Julkaistu
27.07.2007
The Ghost lempiniemeä kehässä kantava Kelly Robert Pavlik syntyi 4.4.1982, Ohion Youngstownista.
Nyrkkeilyn pariin Pavlik löysi tiensä yhdeksän vuotiaana jatkaen urheilua monipuolisesti myös muissa lajeissa.
Nyrkkeilyssä Pavlikilla on takanaan kelpo amatööriura, joskin mies siirtyi ammattilaiskehiin varsin nuorena, vuonna 2000 ollessaan 18 -vuotias.
Arvokisa menestyksen tavoittelu sai jäädä, sillä hyvien amatöörinäyttöjen myötä nuori Pavlik huomioitiin varhaisessa vaiheessa ammattinyrkkeilyn puolella. Huipputalli TopRankin kyvynetsijät löysivät hänet ja huomasivat nuorukaisessa poikkeuksellisia kykyjä, Pavlikiin kannatti heidän mielestään satsata ja nyt tehty työ on alkanut kantamaan odotettua hedelmää.

Pitkänhuiskeasta Jack Loewin valmentamasta nuorukaisesta on kypsynyt vuosien myötä kovanluokan tekijä, joka on nousemassa seuraavassa ottelussaan keskisarjan ykkösmiehen haastajaksi.
Asemansa Pavlik on saavuttanut tarkkaan harkitulla ja määrätietoisella etenemisellä kohden huippua ja nyt vastassa keskisarjan huipuista ehdottomasti paras, Emanuel Steward: in valmentama Arkansasin mies Jermain Taylor.

Nyrkkeilyynsä Pavlik on saanut intoa ja motivaatiota "kotikylän" entisistä maailmanmestareista, erityisesti legendaarisesta Ray "Boom Boom" Mancinista.
Mancini oli 80 -luvun soturi, hän oli kevyen sarjan maailmanmestari parikin vuotta ja hän iski titteleistä vielä 80 -luvun lopulla, pitäen mm. voittamatonta Hector Camachoa yllättävän kovilla ollessaan jo uransa ehtoo puolella.
Pavlikilla riittää siis tavoitetta, mikäli hän aikoo nousta samalla tasolle kuin esimerkiksi Ray Mancini.

Kurssi Pavlikilla on selkeästi oikea ja tavoitteet on asetettu korkealle kuten kuuluukin, nyt aletaan punnitsemaan mihin asti rahkeet riittävät.
Toivon ettei tämä tilaisuus nousta mestariksi tule Pavlikille liian varhain, sillä mielestäni hän on vasta tulossa parhaaseen ikäänsä.
Pavlik on alkanut vasta viimeaikoina, parissa viimeotteluissaan näyttämään osaamistaan aivan uudella tavalla ja kehitys on mennyt eteenpäin kaikilla osa-alueilla.

Alla tietoa ja näkemystä tulevasta titteliottelusta, panoksena Taylorin WBC- Ja WBO -liittojen vyöt

Jermain Taylor vs Kelly Pavlik

Ottelu isketään Atlantic City :ssä 29.9.2007

Vuoden 2000 Olympiamitalisti Jermain Taylor puolustaa keskisarjan mestaruuttaan nyt viidettä kertaa reilun kahden vuoden aikana.
Hän on kohdannut urallaan kovia nimiä joista mainittakoon erityisesti voitto Hopkinsista kahdesti ja ratkaisematon Winky Wrightin kanssa.

Vuonna 2000 amatöörinä oteltaessa 22 -vuotias Taylor kohtasi kertaalleen 17 -vuotiaan Kelly Pavlikin ja voitti ottelun pistein 11-5.
Yllättävän tasaisesti on oteltu jo silloin, katsotaan mitä vuodet ovat tuoneet tullessaan, molemmilla miehillä on nyt kova kokemus ammattikehistä ja Taylor on ollut arvostettuna mestarina vuodesta 2005.

