Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
22.07.2017
29.7.2017 SSE Arena, Belfast, Northern Ireland, United Kingdom featherweight
Carl Frampton 23-1-0 vs Andres Gutierrez 35-1-1
WBA:n tittelinsä edellisessä ottelussaan Leo Santa Cruzille hävinnyt Belfastin Frampton palailee kehään.
Kevyempää paluuta ei ole suunniteltu, sillä vastaan tulee heti varsin kova Andres Gutierrez.
Andres Gutierrez on vasta 23 -vuotias, ura ammattikehissä starttasi jo vuonna 2009, eli hyvin nuorena on mies rahakehiin lähtenyt.

29.7.2017 Barclays Center, Brooklyn, New York, USA
Superlightweight 140 pound weight limit
Mikey Garcia 36-0-0 vs Adrien Broner 33-2-0
Kolmen painoluokan mestari Mikey Garcia nousee jälleen painoissa ylöspäin.
Kalifornian voittamaton kevytsarjan mestari Garcia saa vastaansa peräti neljän painoluokan mestarina olleen maamiehensä Adrien Bronerin.
Molemmat iskijät ovat iältään alle 30 -vuotiaita, molemmat ovat 168 -senttisiä ja molemmat ovat tulleet tunnetuksi kovasta iskustaan.
Garcia on ollut alkujaan mestarina höyhensarjassa, Broner aloitti mestaruuskautensa sarjaa ylempää.
Edellisessä otteluussaan Garcia voitti kevytsarjan WBC:n tittelin tyrmätessään erässä kolme aiemmin voittamattoman Dejan Zlaticaninin.
Broner iski edellisen ottelunsa välisarjan painoissa, hän on ollut myös mestarina välisarjassa. Bronerin uran kaksi tappiota ovat niinikään tulleet välisarjassa. Hän loikkasi välisarjaan suoraan kevytsarjasta, mutta välisarjan huiput ovat olleet Bronerille hieman liikaan.
Tuleva ottelu iskettänee -140 paunan painoissa. Se taas tarkoittaa sitä, että Bronerin on vedettävä painojaan hieman alas ja Mikey Garcian on noustava painoluokkaan jossa hän ei ole aiemmin otellut.

Garcia on osoittanut olevansa kovassa vedossa, joten hän nousee kehään selkeästi suosikin asemassa.
Broner puolestaan on vaikuttanut hieman hiipuneelta tähdeltä, jolla ongelmia riittää myös virkavallan kanssa.
Broner on noussut viimeaikoina otteluihinsa ylipainoisena ja käsivammatkin ovat haitanneet ottelemista.

Broner on kuitenkin vasta 27 -vuotias ja saattaa kyetä edelleen loistaviin suorituksiin, mutta vain jos motivaatio harjoitteluun on kunnossa.
Broner ei ole vahingossa noussut neljän painoluokan mestariksi ja amatöörinäkin lista jäi hurjiin lukemiin 300-19. Broner voi hyvänä päivänä ja terveenä ollessaan yllättää epäilijät vaikka nyt voittoon ei taida monikaan uskoa.
Mielenkiintoinen ottelu on tulossa, panokset ovat kovat.
5.8.2017Microsoft Theater, Los Angeles, California
WBO World super featherweight title
Vasyl Lomachenko 8 1 0 vs Miguel Marriaga 25-2-0
Ukrainan supertähti, kaksi Olympiakultaakin saavuttanut Vasyl Lomachenko nousee jälleen kehään. Vasyl Lomachenko kohtaa Kolumbian Miguel Marriagan, joka kärsi edellisessä ottelussaan tappion sarjaa alempana isketyssä MM -ottelussa.
Lomachenkon odoteltiin jo kohtaavan voittamaton Kuuban Guillermo Rigondeaux, mutta Rigondeauxin haasteesta huolimatta ottelu ei toteudu.
Rigondeaux on myös voittamaton ammattikehissä, myös hän on saavuttanut kakasi Olympiakultaa, nyt vaan on saatava nämä miehet vastakkain.
Rigondeaux iskee jokusen kilon kevyemmässä painoluokassa, mutta hän on valmis kohtaamaan Ukrainalaisen missä painoissa tahansa, paino ei ole se ongelma vaan se, miten Lomachenko saadaan kiinnostumaan tästä ottelusta.

26.8.2017 T-Mobile Arena, Las Vegas
IBF World lightweight title
Floyd Mayweather Jr 49-0-0 vs Conor McGregor debut
26.8.2017 StubHub Center, Carson, California
vacant WBO World super welterweight title
Miguel Cotto 40-5-0 vs Yoshihiro Kamegai 27-3-2
Usean painoluokan mestari, pian 37 -vuotias Miguel Cotto nousee jälleen MM -otteluun. Nyt hän palaa alempaan keskisarjaan. Edellisessä ottelussan Puerto Ricon Cotto kärsi tappion Saul Alvarezille. Silloin iskettii keskisarjassa.

