Julkaistu
16.05.2006
No niin kaikki lähti siitä kun joulukuun alussa Jukka sanoi että hän on ajatellut lopettaa ja haluaisi järjestää tällaisen virallisen grande finale illan.Siellä olisi ainakin Minä,Joni,Jukka ja Vellu kaikki hyviä ystäviä jo amatööri vuosilta ja Jukka,Joni ja Vellu pitävät vieläkin yhtä päivittäin. Itse olen vaan perheeni kanssa en soittele vanhoille kavereille enkä uusille (tylsä tyyppi), mutta onnellinen.

idea kieltämättä houkutteli en tosin uskonut kavereiden alkavan treenaamaan mutta ilmoitin jos muut lähtee lähden minäkin. Painoin silloin tasan 85 urheilin vaan palolaitoksella joka 4:s päivä punttia+sulkista ja ehkä kerran viikossa sulkista kaverin kanssa. Vaihdoin sitten cokiksen vichyyn ja aloin juosta töihin. Salilla en vielä joulukuussa käynyt, koska ajattelin että mitään iltaa tuskin tulee. Mutta tammikuun puolivälissä sitten jysähti!

Kaveri soitti ja sanoi ai meinaat ottaa vielä matsin?

Kysyin miten niin?

No kun lehdessä oli että 4.4 teillä ilta.

Sanoin sitten ei auta muuta kun alkaa treenaamaan, samana päivänä salille 5 erää sparria+välineet paino 82.5. Puhelin soi taukoamatta pari päivää ihmiset kyseli meinaatko tosiaan nousta vielä kehään, sanoin jos se on lehteen präntätty niin tottakai.

Suunnittelin miten vanha kroppa kestäisi yhtä-äkkiä tällaisen rytmin muutoksen, ekalla viikolla kävin vain 3 kertaa salilla ottamassa matsia: 5 erää 5 erää ja 10 erää . Aamulenkit töihin ja seuraavana aamuna takas jatkui + puntti ja sulkis harrastus. Mutta ehkä koko projektin tärkein pointti oli että ystäväni keravalla tunsi erään kaverin joka halusi auttaa minua valmistautumisessa, hän teki minulle ensimmäistä kertaa elämässä ruoka valion (kiitos Mikkosen Jori) joka sisälsi best 3 protein jauhetta+reco power palatus juomaa.

En ole ikinä ennen syönyt vihanneksia enkä edes hedelmiä, olen sellainen pikaruuan ystävä. Mutta nyt kaikki muuttui juteltuani Jorkan kanssa ja kyseltyäni lähteekö nää makkarat myös kyljistä se sanoi jos tätä noudatat niin vastaus on kyllä ja säilyy lihakset (mulla oli siis rasvan alla lihakset ,kyllähän mä sen tiesin olinhan reilut 10 vuotta nostellut laitoksella punttia).2.5 kuukautta, minä joka oli tottunut vaimon herkkuihin ostin omat eväät ja söin eri ruokaa kun muu perhe.2.5 kuukautta ruokavalioni oli kaikessa yksinkertaisuudessaan tällainen:


8.00 aamulla pore c +kalaöljy+magnesium pilleri ja aamulenkille 30min +varjo+vatsat+venyttely

9.00 aamupala :puuro 50 g kuiva = (Puuro ilman höysteitä) + best 3prot

11.00 välipala:rahkapurkki+ananaspurkki+best3prot juoma

13.00 treenit sparria 8 erää varjoa 8erää narua 15 min ,treenin jälkeen recopower palautus juoma + omena

16.00 lounas: purkki raejuustoa (rasvaton) kourallinen riisiä ,paistettuja kanasuikaleita(ei marinaadissa)

18.00 venyttelyä/2krt viikossa sulkis

19.30 päivällinen: kanasalaatti (pienempi ruoka)

21.00 iltapala: rahka+ananas+best3 prot juoma +omega3 ja magnesium pilleri illalla :ennen nukkumaan menoa tai jos olin portsarina omena+mustikkakeitto. Tätä noudatin 2.5 kuukautta paino tippui 1kg viikossa 75 kg

+ Joka päivä puhdasta vettä 2- 4 litraa.


