Julkaistu
01.11.2008
Meillä oli tilaisuus tavata ammattinyrkkeilijä Sami "The Bull" Elovaara. Sami pääsee vihdoin ottelemaan Suomen Mestaruudesta, kun avoimesta tittelistä isketään Hartwall-areenalla 28. Marraskuuta, jolloin vastakkaiseen kulmaan nousee Härmy Häjy, Juho Haapoja.

Ammattinyrkkeily.Net:
Sami, mitkä ovat tämän hetken fiilikset?

Sami:
Fiilikset on tosi hyvät. Vastoinkäymisten kautta voittoon: Viime loppu syksynä olkapää repesi. Ensimmäinen leikkaus ei onnistunut, koska ruuvit eivät kestäneet. Seuraava leikkaus oli Tammikuussa, joka onnistui. Se tehtiin Oulussa, Esa Jormakan toimesta. Hän teki loistavaa työtä, ja vanhat ruuvit korvattiin titaanilla. Kuntoutus työ tehtiin pitkän kaavan mukaan, ja se oli todella rankka jakso niin fyysisesti ja etenkin henkisesti. Syksyllä sain mahdollisuuden palata kehään, enkä empinyt, vaikka varsinainen lajiharjoittelu vaihe jäi vähäiseksi. Koska tavoitteeni korkeat, ja haluan ensiksi voittaa Suomen Mestaruuden, en halunnut paluu otteluuni vastustajakseni mitään tomaatti säilyke purkkia. Managerini ehdotti minulle Ziausysta, joka on nuori ja ahkera kehien työläinen. Tänäkin vuonna jo kymmenkunta ottelua, debyytissään hän voitti Haapojan tämän kotikehässä. Tampereen matsin jälkeen fiilikset vaan ovat nousseet, terveystila on erinomainen, vammat eivät ole haitanneet, ja kunto on umpirautaa!

Ammattinyrkkeily.Net:
Syksyllä tuli kuluneeksi 10 vuotta ensimmäisestä ammattilaisottelustasi. Kerrotko mieleenpainuvimpia tapahtumia kehän ympäriltä?

Sami:
Ensimmäinen huippu hetki oli Jukkä Järvisen tyrmääminen jäähallissa kolmannessa erässä. En ole koskaan pelännyt haasteita, ja kun ottelua tarjottiin, tartuin tilaisuuteen kiinni. Jukan lista oli 19-3 ja hän oli uransa huipulla. Jukan vasenkätisyys ei kauaa haitannut, onnistuin hankkimaan tyrmäysvoitoin 3:ssa erässä. Olen sitä mieltä, että tuosta ottelusta alkaen minulle olisi kuulunut SM-matsi. Vuonna 2001 kohtasin Savon Markkasen, ja vaikka mursin vasemman ranteeni vain viikkoa ennen ottelua, en suostunut ottamaan takapankkia. Voitinkin Markkasen kaikin pistein yksikätisenäkin.
Seuraavana vuonna voitin Afrikan mestarin Akhasamban 8-eräisen matsin jälkeen. Ottelu lähti nihkeästi käyntiin, mutta lisäsin vauhtia viidennen erän jälkeen ja hoidin homman kotiin. Ensimmäinen tappio tuli samana vuonna, kun hävisin Liettualaiselle Kulikauskasille viidennessä erässä. Se oli minulle hyvä opetus, olin ylimieleinen, enkä valmistautunut ammattimaisesti otteluun. Ottelin vielä tyhmästi, ja liettualainen mursi nenäni ja rouhi silmäkulman auki. Ottelu keskeytettiin ennen viidennen erän alkua lääkärin toimesta. Tappio harmitti, etenkin kun vielä johdin matsia. Tyhmyydestä sain maksaa kovan hinnan. Myöhemmin samainen heppu voitti mm. Herbie Hiden samoin eväin 3 erän jälkeen...
Seuraavaksi oli 12-eräinen ottelu Salzburigssa voittamatonta Richel Hersisiaa vastaan. Se on tähänastisen urani kovin koitos. Vaikka hävisin pistein, tiesin, että kykenen ottelemaan Euroopan huippuja vastaan tasapuolisesti. Tähän otteluun ehdin valmistautua viisi viikkoa. Tiedän, että hyvällä valmistautumisella ja nöyrällä mutta päättäväisellä asenteella sekä raivosalla raadannalla kykenen vastaisuudessa voittamaan tuon tason ottelut. Samana vuonna kohtasin vielä ulkomailla Eurosportin pääottelussa ison jenkin, 125 -kiloisen "Big Buck" Fieldsin. Kamppailu oli kova ja tasaväkinen, mutta viidennen erään aikana tullut paha silmäkulma vamma aiheutti keskeytystappion. Vaikka tappio oli karvas, tämä vahvisti uskoani itseeni. Fields oli voittanut aiemmin mm. entisen maailmanmestarin Shannon Briggsin.
Loukkaantumiset ovat varjostaneet uraani amatööriajoista lähtien. Minulla oli sopimus tehtynä Italialaista Paolo Vidozia vastaan, mutta selkävaivat estivät kovan harjoittelun pitkäksi aikaa. Kuntoutus onnistui, ja palasinkin vihdoinkin pitkän tauon jälkeen kehään. Ottelin Porvoossa ja tyrmäsin kolmannessa erässä Järvisen tyrmääjän Slonkan. Sillä tiellä ollaan...

Ammattinyrkkeily.Net:
Mitä mieltä olet vastustajastasi Juho Haapojasta? Mitkä ovat odotuksesi ottelusta?

Sami:
En aliarvoi miestä. Hän otteli lähes noviisina Markkasta vastaan 10 erän ratkaisemattoman, sekä voitti Peretin. Hän on ennakkoluuloton kundi. Jokainen, joka nousee nuorattuun neliöön, ansaitsee arvostuksen. Itse olen harjoitellut kovaa ja pysynyt terveenä. Jo tällä hetkellä olen ratkaisevasti paremmassa kunnossa kuin viimeksi Tampereella, jolloin en uskaltanut lyödä vielä täysillä käsi operaatioiden vuoksi. Käsi kesti kuitenkin 100 prosenttisesti. Iso "apina " putosi selästäni. Haapoja on varmasti kunnossa ja tulee voitontahtoisena kehään. Niin tulen minäkin. Tulen päättäväisenä ja luottavaisena kehään ja otan sen mikä minulle kuuluu! Olen valmis ottelemaan täyden ajan, jos tarve vaatii.

Ammattinyrkkeily.Net:
Mitä tämän jälkeen?

Sami:
Nyt on ajatus vain tässä ottelussa, johon keskityn täysillä. 
Harjoitukset ovat sujuneet erinomaisesti ja kaikki on edennyt 
suunnitelmien mukaan. Nyt on näytön paikka, olen odottanut tätä hetkeä 
10 vuotta. Voitte olla varmoja, että olen valmis, kun nousen seuraavan 
kerran kehään! Haluan toivottaa vielä kaikille lukijoille, tutuilleni 
ja tukijoukoilleni hyvää loppusyksyä! Nähdään Harwall-areenalla!!


ARTIKKELIT
Ammattinyrkkeily.net