Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
28.06.2017
30.6.2017 Huntington Center, Toledo, Ohio
IBF World lightweight title
Robert Easter Jr 19-0-0 vs Denis Shafikov 38-2-1
Venäjän Denis Shafikov nousee uransa kolmanteen MM -otteluun.
Vasenkätinen Denis Shafikov on iskenyt samaisesta kevytsarjan IBF -liiton tittelistä vuosina 2014-2015, molemmilla kerroilla tappiot pistein.
Ulottuvuus ja nopeus ovat tuottaneet Shafikoville välillä päänvaivaa, mutta Shafikov on hävinnyt urallaan vain kahdesti ja aina MM -ottelussa.
 
Jatkuu...

Julkaistu
12.06.2017
29.4.2017 iskettiin Lontoossa Wembley Stadionilla jännittävä superottelu, kun raskaansarjan Olympiavoittajat iskivät tulisesti yhteen.
Ottelua myytiin loppuun hetkessä, paikalle saapui 90000 nyrkkeilyn ystävää ja he saivat rahoilleen täyden vastineen.  
Jatkuu...

Julkaistu
08.06.2017
15.7.2017 Wembley Arena, Wembley, London
International Boxing Organization World super middleweight title
Chris Eubank Jr 24-1-0 vs Arthur Abraham 46-5-0

 
Jatkuu...

Julkaistu
07.06.2017
2.7.2017 Suncorp Stadium, Brisbane, Queensland
WBO World welterweight title
Manny Pacquiao 59-6-2 vs Jeff Horn 16-0-1


Filippiiniläinen nyrkkeilylegenda Manny Pacquiao puolustaa välisarjan WBO:n titteliään Australiassa.
Vasen kätinen usean painoluokan mestaruuksia voittanut "Pac Man" tulee kohtaamaan 2.7.2017 iskettävässä ottelussa kotikehän Jeff Hornin.
Jeff Horn on 29 -vuotias iskijä, joka on ammattikehissä yhä voittamaton. Horn on vuonna 2013 alkaneella ammattilaisurallaan saavuttanut voittoja entisistä mestareista, voitettuna on kovia nimiä, tunnetuimpina mainittakoon mm: Randall Bailey ja Ali Funeka.
Vuonna 2012 Horn edusti kotimaataan Olympialaisissa saavuttaen pari voittoa ennen mitalihaaveiden kariutumista. Gee-Bee turnauksessa Helsingissä Horn iski vuonna 2011 ottaen hopeaa.

Manny Pacquiaon ja Hornin kohtaamista on puitu jo pitkään, alkuun miesten piti kohdata jo kevään aikana, mutta ottelu peruuntui, kun Pacquiaon ilmoitti kohtaavansa laajemmin tunnetumman ex-mestarin ja ex-treenikaverin Amir Khanin. Pacquiaon kertoi Horn ottelun peruuntumisen aikoihin, ettei hän edes tiedä kuka on Jeff Horn, siksi vastaan on löydyttävä tunnetumpi nimi..no, myös Khanin kohtaaminen peruuntui ja jälleen vastaan olikin tulossa Jeff Horn. Nyt mennään tällä tiedolla eteenpäin.

175 -senttinen Horn on osoittanut olevansa kova tekijä, mutta Pacquian tasoista iskijää hän ei ole ammattikehissä kohdannut.
Horn nousee kehään haastajana ja altavastaajan asemassa.
Horn on toivottanut PacManin tervetulleeksi kotikaupunkinsa hornankattilaan. Suncorp Stadionille mahtuu 55,000 katsojaa, paikka on lähes loppuunmyyty ja paikallisten silmissä Horn on ehdoton suosikki.
Toki on syytä muistaa, että legendaarisella PacManilla on kannattajia ympäri maailmaa. Myös Astraliassa asustelee satoja tuhansia Filippiiniläisiä, joiden silmissä köyhistä oloista noussut Pacman on kuninkaan asemassa. PacMan ei jää missään maailman kolkassa ilman kannatusta.


Piakkoin 39 -vuotias PacMan iski vuonna 2016 kaksi voitokasta ottelua noussen jälleen mestariksi. Edellinen tappio sattui vuonna 2105 Floyd Mayweather Jr:lle.
PacMan aloitti ammattilaisena hyvin nuorena vuonna 1995. Hän on kohdannut urallaan usean aikakauden parhaita iskijöitä häviten vain harvoin. Nuorempana PacMan tunnettiin tehokkaana iskijänä, jonka kanssa jo täyden otteluajan selviäminen oli lähes ihme.
Viime vuosina PacMan ei ole keskeytysvoitaja enää takonut, edellinen voitto ennen täyttä aikaa on vuodelta 2009. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava se, että vaikka mestarin lyöntimäärät ovat pudonneet aivan huippuvuosista, niin edelleen iskuissa on puhtia. Jälki jää osumasta ukkoon se on varmaa. Viimeisimmissä voitokkaissa otteluissaan PacManin nähty jopa hitusen hölläävän tahtia loppua kohden ikäänkuin säästääkseen vastustajia pahemmalta selkäsaunalta. (Chris Algieri, Jessie Vargas)