Sekä Pavlik että Taylor ovat oikeakätisiä ja varsin kookkaita keskisarjaan, Taylor on 185 -senttinen ja Pavlik lähteistä riippuen noin 189 -senttinen iskijä .

Pavlikin vahvuuksiin kuuluu armoton fyysinen kunto ja mies saapuu otteluihinsa aina todella huolellisesti valmistautuneena.

Myös Taylor osaa kuntonsa ajoittamisen, sillä ammattinyrkkeilyssä ei ole pienemmissäkään tapahtumissa varaa kuvitella olevansa kunnossa.
Taylorin meriitteihin ei ylletä pelkillä lahjoilla eikä kevyellä jumpalla.
Mestarin tähtäin on varmasti nyt vain ja ainoastaan tittelin puolustuksessa, hänen tulevat päivänsä pitävät sisällään tietyt tarkkaan harkitut harjoitteet joista ei tingitä.
Nuoremman ja vaarallisen oloisen haastajan myötä myös Taylor saattaa nousta kehään uutena miehenä ,tämä ei ole turvallisen tuntuinen puolustus jos sellaista on edes olemassa ja se taas saattaa herättää mestarissa tunteen joka ajaa häntä harjoittelemaan kovempaa ja määrätietoisemmin kuin aikoihin.

Mitä miesten ottelutyyleihin tulee niin niissä on suuria eroja.
Taylor on teknisempi, myös kovan kunnon omaava. Hän on nopea, hyvin liikkuva ja harkitseva tekemisessään. Hän kykenee tarvittaessa mukautumaan nopeasti vastustajan taktiikkaan kääntäen sen lopulta omaksi edukseen.
Hän tietää miten vaikeastakin vastustajista otetaan pistevoitto tai ainakin ratkaisematon, jolla titteli jo säilyy.

Pavlik tyyliin kuuluu tappaa vastustajansa kyvyt hurjalla vauhdilla.
Pavlik lyö paljon ja on painostava, hän on myös yllättävän osuva iskuissaan, Pavlik ei ole ehkä yksittäisiltä iskuiltaan kovin mies joita keskisarjassa on nähty, mutta hänen iskunsa kuormittavat vastustajan sietokykyä erä erältä. Hän kykenee ottelemaan myös lähellä ja on ehkä vaarallisimmillaan juuri lähi- tai puolietäisyydellä oteltaessa.
Pavlik tulee otteluissaan useimmiten päälle kovalla asenteella ja viime otteluissaan pienempiä vastustajia kohdannut Taylor ei ole kertaakaan urallaan kohdannut näin aggressiivisesti etenevää itseään suurempaa ja mahdollisesti fyysisesti vahvempaa miestä, näin uskallan väittää.
Tosin Kelly Pavlik ei ole aivan tämän tason miehiä vielä kohdannut, joten ankara hyökkääminen voi koitua myös hänen tuhokseen.
On muistettava etteivät mestarit ole saavuttaneet turhaan asemaansa vaan ovat usein monipuolisia ja vaarallisia millaista vastustajaa vastaan tahansa oteltaessa.
Sekä Taylor että Pavlik ovat voittamattomia, joten tulossa on ottelu jota odotetaan jo malttamattomana.

Nähtäväksi jää siirtääkö muutamaa vuotta nuorempi Pavlik mestarina olevan Taylorin ottelun jälkeen jälleen sivurooliin, kuten hän jo kertaalleen tehnyt.
Pavlik oli nimittäin esiottelijana Memphisin FedEx Forumilla kun Taylor kohtasi Spinksin ja sen jälkeen suuremmat otsikot vei ansaitusti esiottelu, WBC:n karsinta Pavlik vs Miranda.
Pavlik luonnollisesti voitti karsinnan. Pavlik takoi Mirandasta voiton väkisin hurjan iskumäärän siivittämänä TKO 7 tuomiolla.

