tittelistä.
Gyorgy Mizsei Jr:in isä, György Mizsei Sr on entinen Olympia iskijä. Mizsei Sr edusti Unkaria kaksissa Olympialaisissa, 1992 ja 1996, vuoden 1992 kisoissa hän eteni mitaleille asti.
Esiotteluissa iskevät Lassi Seppälä ja Jarkko Ojapalo.
Seppälä saa vastaansa Matti Kootaa vastaan hyvin taistelleen Valko-Venäjän Andrei Nurchynskin ja Ojapalo kohtaa Viron Sergei Bannovin. Sergei Bannovin listalla ei tappioita vielä ole.

Tämä tapahtuma nähdään myös IS-TV:n tarjonnassa:

Poznan, Poland
Cruiserweight
Noel Gevor 22-0-0 vs Krzysztof Wlodarczyk 52-3-1
Cruiserin entinen maailmanmestari Krzysztof Wlodarczyk iskee kotikehässään Puolassa.
35 -vuotias Wlodarczyk saa vastaansa nuoremman ja voittamattoman haastajan Saksasta. Hän kohtaa illan ottelussaan Noel Gevorin.
Gevor on listaltaan hyvä, mutta sitä on myös moninkertainen maailmanmestari Wlodarczyk.
Wlodarczyk on tullut tunnetuksi erittäin lujana ottelijana, joka taistelee voitosta viimeiseen kongin kumahdukseen takuu varmasti. Wlodarczyk on kovalla fysiikalla varustettu nyrkkeilijä, jota nyt haastetaan nuorempien kykyjen toimesta. Helppoa ottelua ei Gevor tule saamaan.

Copper Box Arena, Queen Elizabeth Olympic Park, Hackney Wick, London, United Kingdom
IBF World super featherweight title
Gervonta Davis 17-0-0 vs Liam Walsh 21-0-0
Heavyweight
Daniel Dubois 2-0-0 vs David Howe 13-5-0
Mayweather Promotionsin iskijöihin kuuluva nuori Marylandin Gervonta Davis puolustaa titteliään Lontoossa.
Vasenkätinen Gervonta Davis saa vastaansa voittamattoman Liam Walshin.
Haastaja Liam Walsh on 31 -vuotias, mestarin tavoi vasuri. Liam Walshille tämä on uran ensimmäinen MM -ottelu, voitettuna on jo entisiä mestareita.
Gervonta Davis kehään kuitenkin suosikkina, häneen on ladattu suuria odotuksia.
Kehään nousee myös raskaan sarjan Daniel Dubois. Daniel Dubois on 19 -vuotias iskijä, ura ammattikehissä on vasta alussa, mutta odotukset ovat kovat.
MGM National Harbor, Oxon Hill, Maryland, USA
WBC World featherweight title
Gary Russell Jr 27-1-0 vs Oscar Escandon 25-2-0
interim IBF World super middleweight title
Andre Dirrell 25-2-0 vs Jose Uzcategui 26-1-0
Super Lightweight
Rances Barthelemy 25-0-0 vs Kiryl Relikh 21-1-0

Gary Russell Jr puolustaa höyhensarjan titteliään toista kertaaa. Gary Russell Jr on kärsinyt urallaan tappion vain Vasyl Lomachenkolle.
Tapahtumassa nähdään myös Gary Russell Jr:in kaksi nuorempaa veljeä.
Gary Antuanne Russell aloittaa uransa ammattikehissä, takana 2016 Olympialaiset. Antonio Russell iskee uransa kahdeksannen ottelun, hän on edelleen voittamaton.

Madison Square Garden, New York, New York, USA
WBC World super lightweight title
WBO World super lightweight title
Terence Crawford 30-0-0 vs Felix Diaz 19-1-0
vacant WBA International lightweight title
NABF lightweight title
WBO NABO lightweight title
Raymundo Beltran 32-7-1 vs Jonathan Maicelo 25-2-0
 
Jatkuu...

Julkaistu
16.05.2017
Pakottavista syistä, ottelu on siirrettävä kesän jälkeen iskettäväksi, alla Sauerlandin tiedote ja pahoittelut asiasta:

***Helenius-Chisora II rescheduled for after the summer***

Robert Helenius' (24-1, 15 KOs) and Dereck Chisora's (26-7, 18 KOs) WBC Silver World Heavyweight title fight, which was due to take place on May 27 at the Hartwall Arena in Helsinki, Finland, will be rescheduled for after the summer.

Helenius and Chisora were set to renew their rivalry following a controversial European title fight in December 2011. However, as promoter Nisse Sauerland explains, boxing fans will now have to wait a little longer before seeing the heavyweight rivals go toe-to-toe in a hotly anticipated rematch.

''It is with regret that we have been forced to reschedule this event, but due to a number of contributing factors, this has been a neccesary decision,'' said Sauerland.

