Julkaistu
19.05.2010
Hän on vähintäänkin nykyajan par

Hän on vähintäänkin nykyajan paras nyrkkeilijä kaikki painoluokat huomioiden ja epäilemättä lahjakkain.
Floyd "Money" Mayweatherin nyrkkeilyssä on nähtävissä poikkeuksellista lahjakkuutta, se on yhdistelmä nopeutta,
voimaa ja luontaisia refleksejä, kylmäpäisiä väistöjä joita seuraa poikkeuksessa terävät, hyvin maaliin osuvat iskut.
Hän on yhä voittamaton, hänen ominaisuuksiaan on vuosien saatossa hiottu ilmiömäisen tehokkaaksi ammattinyrkkeilyyn soveliaaksi aseeksi , eikä hänen kehitykselleen näy loppua.
Hänen tavaramerkkinsä räjähtävien iskujen lisäksi on liki kaiken eliminoiva puolustus.
Fyysisien ominaisuuksien lisäksi hän taitaa myös henkisen sodan käynnin ja sitä on ilmassa aina kun mies on kehään astumassa.
Taidoillaan ja kovuudellaan hän on saavuttanut voiton jokaisesta vastustajistaan. Mestaruuksia on useissa
painoluokissa, hänen käsittelyssään ovat murtuneet niin entiset kuin nykyisetkin mestarit.

Floyd Jr syntyi todelliseen nyrkkeily perheeseen vuonna 1977, sillä hänen isänsä Floyd Mayweather Sr ja kaksi setäänsä (Roger&Jeff) ovat
entisiä nyrkkeilijöitä. Nyrkkeilijänä Roger oli näistä ehkä kuuluisin, hän oli parhaimmillaan maailmanmestari
alemmassa välisarjassa.
Nykyisin Floyd Mayweather Jr:in isä ja sedät valmentavat sekä ammatti- että amatööri nyrkkeilijöitä.
Floyd Mayweather Jr:in sukuun kuuluu myös nyrkkeilevä velipuoli Justin Jones, hänet todettiin vuonna 2007 DNA
testeillä Floyd Mayweather Sr:in pojaksi ja nykyisin Mayweather Sr myös valmentaa Flyod Jr:in lisäksi Justin
Jonesia.

Floyd Mayweather Jr aloitti nyrkkeilyn virallisesti 7 -vuotiaana, sen jälkeen on tapahtunut paljon:

Floyd Mayweather Jr.
Syntynyt: 24.2.1977 Grand Rapids, Michigan
alias Money/Pretty Boy
Kansalaisuus: Usa
Asuu Las Vegasissa
Pituus: 5' 8"=173cm
Ulottuvuus: 72"/ 183cm
Oikeakätinen
Valmentajat Roger Mayweather ja Floyd Mayweather Sr
Ammattilaisdebyytti 19 -vuotiaana 11.6.1996.

won 41 (KO 25) + lost 0 (KO 0) + drawn 0 = 41


Amatööri uran kokokohdat:

Lista amatöörinä: 84-6
 

 • 1993 National Golden Gloves Light Flyweight Champion
   
 • 1994 National Golden Gloves Flyweight Champion
   
 • 1995 United States Amateur höyhensarja Champion
   
 • 1995 U.S. höyhensarja representative at the World Championships in Berlin. Results were:
  Defeated Marian Leondraliu (Romania) PTS (8-7)
  Lost to Nouredine Medjihoud (Algeria) PTS (6-8)
   
 • 1996 National Golden Gloves höyhensarja Champion
   
 • 1996 höyhensarja Bronze Medalist for the United States at the Olympics in Atlanta. Results were:
  Defeated Bakhtiyar Tileganov (Kazakhstan) RSCI-2
  Defeated Artur Gevorgyan (Armenia) PTS (16-3)
  Defeated Lorenzo Aragon (Cuba) PTS (12-11)
  Lost to Serafim Todorov (Bulgaria) PTs (9-10)

Ammattilaisena:

Ylempi höyhensarja

1996-2001

 • Ura alkoi Floydinkin tapauksessa kevyemmillä otteluilla, kuten se useimmiten alkaa. Vuonna 1999, listan ollessa lukemissa 17-0 Floyd nousi uransa ensimmäiseen titteliotteluun kohdaten vain Oscar De La Hoyalle aiemmin hävinneen WBC:n mestarin Genaro Hernandezin. Floyd nousi mestariksi Hernandezin kulman keskeyttäessä ottelun kahdeksannen erän jälkeen.
 • Floyd puolusti titteliään kahdeksan kertaa kohdaten mm.Usa:n Angel Manfredyn, Diego Corralesin ja Jesus Chavezin

