Julkaistu
16.05.2006
Earnie Shavers, valittu useissa eri julkaisuissa nyrkkeilyn kovimman iskun omaavaksi mieheksi

S.31.8.1945
Nevadan osavaltion raskaansarjan mestari 1971

Titteli ottelut: 1977 WBC, WBA vastassa Muhammad Ali, tappio 15 erän jälkeen.

1979 WBC vastassa Larry Holmes, tappio Tko tuomiolla 11. erässä, myös Holmes lattiassa 7. erässä.

W 73 (67 ko's) | L 14 | D 1 | Total 88


Valittu useissa eri julkaisuissa nyrkkeilyn kovimman iskun omaavaksi mieheksi, kaikki sarjat huomioiden ja on saanut harvinaista tunnustusta iskuvoimastaan usealta vastustajaltaan ja jopa tuomareilta.

Jimmy Tillis: "He hit me man and knocked me face down on the canvas. I was in the land of make-belive. I heard zaxophones an trombnes. I saw little blue rats and they were all smoking cigars and drink whiskey!!"

Muhammad Ali: "Earnie Shavers hit me so hard he shook up my kinfold back in Africa!"

Larry Holmes: "Earnie hit me harder than any other fighter...including Mike Tyson"

"Well I'll tell you I was banging Earnie pretty good, and his eyes were bloody. And I said "You're crazy to take all this shit. You're not gonna win." And he said "I'm gonna knock you out." Then he came open for a right uppercut. And when I got ready to throw the right uppercut, knowing Earnie was hurt, I dropped my left hand. He came with his overhand right. He put me down. He hit me so damn hard. I tell everybody I thought lightning struck me. That's how hard he hit me, Mike Tyson didn't hit so hard but getting hit by Earnie Shavers was like getting hit by lightning."

Alin ottelun jälkimaininkeja:

Earnie Shavers. September, 1977, Madison Square Garden. It should have been Ali's last fight. Shavers was the heaviest hitter in the business at the time and he pounded the 35-year-old champ badly in the 13th and 14th rounds. Ali got to his feet for the last round, somehow found the strength to fight back, and won the decision. The next day, Teddy Brenner, the matchmaker for the Garden, said he'd never put on another Ali fight.

"The way I punched, I don't care what kind of chin you've got" "Earnie Shavers "


Earnie aloitti ammattilaisuransa 24 -vuotiaana. Alabamalais syntyinen iskijä esiintyi otteluissaan usein noin 95 kiloisena ja treeni maistui. Uran alku oli hiukan nihkeätä, sillä esimäisenä vuonna Earnie hävisi kahdesti, ensin 6 erää pisteillä vain 81 kiloiselle Stan (Stanley) Johnson ja sitten tuli lisää vaikeuksia, kun Ron Stander tyrmäsi hänet vielä 5. erässä. Ei näyttänyt hyvältä, mutta sitten alkoi tapahtua, Earnie löysi hyvän vireen ja listasijoitukset nousivat kohisten, hänen nimensä alkoi pyöriä yhä enemmän julkisuudessa, eikä syyttä: 8/1970-6/1973 hän ei hävinnyt kertaakaan, ottelutahti oli tiukka, silloin on taottava, kun rauta on kuumaa, Earnie otteli 33 kertaa tyrmäten vastustajista 32, joista 21 kahden ensierän aikana.

Oli siirryttävä listalla ylöspäin ja vastaan valittiin useamminkin lattiaan lyöty valkoinen toivo Jerry Quarry, kenen ei pitänyt kestää Earnien kyydissä alkua pidempään, mutta toisin kävi, kovan koulun käynyt Jerry tyrmäsi Earnien ensierässä ja se mutkisti matkaa maailman huipulle, oli haettava vauhtia taas hieman alempaa. Tappion jälkeinen ottelu sujui vanhaan malliin, Ko ensimmäinen erä, kunnes taas tuli lunta tupaan, tuntematon, huonolistainen Bob Stallings käytti Earnieta lattiassa 9. erässä ja voitti ottelun lopulta pisteillä. Maailman huippu tuntui karkaavan kauemmas, eikä seuraavana vuonna kärsitty tyrmäys tappio kovalle Ron Lylelle helpottanut asiaa, mutta ura jatkui helpommilla otteluilla, kunnes suuri tilaisuus koitti, mahdollisuus otella mestaruudesta oli totta, WBC ja WBA Muhammad Alia vastaan.

Tämä oli Alille kova koitos, ja hänen uskotaan saaneen ottelussa useita vaurioita Earnien osuessa häneen lukuisilla uskomattoman kovilla iskuilla, kukaan muu ei olisi kestänyt näitä iskuja kuin Ali, kenen sydän ja tahto pitivät hänet pystyssä, juuri ja juuri, notkuvin jaloin, mutta taistelu kannatti, Ali voitti 15 erän ottelun pistein, otteluselostuksien mukaan pitkälti loistavan ottelun viimeisen erän takia, minkä Ali vei reilusti. Yleisö oli kuitenkin Earnien puolella ja protestoi tuomiota, joten läheltä liippasi, ettei Earnie saavuttanut suurta unelmaansa, maailmanmestaruutta.

Seuraavassa ottelussa puolivuotta myöhemmin vastaan asettui WBC karsintaottelussa voittamaton 26-0 listalla otteleva Larry Holmes ja hän ei antanut Earnielle toivoa, tappio reilulla piste-erolla, mutta ura jatkui...1,5 vuotta ja 5 perättäistä tyrmäysvoittoa takonut Earnie sai uuden mahdollisuuden titteliin (WBC) ja vastassa taas yhä voittamaton 31-0 Larry Holmes. Nyt ottelu kuitenkin sujui paremmin ja Larry joutui kanveesille 7. erässä vasta toista kertaa elämässään, mutta nousi ja voitti ottelun tyrmäämällä väsyneen Earnien 11. erässä. Niin lähellä taas kerran, muuteman sekunnin päässä oli Earnien unelma, mutta Holmes oli mestariainesta ja nousi voitokkaaseen taisteluun.

Earnie jatkoi uraansa vaihtelevalla menestyksellä vuoteen 1983, jolloin silmiä vaivanneet ongelmat pakottivat hänet vetäytymään rahakehistä. Earnie palasi kehään vielä vuonna 1995, 50 -vuotiaana, mutta mikään muu, kuin ottelupaino ei ollut enää entisellään, nyrkkeily sai siis jäädä. Earnie on nyt 59 -vuotias ja harjoittelee edelleen säännöllisesti, noudattaen tarkkaa ruokavaliota ja hän on edelleen ottelupainoinen, eikä ikä tunnu Earnieta painavan, treeni maistuu ja elämä hymyilee!!

Earnie ei siis ikinä saavuttanut maailmanmestaruutta, mutta hän voitti useita titteliotteluissa käyneitä ja Alin voittanut Ken Norton kesti uransa loppupuolella Earnien kyydissä vain vajaat 2 minuuttia, joten Earnieta voitanee helposti pitää yhtenä kaikkien aikojen kovimmista iskijöistä, kuka ei kuitenkaan koskaan noussut aivan korkeimmalle tasolle. niin lähellä se kuitenkin aina oli.ARTIKKELIT
Ammattinyrkkeily.net