''I would like to apologise to all the fans who were looking forward to a great spectacle on May 27, but we will deliver an even bigger and better event after the summer.''

Further details on the new date will be announced shortly. Tickets purchased for the May 27 event will remain valid for the new date. Customers are also entitled to a full refund. Please contact Ticketmaster for more information: http://www.ticketmaster.fi/

 
Jatkuu...

Julkaistu
15.05.2017
27.5.2017, HARTWALL ARENA, HELSINKI
WBC SILVER
Robert Helenius 24-1-0 vs Dereck Chisora 26-7-0


Robert Heleniuksen ja Dereck Chisoran toisen kohtaamisen ylle levisi alkuviikosta Englaninnista kantautunut huhu, joka kertoi Robert Heleniuksen peruuttaneen ottelun. Helenius ilmoitti leiriltään Maarianhaminasta, ettei ulkomaan uutinen pidä paikkaansa.  
Jatkuu...

Julkaistu
14.05.2017
30.6.2017 Huntington Center, Toledo, Ohio
IBF World lightweight title
Robert Easter Jr 19-0-0 vs Denis Shafikov 38-2-1 
Jatkuu...

Julkaistu
10.05.2017
Edis Tatlille uusi mahdollisuus euroopanmestaruuteen – nostettiin ykköshaastajaksi Francesco Pateran seuraavan ottelun voittajaa vastaan
 
Jatkuu...

Julkaistu
27.04.2017
Lauantain SUPER-otteluun Anthony Joshua vs. Wladimir Klitschko on ennakkotietojen mukaan myyty etukäteen HUIKEAT 90 000 tikettiä. Kyseessä tulee olemaan yksi kaikkien aikojen suurimmista maksavan yleisön edessä käydyistä ammattinyrkkeilyotteluista. Kisapaikkana toimiva Wembley Stadium Lontoossa veti vuonna 2014 viimeeksi vastaavan luvun, kun lehtereille ahtautui 77 000 maksavaa katsojaa seuraamaan Carl Frochin ja George Grovesin välistä ylemman keskisarjan mestaruusottelua. Se onkin ollut saarivaltakunnan yleisöennätys tähän asti, mutta tulevana lauantaina se ennätys joutaakin romukoppaan.


Koostin top-10 listan matseista, joissa niissäkin riitti väkeä tungokseen asti.
 
Jatkuu...

Julkaistu
22.04.2017
Timo "Stadin Malli" Laine voitti suomenmestaruuden 8.4. Aulangolla käydyssä raskaan keskisarjan ottelussa. Mestaruus oli mallina työskentelevän Laineen ammattinyrkkeilyuran toinen suomenmestaruus. Ensimmäisen, keskisarjan SM-vyön Laine nosti lanteilleen vuonna 2011. Nyt tähtäimessä on paluu takaisin omiin, alempiin painoluokkiin ja mestaruuden voittaminen vielä kolmannessakin painoluokassa.

 
Jatkuu...

Julkaistu
19.04.2017
RASKAANSARJAN SM, OSA 6 :
HAAPOJA vs. MARKKANEN


Raskaansarjan SM-ottelut olivat tauolla parisen vuotta Grönfors versus Markkanen matsin jälkeen.  
Jatkuu...

Julkaistu
12.04.2017
Fight Night Forssa -tapahtuman kotimaiset ammattinyrkkeilijät selvillä! 
Jatkuu...

Julkaistu
05.04.2017
17.6.2017 Mandalay Bay Resort & Casino, Las Vegas, Nevada
WBA Super World light heavyweight title
IBF World light heavyweight title
WBO World light heavyweight title
 
Jatkuu...

Julkaistu
16.02.2017
ACB- & Cage-vapaaottelua ja nyrkkeilyä nyt IS Extrassa ja Ruudussa, lähetyksiä lisätty kalenteriin, katso päivitetyt ohjelmatiedot! 
Jatkuu...

Julkaistu
07.01.2013
Kings Talli, iltoja, treenejä pressejä, haastatteluja ym luvassa

Kings tallin matseja, seuraavana iskee Susimies Jyrki Vierelä
19.4.1999, Helsinki, Kings Talli 
Jatkuu...

Julkaistu
01.08.2012
Hieman vanhempaa dokkaria julkaisuun, mielestäni todella upea pätkä, jonka kautta varmasti usealle katsojalle välittyy jotain sellaista nyrkkeilystä, mitä on vaikea sanoin kuvata. 
Jatkuu...

Julkaistu
23.01.2010
Julkaisen Ammattinyrkkeily.Net valokuvia ja videoita vuosien varrelta.
Kuvatekstejä en jaksa nakutella, mutta vuosiluvut on kai suunnilleen sinnepäin;)
Nyrkkeilyä aktiivisemmin seuraavat varmaankin tunnistavat kuvien henkilöt ja tietävät mikä tapahtumna on milloinkin kyseessä.
 
Jatkuu...

Ammattinyrkkeily.net