3 viikkoa ennen "H" hetkeä minuun iski A-virus olin viikon sängyssä ma-su kaksi viimeistä viikkoa otin sitten vain sparria 5 krt viikossa jätin aamu lenkit ja puntit pois koska pelkäsin että en ole palautunut flunssasta painoin kaks viikkoa ennen h hetkeä 74.5 ja viikko ennen 73.5-74kg viimeisellä viikolla sparrasin ma,ti,ke ja to sitten lepäsin totaalisesti pe ja la söin koko ajan samalla lailla 3 tunnin välein tosin 3 viimeistä päivää pienensin annoksia.

Sunnuntaina aamulla 3.4.2005 paino 72.5 aamupuuro+best 3 prot juoma.

Klo 14 palolaitokselle tarkistaa paino kevyt jumppa 20 min +sauna 10 min paino 71.5kg punnitus 17.00 71.7kg

Sen jälkeen alkoi tankkaus ensin reco power palautus juoma sitten best 3 prot juoma soitto kotiin vaimolle pitsa uuniin matkalla join vielä 1l urheilujuomaa.

Kotona tankkasin sitten vuorokauden eka ilta pitsaa sunnilleen tunnin välein +pasta ateria ennen unia 24.00.

Ma. aamulla puuro+best 3prot juoma ja aamulenkki+varjo 30 min sen jälkeen reco power palautus juoma+ tonnikala pastaa + rae juustoa 2 tunnin välein 17.00 puntarin kautta, paino 77kg ja risat olo oli vahva ja hyvä nokka kohti kisahallia.

Tätä ruokavaliota noudatin koko 12 viikkoa ja paino putos 11kg kävin viikossa 5-6 kertaa salilla joka kerta otin sparria 5-12 erää eli noin 350-400 erää 2.5 kuukaudessa +aamulenkit ja puntit ja sulkikset.

Kertaakaan en syönyt karkkia,kakkua,limua tai muita herkkuja ja pääsin tavoitteeseen ja jaksoin treenata paremmin kuin olisin uskonut. Mielessäni olin ajatellut kun treeni maistui että olisin otellut tämän vuoden loppuun eli vielä muutaman matsin, mutta ottelun jälkeen promoottorin kanssa suullisesti sopimani asiat lakaistiin roskakoriin kolmannen osapuolen toimesta.

Asia oli osaltani loppu itse olen rehellinen ja hyvä ihminen (ihmiset jotka minun kanssa ovat olleet tekemisissä tietää sen.) Mutta jos mulle on paha en halua olla olla tekemisissä tällaisen ihmisen kanssa. Joten Nyrkkeily urani on nyt ohi (ei auta vaikka kuka soittaisi) olen hirveän kiltti enkä kehtaa yleensä kenellekään sanoa suoraan, mutta tässä ja nyt sen sanon se on loppu.

Jos nyrkkeilijä ja promoottori jotain keskenään sopii ei siihen tule joku kolmas osapuoli kertomaan miten asiat hoidetaan ja jos tulee hoitakoon keskenään ei minun kanssa.

Toivottavasti saitte jotain selkoa tosta ruokavaliosta ja miten valmistauduin otteluun.

Se on niin että kyllä joku tuolla yläkerrassa palkitsee kun tinkimättömästi teet jonkun asian eteen. Kiitoksia ystäville avusta ja tuesta. Mutta on teillä mikä tahansa tavoite tai päämäärä niin uskomalla itse tekemäänne kaikki on mahdollista. Hyvää jatkoa kaikille. Oli mahtavaa olla vielä kerran suuren yleisön edessä ja tuntea olevansa jotain.

T: Jankka

Lisäravinteista vastasi:

-Marko Heikkinen-

040-5014728


ARTIKKELIT
Ammattinyrkkeily.net