Kevytsarja

2002-2003

 • Voittaen ylemmän höyhensarjan pelättyjä haastajia liki näytöstyyliin Floyd nousi sarjaa ylemmäs.
 • Ensimmäisessä kevytsarjan ottelussaan hän haastoi  Las Vegasin kehässä Meksikon Jose Luis Castillon voittaen ottelun joidenkin asiantuntijoiden mielestä varsin kyseenalaisesti  pistein. Mayweather Jr oli vienyt ottelun alun, mutta loppua kohden Castillo oli parempi ja osuvampi. HBO:n tv-pistetuomari Harold Lederman sai Castillon paremmaksi pistein 115-111. Floydin olkapään uutisoitiin olleen jo valmiiksi rikki tässä ottelussa.
 • Viralliset tuomarit näkivät Floydin paremmaksi seuraavin pistein:
  Judge: Anek Hongtongkam 116-111
  Judge: John Keane 115-111
  Judge: Jerry Roth 115-111
 • Kyseenalainen tuomio poiki uusinnan Jose Luis Castillon kansssa. Uusita iskettiin reilut 7 kk ensi kohtaamisen jälkeen ja Mayweather Jr vei voiton niukasti pistein, eikä tuomiosta enää juuri rutistu.
 • Kevytsarjassa Mayweather Jr takoi reilussa vuodessa vielä kolme voittoa, hän puolusti titteliään Victoriano Sosaa, Phillip N'douta ja DeMarcus Corleyta vastaan.

Alempi välisarja

2004-2005

 • 5/2004 ja 1/2005 Floyd iski alemman välisarjan karsitaotteluita. Ensin kaatui selkeästi pistein DeMarcus Corley, joka myös kävi ottelussa luvulla ja sen jälkeen Floydin iskujen terävyyttä testasi Henry Bruseles. Hänen listalleen kirjattiin tappio TKO 8 tuomiolla
 • 6/2005 Floyd pääsi vihdoin haastamaan tämän sarjan WBC:n mestarin Arturo Gattin. Ottelua järjesteltiin pitkään ja sitä markkinoitiin superotteluna. Ottelussa Gatti oli aseeton ylivoimaisen nopean haastajansa käsittelyssä. Gatti joutui luvulle jo ottelun ensierässä ja hänen valmentajansa James (Buddy) McGirt joutui keskeyttämään ottelun kuuden erän jälkeen. Kivenkovana taistelijana tunnettu jo edesmennyt Gatti oli aiemmin voittanut mm. Leonard Dorinin, Micky Wardin, ja Jesse James Leijan
 • Gatti voiton myötä Floyd nousi kolmen painiluokan mestariksi

Välisarja

11/2005- 2006

 • Mayweather Jr nousi jälleen sarjaa ylemmäs kohdaten alemman välisarjan entisen mestarin, kokeneen Sharmba Mitchellin. Ex-mestari ei kyennyt uhkaamaan salaman nopeaa Floydia vaan joutui luvulle ensin erässä kolme ja ottelu keskeytettiin kovan vartaloiskun seurauksena erässä kuusi. Oikea suora vasenkätisen  Mitchellin pakkiin ja siitä seurasi TKO 6 voitto. Ennen Flydin kohtaamista Mitchell oli kärsinyt tappioita vain Leavander Johnsonille, Stevie Johnstonille ja Kostya Tszyulle.
 • 8.4.2006 Mayweather jr haastoi välisarjan IBF -liiton mestarin, Usa:n Zab Judahin. Floydin lista oli tuolloin lukemissa 35-0. Ottelu käytiin Las Vegasissa Thomas & Mack Centerissä, Judah saapui otteluun tappio niskassaan, sillä välisarjan usean liiton mestarina aiemmin ollut Judah oli kärsinyt niukan pistetappio Argentiinan Carlos Manuel Baldomirille. Judah kärsi selkeän pistetappion Floydille häviten samalla IBF:n tittelinsä. 
 • 4.11.2006 Mayweather Jr haastoi myös WBC:n mestarina olleen kokeneen Carlos Manuel Baldomirin voittaen hitaan mutta kovan Argentiinalaisen ylivoimaisesti pistein. Ottelun jälkeen Mayweather Jr ilmoitti ottelevansa vielä kertaalleen ennen vetäytymistään rahakehistä.

