Julkaistu
29.05.2017
RASKAANSARJAN SM, OSA 6 :
HAAPOJA vs. ELOVAARA


Raskaansarjan mestaria ei saatu leivottua Kuopiossa Markkanen vs. Haapoja ottelussa keväällä 2007, eikä Markkasta saatu uusintaankaan Haapojaa vastaan, joten seuraava luonnollinen SM-koitos nähtiin kehään palanneen Sami " Iskukone " Elovaaran ja Härmän Häjyn Juho Haapojan kesken.

Haapoja oli Markkasta vastaan käydyn kamppailun jälken iskenyt viisi ottelua, joista maukkain oli Vaasan maapohjahallissa isketty kahdeksaneräinen pistevoitto venäläisestä journeymanista Daniel Peretyatkosta, joka tuolloin urallaan tarjosi tasaväkisiä otteluita useallekin huipulle tähtäävälle ottelijalle. Tappio oli tullut Pietarissa PABA-liiton titteliottelussa Euroopanlistalla sijalla 13 ollutta Denis Bakhtovia vastaan sisukkaan taiston päätteksi.

Elovaara oli 2003 vuonna käynyt Itävallassa WBF-liiton maailmanmestaruusmatsissa häviämässä pistein Richel Hersisialle ja Bulgariassa silmäkulmavammalla amerikkalaiselle showmiehelle Sedrick " Big Buck " Fieldsille. Viidessä comeback ottelussaan Elovaara oli selviytynyt suhteellisen helposti. Tampereella kenraaliharjoituksssa Haapoja-ottelua varten tuli toki niukkaakin niukempi pistevoitto liettualaisesta Remigijus Ziausyksestä.

Hartwall areenalla 9 700 silmäparin edessä käyty kamppailu oli esiotteluna Amin Asikaisen ja armenialaisen Khoren Gevorin keskisarjan avoinna olleelle EBU-mestaruudelle.

Elovaaran valmistautumista otteluun olivat haitanneet useat loukkaantumiset kun taas Haapoja oli päässyt valmistautumaan ilman suurempia huolia. Elovaara oli silti kokemuksensa ( 19-voittoa, 3-tappiota + lukuisa määrä näytösotteluita ) ja iskuvoimansa turvin selkeä ennakkosuosikki otteluun. Haapojan ( 6-voittoa, 2-tappiota, 1-ratkaisematon ) urakehitys oli vuosien 2007-2008 aikana mennyt aimo harppauksen eteenpäin. Ulkomaan harjoitusleirit ja kotimaassa ahkera sparraaminen olivat tuoneet otteisiin uudenlaista varmuutta ja osaamista.

Haapojan leirissä Elovaaran kohtaaminen herätti hyvää pöhinää. Sekä Juho, että valmentaja-Vonkale olivat seuranneet tarkasti Samin otteita ihan hänen uransa alusta asti. Olin jopa itsekin ollut esiottelussa eräänkin kerran, kun Sami kohtasi näytösmatsissa Tony Halmeen. Liikkuvuus, monipuolisuus iskuvalikoimassa ja käsinopeus oli niitä asioita, joissa Juho olisi Elovaaraa etukäteen ajatellen parempi. Voimalyöntikisaan lyönti lyönnistä Samin kansa olisi melkoisella varmuudella tiennyt sitä, että olisimme kamppailleet silloin vain hopeamitalista.

Haapoja aloitti ottelun räväkästi upottaen Elovaaraan iskusateeseen heti ensi erästä alkaen.
Kolmannessa ja neljännessä erässä Elovaara sai hyviä vartalo-osumia aikaan, mutta muutoin mentiin ottelussa Haapojan suvereenissa komennossa erästä toiseen.
Juho oli kaksikosta selvästi monipuolisempi ja nopeampi ottelija.
Seitsemännessä erässä Haapojalla oli varaa jopa hiukan tyylitellä. Rentoa liikkumista ja näyttäviä väistöliikkeita nopeiden iskusarjojen päätteiksi piisasi koko rahan edestä. Elovaara alkoi väsyä ottelun toisella puoliskolla Haapojan lisätessä tempoa ja myöskin voimaa lyönteihinsä. Haapojan kova takimmaisen käden uppari yhdeksännessä erässä Elovaaran silmäkulmaan ajassa 0:49 lopetti ottelun.Kehätuomari Erkki Meronen totesi silmäkulmaan tulleen haavan olevan niin paha ettei ottelua voi enää jatkaa. Pekka Kokkonen ja Pertti Augustin tulivat vyöttämään uuden raskaansarjan Suomen mestarin ja hurjat voitonjuhlat saattoivat alkaa. Haapojan osalta se tarkoitti sitä että kuumeisena meni peiton alle nukkumaan ja valmentaja Koskimies joi pullotteen Coca-Cola Companyn menestysjuomaa ja meni myös nukkumaan :D to be continued....- VonkaleARTIKKELIT
Ammattinyrkkeily.net