Julkaistu
01.04.2017
RASKAANSARJAN SM, OSA4:
GRÖNFORS vs. MARKKANEN

Syyskuussa -98 oli Halmeen aika puolustaa mestaruuttaan ensimmäisen kerran.

Halmeen voitettua mestaruusvyönsä takaisin tyrmäyksellä Mika Kihlströmmistä huhtikuussa 2000, jäi sarjojen sarjan kotimaiset mestaruusottelut hetkeksi tauolle.
Halme tuli valituksi eduskuntaan keväällä 2003 ja samalla ennakkoon sovittu vyön puolustus Kuopion Jari Markkasta vastaan jäi lopulta vain suukovun asteelle. Halme lopetti nyrkkeyuransa näytösotteluun Raumalla Sami Elovaaraa vastaan kesällä 2003 ja näin mestaruus jäi avoimeksi.

Jari Markkanen oli ehtinyt heinäkuussa 1998 voittaa Halmeen näytösottelussa Kuopiossa ja vaati nyt pääsyä mestaruusotteluun. Markkasen rekordi ammattilaisena käsitti pistevoitot belgialaisesta Yves Monsieurista, ex-mestari Kihlströmmistä ja latvialaisesta Edgars Kalnarsista. Tappio oli tullut nousevaa tähteä Sami Elovaaraa vastaan ja sen lisäksi oli ratkaisematon Belgian sitkeästä Dirk Wallynistä. Näytösotteluista oli tullut kasa sekalaisia tyrmäys - ja keskeytysvoittoja mm. Halmeesta, Jari " Boogie " Mustosesta sekä kaikista muistakin kylän vahvimmista miehistä. Uusintaa Elovaaran ja Markkasen välille ei saatu aikaan, vaikka yrityksiä asian tiimoilta oli useampiakin.

Joulukuussa 2004 Niiralan montussa kuitenkin iskettiin eeppinen raskaansarjan mestaruusottelu vyön ollessa avoimena.
Markkasen kanssa kehään tuota mestaruutta tavoittelemaan nousi lopulta Allan " Machoman " Grönfors. Allu oli nyrkkeillyt vuodesta 1980 amatöörinä 1990-luvun alkuun saakka kevyemmissä painoluokissa välisarjan molemmin puolin. Vuonna 2001 mies debytoi ammattilaisena otellen alemmassa raskaassa sarjassa. Allun lista ennen Markkasen kohtaamista näytti kymmentä voittoa ja kolmea tappiota. Voittosarakkeessa oli mm. Barcelonan olympialaisissa pronssimitalin iskeneen Unkarin Zoltan Beresin nimi. Tappiot olivat tulleet Ruotsin Aldo Collianderille raskaassa sarjassa sekä alemman raskaansarjan otteluissa Tanskan Johny Jensenille sekä Ukrainan Alexey Trofimoville ennen täyttä aikaa.

- Grönfors on hernekeppi. Raskaaseen sarjaan synnytään, sinne ei ole mitään asiaa alamittaisilla pullistelemaan, totesi ylipalomies Markkanen virne suupielessä ennen ottelua. Katotaan sitten punkero kehässä, kuinka sun käy, oli Grönforsin tyly vastaus ilman hymyn häivääkään.

10.12.2004 Kuopion jäähallissa nähtiin melkoisen viihdyttävä kamppailu. Grönfors aloitti ottelun vahvasti. Toisessa erässä kova takimmainen kumura istutti Markkasen hetkeksi kanveesille ja palomies oli ajoittain hätää kärsimässä. Ottelun puolivälissä Markkasen fyysinen kokoero alkoi vaikuttamaan. Punnituspainoa Markkasella oli 100 kg eli kahdeksan kiloa enemmän kuin vastustajallaan. Markkanen vei eriä nimiinsä tasaisessa ottelussa saatuaan hyviä osumia kankaanpääläiseen vastustajaansa. Katsomoon näytti siltä kuin savonmies olisi ollut matkalla mestaruuteen. Satukannan sisupussi löysi kuitenkin pariin viimeiseen erään uuden vaihteen ja kongin kumahdettua olikin pienoinen jännitys väreili ilmassa siitä kummalle vyö lopulta päätyisi.

Tuomarien pisteet menivät seuraavasti. Kari Meronen 97-93 Grönfors. Juhani Salminen pisteytti 95-94 Markkaselle. Jussi Niemonen sai 98-90 Grönforsille ja näin SM-vyö matkasi Satakunnan viljaville vainioille Machomanin lanteilla. mutta......

SAN tiedotti reilua kuukautta myöhemmin Grönforsin doping-näytteestä löydetyn jotain sinne kuulumatonta kiellettyä ainetta ja samalla ottelun tuomio mitätöitiin muotoon No Decision, eli ND 10. Tämä tarkoitti myös luonnollisesti sitä, että raskaansarjan mestaruus jäi edelleen avoimeksi...

- VonkaleARTIKKELIT
Ammattinyrkkeily.net