Alla listatietoa:

Jermain Taylor:
won 27 (KO 17) + lost 0 (KO 0) + drawn 1 = 28
Kelly Pavlik:
won 31 (KO 28) + lost 0 (KO 0) + drawn 0 = 31

Alla Pavlikin saavutukset ja rankkaukset:

KELLY “The Ghost” PAVLIK (31-0, 28 KOs)

Ammattilaisena: 31 ottelua…105 erää
otteluiden pituus keskiarvo: 3.3 erää
Tyrmäysprosentti: 90
Otellut 12 eräisiä – Ei kertaakaan
10 erää – Ei kertaakaan
9 erään asti - Kerran
8 eräisiä - Kolmasti


Pavlikin rankkaukset keskisarjassa:
WBC #1, The Ring #3, WBA #-, WBO #1, IBF #
WBC:n virallinen ykköshaastaja
NABF keskisarjan mestari, puolusti titteliään kahdesti
Amatöörinä lista 89-9
1999 U.S. National alle 19 -vuotiaiden amatöörimestari, 147 paunaa
1998 National Jr. Golden Gloves amatöörimestari, 147 paunaa
1998 National Jr. PAL amatöörimestari, 147 paunaa...

Ja loppuun erään ammattinyrkkeilyotteluiden iskumääriä ehkä lievästi tulkinnanvaraisesti laskevan tahon kertomus Pavlikin tyylistä hänen viimeisimmässä ottelussaan Edison Mirandaa vastaan ja Lukuja myös Taylor vs Spinks ottelusta:
Pavlik osui 193 "voimalyöntiä" vajaan seitsemän erän aikana.
Taylor ja Spinks saivat perille yhteensä 93 "voima lyöntiä" 12 erän aikana.
Pavlik oli samoissa lukemissa kolmen erän jälkeen kovia osumia mitattaessa, eli lukemassa 93.

Tiedot ovat tosiaan tulkinnanvaraisia ja matsit otellaan eri taktiikoilla, ne eivät ole missään tapauksessa suoraan vertailukelpoisia, mutta kiva lukuja kuitenkin on yrittää tulkita.
Odotan mielenkiinnolla, millä taktiikalla Taylor tulee otteluun menemään, Pavlikia vastaan voi olla vaikeaa olla joutumatta rajuun iskujen vaihtoon, sillä hän on saanut tähän asti vastustajansa kiinni pitkillä raajoillaan ja hän hallitsee myös tilankäytön kehässä edellyttäen ensinnäkin että hän kestää Taylorin iskut ja saa hänen suojaustaan murrettua.
Taylor nousee otteluun yleisenä ennakkosuosikkina mutta itse tulen lyömään reilusti panosta Pavlikin voitolle, joskaan minun juttuja ei välttämättä kannata pitää virallisena varmana vinkkinä:)

Tässä matsissa mestarin taito ja harkinta kohtaavat liki raivoavana höyryävän haastajan nälän ja tahdon.
Katsotaan miten pitkälle tahdolla pääsee, Pavlikin taidot ovat kehittyneet reilusti, eivät ehkä vielä riitä Tayloriin vertaamiseen, mutta riittääkö Taylorin kunto ja luonne Pavlikille? Se jää nähtäväksi.
Pavlik on nyt jos koskaan kovanpaikan edessä, hermon on kestettävä tai noutaja kolkuttelee tasapainoelimissä, Taylor ei tule antamaan haastajalleen armoa, mikäli paikka iskeä ilmaantuu.
Pavlikin suojausta seuranneena uskon että iskupaikkoja tulee, joten sikäli jännäksi menee. Pavlik on kestänyt hyvin iskuja tähän asti, mutta hänelläkin on haavoittuvuutensa.


Taylor on osunut


Pavlik vs Miranda, Pavlik osuu pitkillä käsillään yllättävän tukevastiARTIKKELIT
Ammattinyrkkeily.net