Mielenkiintoinen ottelu on siltikin tulossa, Horn on maailmalla tuntematon, mutta listaltaan varsin kovaa tekoa. PacMan on jo kaiken saavuttanut, ura alkaa olla ehtoopuolella ja sekin aika voi koittaa kun suuri ennakkosuosikki ja legenda voitetaan altavastajan toimesta.
Horn ei ole vaaraton, takana on kova kokemus amatöörikehistä ja se on yksi tekijä mikä voi auttaa häntä valmistelemaan uransa suurinta läpimurtoa. Ainakin teoriassa..


 
Jatkuu...

Julkaistu
29.05.2017
RASKAANSARJAN SM, OSA 6 :
HAAPOJA vs. ELOVAARA


Raskaansarjan mestaria ei saatu leivottua Kuopiossa Markkanen vs. Haapoja ottelussa keväällä 2007, eikä Markkasta saatu uusintaankaan Haapojaa vastaan, joten seuraava luonnollinen SM-koitos nähtiin kehään palanneen Sami " Iskukone " Elovaaran ja Härmän Häjyn Juho Haapojan kesken.
 
Jatkuu...

Julkaistu
14.05.2017
30.6.2017 Huntington Center, Toledo, Ohio
IBF World lightweight title
Robert Easter Jr 19-0-0 vs Denis Shafikov 38-2-1 
Jatkuu...

Julkaistu
10.05.2017
Edis Tatlille uusi mahdollisuus euroopanmestaruuteen – nostettiin ykköshaastajaksi Francesco Pateran seuraavan ottelun voittajaa vastaan
 
Jatkuu...

Julkaistu
27.04.2017
Lauantain SUPER-otteluun Anthony Joshua vs. Wladimir Klitschko on ennakkotietojen mukaan myyty etukäteen HUIKEAT 90 000 tikettiä. Kyseessä tulee olemaan yksi kaikkien aikojen suurimmista maksavan yleisön edessä käydyistä ammattinyrkkeilyotteluista. Kisapaikkana toimiva Wembley Stadium Lontoossa veti vuonna 2014 viimeeksi vastaavan luvun, kun lehtereille ahtautui 77 000 maksavaa katsojaa seuraamaan Carl Frochin ja George Grovesin välistä ylemman keskisarjan mestaruusottelua. Se onkin ollut saarivaltakunnan yleisöennätys tähän asti, mutta tulevana lauantaina se ennätys joutaakin romukoppaan.


Koostin top-10 listan matseista, joissa niissäkin riitti väkeä tungokseen asti.
 
Jatkuu...

Julkaistu
22.04.2017
Timo "Stadin Malli" Laine voitti suomenmestaruuden 8.4. Aulangolla käydyssä raskaan keskisarjan ottelussa. Mestaruus oli mallina työskentelevän Laineen ammattinyrkkeilyuran toinen suomenmestaruus. Ensimmäisen, keskisarjan SM-vyön Laine nosti lanteilleen vuonna 2011. Nyt tähtäimessä on paluu takaisin omiin, alempiin painoluokkiin ja mestaruuden voittaminen vielä kolmannessakin painoluokassa.

 
Jatkuu...

Julkaistu
19.04.2017
RASKAANSARJAN SM, OSA 6 :
HAAPOJA vs. MARKKANEN


Raskaansarjan SM-ottelut olivat tauolla parisen vuotta Grönfors versus Markkanen matsin jälkeen.  
Jatkuu...

Julkaistu
16.02.2017
ACB- & Cage-vapaaottelua ja nyrkkeilyä nyt IS Extrassa ja Ruudussa, lähetyksiä lisätty kalenteriin, katso päivitetyt ohjelmatiedot! 
Jatkuu...

Julkaistu
07.01.2013
Kings Talli, iltoja, treenejä pressejä, haastatteluja ym luvassa

Kings tallin matseja, seuraavana iskee Susimies Jyrki Vierelä
19.4.1999, Helsinki, Kings Talli 
Jatkuu...

Julkaistu
01.08.2012
Hieman vanhempaa dokkaria julkaisuun, mielestäni todella upea pätkä, jonka kautta varmasti usealle katsojalle välittyy jotain sellaista nyrkkeilystä, mitä on vaikea sanoin kuvata. 
Jatkuu...

Julkaistu
23.01.2010
Julkaisen Ammattinyrkkeily.Net valokuvia ja videoita vuosien varrelta.
Kuvatekstejä en jaksa nakutella, mutta vuosiluvut on kai suunnilleen sinnepäin;)
Nyrkkeilyä aktiivisemmin seuraavat varmaankin tunnistavat kuvien henkilöt ja tietävät mikä tapahtumna on milloinkin kyseessä.
 
Jatkuu...

Ammattinyrkkeily.net