2007

 • Reilun vuoden kuluttua Mayweather Jr ilmoitti palaavansa kehään, nousten jälleen painoluokissa ylöspäin. Nyt alempaan keskisarjaan. Hän haastoi WBC:n mestarina olleen Olympiakultaakin takoneen toisen nyrkkeily superlahjakkuuden Oscar De La Hoyan. Superottelu iskettiin Las Vegasissa MGM Grandin kehässä. Liput tapahtumaan myytiin loppuun muutamassa tunnissa ja ottelijat saivat kovasta taistelustaan palkaksi nyrkkeily historian siihen asti suurimman tilipussin. Tiukan ja kovan ottelun päätteeksi Mayweather Jr voitti ottelun pistein. Pisteet menivät seuraavasti 116-112, 115-113 ja 113-115. Näin Floyd nappasi itselleen  viidennen eri painoluokan tittelin. Ottelun jälkeen Floyd ilmoitti jälleen lopettavansa ammattinyrkkeilyn.
 • Mayweatherin epävirallinen lopettamispäätös kesti vain hetken ja hän luopui alemman keskisarjan tittelistään. Hän puolusti välisarjan WBC:n titteliään saaden vastaansa voittamattoman  ykköshaastajansa Ricky Hattonin. Mayweather vs Hatton iskettiin Las Vegasissa. Välisarjan otteluun nousivat vastakkain aiemmin voittamattomat soturit ja se nosti ottelun kiinnostuksen varsin korkealle. Hatton aloitti ottelun aggressiivisesti, muttei kyennyt löytämään aseita taitavan Mayweatherin lyömiseen. Ottelu päättyi TKO 10 tuomioon Floydin iskujen osuessa loppua kohden yhä paremmin maaliinsa. Hatton oli keskeytys hetkellä selkeästi tappiolla. Ottelun jälkeen Mayweather ilmoitti jälleen vetäytyvänsä ainakin hetkeksi ammattinyrkkeilystä.

2009

 • Vajaan kahden vuoden levon jälkeen Mayweather Jr sitten palasi kehään. Hän kohtasi alemmissa sarjoissa pelkoa ja kunnioitusta herättäneen kokeneen Meksikon Juan Manuel Marquezin. Sijalla #2 pound-for-pound listoilla ollut Marquez saapui otteluun altavastaajana, eikä hän ollut koskaan aiemmin otellut yli 135 paunaisena, nyt ottelu kuitenkin käytiin välisarjassa. mm Marco Antonio Barreran ja monia mujta huippuja voittanut Marquez ei kyennyt vastaamaan Mayweather Jr:in nopeuteen hän näytti ottelussa jopa huonolta, kuten useimmille Floydin kanssa kehään nouseville  ikävä kyllä käy.. Mayweather Jr otti jälleen kerran ylivoimaisen pistevoiton käyttäen Meksikolaissoturia luvulla ottelun toisessa erässä Ottelun jälkeiset kommentit kertovat jotain Marquezin fiiliksistä: "He surprised me with the first knockdown. He hurt me in that round, but not any other time. I don't want to make any excuses, but the weight was the problem. He's too fast. When I hit him, he laughed, but I knew he felt my punches. We tried to work the speed, but the difference was the weight." - Juan Manuel Marquez

