Julkaistu
18.04.2018
WBSS Cruiserin finaali tulee siirtymään, Usyk on loukkanu kyynerpäänsä harjoituksissa, tarkempaa tietoa vamman vakavuudesta ei ole. Varmaa kuitenkin on, että finaali siirtyy alkuun suunnitellusta.

Aiemmin uutisoitua:
11.5.2018 Jeddah, Saudi-Arabia
International Boxing Federation World Cruiserweight Title World Boxing Association Super World Cruiserweight Title World Boxing Council World Cruiserweight Title World Boxing Organisation World Cruiserweight Title
Murat Gassiev 26-0-0 vs Oleksandr Usyk 14-0-0

Finaalissa "Muhammad Ali trophya" tavoittelevat Murat Gassiev ja Oleksandr Usyk.
Ukrainan Usyk on ammattikehissä voittamaton, amatöörinä hän saavutti Olympiakultaa vuonna 2012. Ammattikehiin hän siirtyi vuonna 2013.
WBSS -turnauksen finaaliin Usyk eteni kukistamalla ensin ex-mestari Marco Huckin ja seuraavaksi kaatui vaarallinen WBC:n mestari Mairis Briedis. 190 -senttisellä Usykilla on nyt hallussaan WBC:n ja WBO:n tittelit.
Iältään Usyk on 31 -vuotias.

Venäjän 24 -vuotias Murat Gassiev on Usykin tavoin voittamaton. Gassiev on onnistunut toistaiseksi täydellisesti. Päättäväisesti iskenyt Gassiev on kyennyt olemaan jopa ylivoimaisen hyvä aiemmissa otteluissaan.
192 -senttisen Gassievin nyrkkeily on ollut tässä turnauksesa kuin taidetta, hän kykenee saamaan itsestään parhaat ominaisuudet esiin kovan paineen alla.
Gassiev on nyt IBF- ja WBA -liittojen mestari.
Turnauksen finaaliin hän eteni kukistamalla ensin ex-mestari Krzysztof Wlodarczykin ja sitten WBA:n mestarina olleen Kuuban Yunier Dorticosin.
Gassiev oli molemmissa otteluissaan murskaavan hyvä, jopa niin vakuuttava, että uskallan nostaa hänet omissa papereissani hiuksen hienoon ennakkosuosikin asemaan.

Vasyl Lomachenkon isän Anatoly Lomachenkon valmentama Usyk on ehdottomasti vaarallinen, hän on Gassievin uran kovin haaste. Usykin nousemista cruiserin parhaaksi on povattu jo siitä asti, kun mies uransa ammattikehissä aloitti.

Tuleva ottelu tasoltan paras mahdollinen, katsotaan kykeneekö nuorempi Gassiev etenemään koko turnauksen voittoon. Se vaatisi täydellistä onnistumista, ehkä enemmänkin. Ottelun pitäisi kulkea kuin hurmiossa. 12 -erää on pitkä aika välttää pieninpiäkin virheitä.
Jos Gassiev sortuu virheisiin tai lähtee otteluun väärällä taktiikalla, niin Usyk ei tule antamaan nuorukaiselle armoa. Usyk on kovaa iskevä, nälkäinen ja taitava iskijä.

WBSS -finaalin voittaja nousee samalla cruiserin kiistattomaksi mestariksi.
ARTIKKELIT
Ammattinyrkkeily.net