Julkaistu
14.03.2017
RASKAANSARJAN SM, OSA3: HALME vs KIHLSTRÖM I

Syyskuussa -98 oli Halmeen aika puolustaa mestaruuttaan ensimmäisen kerran.

Haastajaksi tuli Mika "Kille" Kihlström, joka ennakkoasetelmissa nostettiin suosikiksi.
Viikinki esiintyi tavoistaan poiketen hyvin maltillisesti lehdistötilaisuuksissa, toki voitontahtoa puhkuen. Sotureiden välillä oli selkeästi nähtävissä keskinäinen kunnioitus ja turhapäiväinen suunsoitto sai jäädä.

Ottelu eteni jotakuinkin odotusten mukaisesti, Halme kauhoi kaksin käsin voimalla, Mika puolestaan hyvän liikkuvuutensa ja nopeutensa ansiosta kykeni torjumaan ja väistelemään pahimmat pommit, napsien osumia. Ottelun ratkaisu tapahtui 5. erässä. Viikingin jäädessä köysiin, Kille pääsi lyömään kymmenkunta "vaparia" ja kehätuomari Esa Lehtosaari astui miesten väliin ja keskeytti ottelun. Tästähän täysi kaaos syntyi, sillä yleisö ei ratkaisua ymmärtänyt ja heitteli tavaraa kehään. Halme poltti päreensä ja protestoi voimakkaasti, mutta tuomarin päätös oli ja pysyi.

Ottelun lopputuloksesta tehtiin virallinen protesti SAN:lle. Tämä ei lopputulosta muuttanut, kehätuomari sanoo aina viimeisen sanan. Äärimmäisen harvoin ottelun lopputulos muuttuu jälkikäteen. Kummasteltiin myös miksei kaikkien arvostama kehätuomari Erkki Meronen tuominnut tätä mestaruus-kamppailua. No, tähän oli selkeä syynsä, sillä velipoika Risto työskenteli avustajana Kihlströmin kulmassa ja näin Ekku oli jäävi.

Herrat kohtasivat uusintaottelussa erilaisten kiemuroiden jälkeen, siitä enemmän seuraavassa osassa.
-AV-
ARTIKKELIT
Ammattinyrkkeily.net