2010

 •  Mayweather Jr päätti pysyä aktiivisena ja jatkaa uraansa. Ottelutarjouksia tuli ovista ja ikkunoista, mutta suuri yleisö odotti Floydin ja Filippiinien Manny Pacquiaon kohtaamista. Ottelu oli jo lähellä toetutumista, kunnes se kaatui  Mayweather Jr:in tiimin vaatimiin normaalia tiukempiin doping testeihin. Mayweather Jr epäili 48 -kiloisena uransa aloittaneen nykyisen välisarjan mestarin olevan kaikkea muuta kuin puhdas urheilija ja vaati tiukkoja veritestejä myös Pacquiaolle. Pacquiao ei tähän kuitenkaan suostunut. Pacquiao epäili ottelun lähellä otettavien veritestien heikentävän hänen kehoaan ja samalla hän protestoi tapaa jolla testejä aiottiin ottaa käyttöön. Testien määrääjänä toimi ottelija, ei mikään liitto tai komissio ja herätti närää monissa muissakin kuin Pacquiaossa. Puhdas ja rehellinen urheilu on tärkeintä, mutta sekään ei tuntunut oikealta että ottelijat alkavat luoda omia sääntöjään. Pacquiaon kohtaamista kuitenkin odotettiin, hän oli tehnyt huomattavasti tehokkaammin selvää Floydin aiemmin kohtaamista miehistä Marquezia lukuunottamatta. Pacquiao iski Hattonin pahasti unille jo ottelun alussa, hän lopetti myös Oscar De La Hoyan uran pitämällä painonsa ehkä epäonnistuneesti alas vetänyttä ex-huippua aivan pilkkanaan. Myös vahvana ja kovana pidetty Puerto Ricon Miguel Angel Cotto oli aseeton nopean ja ketterän Pacquiaon käsittelyssä. Vasenkätinen Pacquiao olisi kuitenkin ollut vastustaja, jonka epäiltiin jopa kykenevän murtamaan liikkeellään ja vastaiskuillaan Floydin uskomattoman hyvän puolustuksen...mutta ottelu ei toteutunut ainakaan toistaiseksi. Pacquiao on kuitenkin ilmoittanut edelleen olevansa halukas iskemään uransa viimeisen ottelun juuri Flydia vastaan, joten odotellaan.
 • Floydin ura jatkui odotetusti superottelulla. Floudin vastustajaksi saatiin usean painoluokan mestarina ollut väkivahvana ja kovana iskijänä tunnettu Shane Mosley. Jo amatöörinä yli 260 ottelua iskenyt Mosley valmistautui huolella Floydin kohtaamiseen. Mosleyn oli iskenyt ammattilaisena 52 -ottelua, suuren osan näistä aivan huipulla. Mosleyn pelättiin olevan jo liian vanha ja ehkä liiankin kokenut taitavan ja nuoremman Mayweather Jr:in vastustajaksi, sillä "Sugar" Shane oli ehtinyt jo lähelle 39 -vuoden ikää. Floyd oli 33 -vuotias.
 • Ottelu iskettiin Las Vegasissa MGM Grandin kehässä. Floyd oli iskenyt kolme edellistä otteluaan samassa kehässä ja yhteensä hän oli esiintynyt MGM Grandin kehässä kuusi kertaa aikaisemmin.
 • Ottelu iskettiin välisarjassa ja miesten listat olivat lukemissa: Shane Mosley 46-5 (39 KOs) vs. Floyd Mayweather Jr. 40-0 (25 KOs). Mosley oli voittanut edellisessä ottelussaan TKO 9 tuomiolla loistavan esityksen jälkeen pelätyn Antonio Margariton saavuttaen samalla välisarjan WBA -liiton tittelin.
 • Mosleyn ja Floydin kohtaaminen alkoi vauhdikkaasti. Miehet vaikuttivat huippuun viritetyiltä ja erittäin nopeilta. Myös Mosley tuntui ensierän alkaessa olevan kovassa vedossa. Toisessa erässä Mosley oli todella lähellä järjestää yllätyksen, sillä hän oli tyrmätä Mayweather Jr:in. Vasen alas ja oikea ylös yhdistelmä upposi Flydin leukoihin horjuttaen tätä voittamatonta puolustuksen mestaria pahanpäiväisesti. Pahasti iskusta sekaisin mennyt Mayweather Jr kuitenkin selvisi toisen erän loppuun. Hän näytti mistä suuret mestarit on tehty ja sai pidettyä itsensä ottelussa mukana, tie toisessa erässä oli varmasti raskas ja hämärä kulkea, mutta Floyd selvisi ja kokosi itsensä. Mosley väsytti itseään  ja kulutti paljon energiaa toisen erän tyrmäystä hakiesssaan. Kolmannen erän alkaessa Floyd heräsi pahan tällin jälkeen sellaiseen menoon, ettei ikääntynyt Mosley kyennyt enää vastaamaan huutoon. Floydin nopeus osoittautui jälleen olevan omaa luokkaansa ja Mosely hiipui liki surkeaksi Floydin terävien iskujen halkoessa Las Vegasin kehän tunkkaista ilmaa. Floyd otti lopulta ylivoimaisen pistevoiton ja mahdollisesti lopetti yhden ammattinyrkkeilyn suuruuden upean uran.
 • Floydin taitoja kehän laidalla todistivat mm. Muhammad Ali, Mike Tyson, Oscar De La Hoya, Sugar Ray Leonard, Will Smith, Arnold Schwarzenegger, Earvin "Magic" Johnson, Michael J. Fox, Sean "Puff Daddy" Combs, Jamie Foxx, Mark Wahlberg, Leonardo DiCaprio, Mariah Carey, Eva Longoria and Paris Hilton.
 • Ollakseen kiistatta tämän hetken paras ammattinyrkkeilijä Floydin olisi suuren yleisön mielestä kyettävä voittamaan vielä Manny Paquaio, eikä loppua näy ehkä koskaan. Floydin kykyjä halutaan mitata vielä vuosia, se on aivan varmaa. Nuoria ja nälkäisiä miehiä nousee vakavasti otettavien haastajien listalle hyvinkin nopeasti, katsotaan mitä Floyd elämällään tekee. Mitään todistettavaa tai näytettävää hänellä ei enää todellisuudessa ammattinyrkkeilyssä ole. Hän on jo osoittanut kuuluvansa suurten ja kuolemattomien mestareiden joukkoon.

 

 ARTIKKELIT
Ammattinyrkkeily.net