Julkaistu
16.05.2006
Saavutukset amatöörinä Sm kultaa 60 kg -84, -85 ja -86 Pm kulta -86
24.3 1962 - --->

Ammattilaisena 14.11.1988-4.4.2005

VOITOT 12 (4 KO )TAPPIOT 2 RATKAISEMATON 2 Tot 16Amatöörinä vuosina 1977-1988


Ammattilaisena vuosina 1988-1991, paluu kehään seitsemän vuoden tauon jälkeen 1998, jolloin joutui loukkaantumisen vuoksi jättämään leikin kesken Mohamed Hissania vastaan 4. erässä.

Paluu tositoimiin 4.4 2005 Helsingin kisahallissa.

Palaat jälleen seitsemän vuoden tauon jälkeen rahakehiin, mitä olet puuhaillut tänä aikana?

JN: Olen elellyt rauhaisaa perhe-elämää. Urheilua olen harrastanut omaksi ilokseni ja näin myös kuntoni on aina pysynyt kohtuullisen hyvänä.

Hyvin sujunut, mutta varsin lyhyt ammattilaisurasi "nuorempana" vuosina 1988-1991on saanut osakseen hieman keskustelua, monien mielestä olit Suomen lahjakkaimpia ammattilaisia, jonka kehitys kulki kovaa vauhtia kohti Euroopan huippua, löit kuitenkin haskat tiskiin juuri ennen kuin todellinen huipun valloitus alkoi, miksi näin kävi?

JN: Osaltaan silloin alkanut lama vaikutti negatiivisesti ottelu-palkkioihin. Vanhin poikani täytti tuolloin kolme vuotta vaimoni hoitovapaan loppuessa olisin joutunut ottamaan poikani päivittäin mukaan harjoituksiini, pidin sitä mielestäni kohtuuttomana. Halusin antaa poikani itse valita harrastuksensa sitä liiemmälti ohjailematta.

Olet yhä välisarjan hallitseva Suomenmestari ammattilaisena, oletko valmis puolustamaan titteliäsi jos haastajia ilmaantuisi?

JN: Ehdottomasti jos erinäisistä asioista päästään sopimukseen, mutta toistaiseksi ottelen keskisarjassa 72.575kg.

Miten valmistautuminen on tähän otteluun sujunut? Mitä se on pitänyt sisällään ja kuinka kauan tähtäin on ollut suunnattuna juuri tähän tapahtumaan?

JN: Asiaa ehdotettiin minulle Joulukuussa 2004, ihmisten tietoisuuteen median kautta asia tuli tammikuussa 2005, jolloin tosi harjoittelu alkoi. Harjoittelu on pitänyt sisällään aamulenkit, sparrin (min. 30 erää/viikossa) ja välineet 4-5 krt viikossa, 2krt/viikossa kuntosaliharjoituksen+1-2 krt/viikkossa sulkapallo. Kunto tuntuu pelottavan hyvältä. Ensimmäisen kerran elämässäni olen noudattanut myös suunniteltua ruokavaliota (Kiitokset Mikkosen Jorille). Ilokseni olen saanut apua ja tukea valmistautumiseeni lihashuollon, lisäravinteiden (NutriPlus) ym. muodossa.

Tiedätkö jotain tulevasta vastustajastasi?

JN: Minulle on samantekevää, kunhan painot vain täsmää. En tule nousemaan kehään huonosti valmistautuneena. Lupaan vastustajalleni tukalat oltavat ja yleisöä viihdyttävän ottelun.

Onko sattumaa että pidät aina seitsemän vuoden taukoja, eli nähdäänkö sinut tämän illan jälkeen kehässä seuraavaksi kun täyteen tulee 50 vuotta?

JN: Voihan olla että jatkan aktiivisesti tästä eteenpäin koska reeni maistuu ja nautin tästä. Vain luoja tietää.

Ammattinyrkkeily.net kiittää ajastasi ja toivottaa onnea 4.4.2005 iskettävään otteluusi, haluatko sanoa terveisiä lukijoille?

JN: Tulkaa ajoissa kisahalliin, lupaan että ette kadu!! Vaikka olemme vanhoja, tulemme osoittamaan olevamme kunnossa. Illassa tullaan näkemään myös Joni Nyman, Jukka Järvinen ja Velimatti Välimäki.ARTIKKELIT
Ammattinyrkkeily.net