Julkaistu
09.08.2011
15.4.1985 Caesars Palace, Las Vegas, Nevada, United States
-The War!!-
Marvin"Marvelous"Hagler VS Thomas"Hitman/Motor City Cobra"Hearns

WBC middleweight title
WBA World middleweight title
IBF middleweight title


Kehätuomari: Richard Steele
Pisteet ottelun keskeytyshetkellä:
Judge: Harry Gibbs 20-18
Judge: Herb Santos 20-18
Judge: Dick Young 18-20


Alla dokkari ja loppuun koko ottelu, joka todellakin kannattaa katsoa:Kohdatessaan Hearnsin, Hagler oli puolustanut keskisarjan mestaruutta kymmenen kertaa, vain Panaman kivinyrkki Roberto Duran oli kyennyt ottelemaan Haglerin kanssa tittelin puolustusotteluissa täyden ajan. Haglerin tie huipulle oli pitkä ja kivinen, mutta hänen ollessa parhaimmillaan häntä ei pysäyttänyt kukaan.
Haglerin uran kaksi ensimmäistä tappiota tulivat pistein vuonna 1976, ensin Philadelphian Bobby Wattsille ja pian tämän jälkeen Willie Monroelle.
Näiden tappioiden jälkeen Hagler hävisi vain uransa viimeiseksi jääneen ottelun Sugar Ray Leonardille pistein vuonna 1987 Caesars Palacessa, Las Vegasissa.
Keskisarjan mestaruutta Hagler piti halussaan 1980-1987. Ammattikehissä Hagler otteli vuosina 1973-1987
Hagler nousi yhdeksi parhaista keskisarjalaisista kautta aikojen. Hän oli myös sarjansa parhaita vasureita, joskin Hagler kykeni ottelemaan täydellisesti myös oikeakätisenä, joka teki hänestä erittäin vaarallisen. Hurja, kovalla harjoittelulla hiottu fysiikka, tekniikka ja taktinen äly yhdistettynä periksi antamattomaan taistelijan sieluun teki Haglerista legendan, jonka saavutuksista puhutaan vielä tänäkin päivänä.Emanuel Stewardin valmentama Hearns iski ammattikehissä vuosina 1977-2006. Hearns saavutti Haglerista poiketen mestaruuksia useissa painoluokissa välisarjasta alempaan raskaaseen sarjaan asti.
Amatöörinä Hearns iski itselleen listan 155-8.
"The Ring" lehti valitsi Hearsin vuonna 1994 kaikkien aikojen parhaaksi alemman keskisarjan iskijäksi. Vuoden ottelijaksi hänet valittiin vuosina 1980 ja 1984.
Noustessaan haastamaan Hagleria ,keskisarjan kuningasta Hearns oli puolustanut alemman keskisarjan titteliään kolmasti. Matkalla kaatui mm Roberto Duran, Hearnsin tyrmätessä hänet totaalisesti erässä kaksi.
Duranin edellisessä ottelussa Hagler otti hänestä pistevoiton kovan taistelun jälkeen, joten miesten Duranin kohtaamisten perusteella Hearns oli ennen Haglerin kohtaamista enemmän kuin vakuuttavassa vedossa.
Haglerin haastaminen täyteen iskusotaan heti ottelun alku sekunneista lähtien kuitenkin kostautui ja Hearnsin kohtaloksi koitui hurjan alun jälkeen ankara tyrmäystappio. Ehkä toisella taktiikalla Hearns olisi voinut pitää hitaampaa ja lyhyempää Hagleria aisoissa, mutta Hearns janosi tyrmäystä, tullen hyvinkin nopeasti itse tyrmätyksi.

Alla vuoden 1985 lehdistä juttua otteluun liittyen, ennen ja jälkeen matsin ym + erä erältä raportti ..

ARTIKKELIT
Ammattinyrkkeily.net