Julkaistu
09.03.2017
RASKAANSARJAN SM, OSA1
Ensimmäinen raskaansarjan SM-titteli ottelu käytiin 9.9.1996 Helsingissä.


Vapaasta tittelistä ottelivat Jukka "Käpylän Pyöveli" Järvinen ja Tony "Viikinki" Halme.
Ottelu siirrettiin kertaalleen ja syyskuussa iskettävää taistelua markkinoitiin lehdissä vahvasti. Suunsoittoa ja uhoamista harjoitettiin suuren maailman tyyliin, varsinkin Viikingin toimesta.

Kamppailu veti vanhan jäähallin täyteen, porukka halusi nähdä kenen turpa lyödään tukkoon.
Täysi hulinahan ottelusta muodostui ensi kongista alkaen, Tonyn rynniessä, puskiessa ja painiessa. Molemmilla herroilla oli ventit päässä, Jukalla silmäkulmassa ja Tonylla päälaessa.
Kolmannessa erässä kehätuomari Esa Lehtosaari kyllästyi Halmeen epäpuhtaaseen nyrkkeilyyn ja diskasi tämän. Pyöveli julistettiin voittajaksi ja ensimmäiseksi Raskaansarjan Suomen mestariksi.

Äijät ottivat myös uusinnan, mutta siitä tuonnenpana.
-AV RASKAANSARJAN SM, OSA2: JÄRVINEN vs HALME II
Ensimmäinen otteluhan päättyi Halmeen diskaukseen, eikä kukaan odottanut uusintaottelunkaan kestävän täyttä aikaa.

Käpylän Pyöveli oli ennakkoon suosikki, mutta se ei hiljentänyt Viikingin uhoamista, päinvastoin. Järvinen esiintyi lehdistötilaisuuksissa huomattavasti maltillisemmin.

Jäähalli oli jälleen tupaten täysi ja tunnelma sen mukaisesti katossa.
Ottelun alussa Halme onnistui kolauttamaan varomatonta Järvistä sen verran painavasti, että tämä ei enää päässyt otteluun kunnolla mukaan ja ensimmäisessä erässä ajassa 2.22, kehätuomari Erkki Meronen laski Käpylän Pyövelin ulos.

Jos ei mikään jättiyllätys, niin yllätys joka tapauksessa. Nyrkkeily on laji missä voi tapahtua mitä tahansa. Uusi mestari teki voittonsa myötä myös mukavan tilin lyötyään vetoa, että tyrmää Järvisen ensim-mäisessä erässä. Oli puhetta myös kolmannesta kohtaamisesta, mutta se ei syystä tai toisesta koskaan toteutunut.
-AV
ARTIKKELIT
Ammattinyrkkeily.net