16.9.2017 T-Mobile Arena, Las Vegas, Nevada
WBC World middleweight title
WBA Super World middleweight title
IBF World middleweight title
International Boxing Organization World middleweight title
Gennady Golovkin 37-0-0 vs Saul Alvarez 45-1-1
Keskisarjan herruudesta isketään odotettu ottelu las Vegasissa 19.6.
Kazakhstanista lähtöisin oleva, yhä voittamaton Gennady Golovkin saa vastaansa kymmenisen vuotta nuoremman haastajan, joka on ollut mestarina myös sarjaa alempana.
27 -vuotias Saul Alvarez on todella kokenut, pitkällä uralla tappio vain Floyd Mayweather Jr:lle vuonna 2013.
Meksikon Saul Alvarez on 175 -senttinen iskijä, hän nousi keskisarjan mestariksi kukistaessaan Miguel Cotto, mutta myös Cotto oli alemmista painoluokista noussut varsin pieni ja alipainoinen keskisarjalainen.
Saul Alvarez on kohdannut urallaan kovia nimiä, mutta aina kevyemmässä painoluokassa. Edellisessä ottelussaan Saul Alvarez tosin otteli vieläkäin raskaampana kuin keskisarjassa ottaen silti ylivoimaisen voiton maamiehestään Julio Cesar Chavez Jr:sta. Ottelu oli sovittu käytäväksi reilut 74 -kiloisena.
Tulevassa ottelussa keskisarjan kovin nimi Gennady Golovkin saa vastaansa nuoren haastajan. Gennady Golovkin on ollut kova luu, mutta edellisen ottelunsa hän meinasi hävitä Usa:n Daniel Jacobsille.
Daniel Jacobsille. Daniel Jacobs joutui luvulle erässä neljä ja ehkä sen pisteen turvin GGG lipui ottelussa niukkaan, mutta keskustelua herättäneeseen pistevoittoon.
Mikäli GGG:n paras terä alkaa olla historiaa, niin keskisarja voi hyvinkin saada uuden hallitsijan.23.9.2017 Manchester Arena (formerly M.E.N Arena), Manchester, Lancashire
WBO World heavyweight title
Joseph Parker 23-0-0 vs Hughie Fury 20-0-0
Tätä raskaansarjan MM -ottelua on nyt veivattu pitkään, välillä matsi oli sovittuna Australiaan, nyt jälleen Englantiin..Odotellaan miten homma etenee.
Fury kärsi tässä välillä myös selkävammasta, joka taas oli syynä edellisen sovitun ajankohdan siirtymiselle.

21.10.2017 Italy
EBU (European) lightweight title
Francesco Patera 18-2-0 vs Yvan Mendy 38-4-1
Nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että Edis Tatlin kukistanut Belgian Francesco Patera tulee kohtaamaan seuraavassa ottelussaan Ranskan Yvan Mendyn.
Ottelu huhutaan käytäväksi Italiassa.
Talille aikoiaan pistetappion kärsinyt Mendy on takonut listalleen kahdeksan ottelun voittoputken. Matkalla on on voitettu Olympiakultaa iskenyt Luke Campbell, kuten myös nyt mestarina oleva Patera on jo kertaalleen hävinnyt Edellisessä ottelussaan Mendy saavutti WBC -silver tittelin, joten hän kyllä saattaa olla menossa myös MM -ottelua kohden. Odotellaan varmempian tietoja, tämä Patera vs Mendy ottelu löytyy jo maailmalta uutisoituna ja sovittuna matsina, mutta myös Tatli vs Paterasta on ollut puhetta.
 
Jatkuu...

Julkaistu
22.07.2017
19.8.2017 Pinnacle Bank Arena, Lincoln, Nebraska
WBC World super lightweight title
WBA Super World super lightweight title
IBF World super lightweight title
WBO World super lightweight title
International Boxing Organization World super lightweight title
Terence Crawford 31-0-0 vs Julius Indongo 22-0-0 
Jatkuu...

Julkaistu
14.07.2017
26.8.2017 T-Mobile Arena, Las Vegas
IBF World lightweight title
Floyd Mayweather Jr 49-0-0 vs Conor McGregor debut

 
Jatkuu...

Julkaistu
14.07.2017
Niklas Räsäsen vastustaja vaihtuu – Savonlinna Boxing Nightissa nähdään tasokas brittinyrkkeilijä Patrick "The Tiger" Mendy
26. elokuuta järjestettävän Savonlinna Boxing Nightin ottelulista on kokenut muutoksia. Niklas Räsänen (14–1) saa Olavinlinnassa vastaansa useita maailman huippunyrkkeilijöitä kohdanneen Patrick Mendyn (17–13–2). 
Jatkuu...

Julkaistu
10.07.2017
Perjantaina julkaistu uutinen Niklas Räsäsen ja Dayron Lesterin kohtaamisesta Olavinlinna Boxing Nightin pääottelussa innosti suomalaista ammattinyrkkeily-yleisöä huomattavissa määrin. Kysymyksessä oli kuitenkin liian hätiköidysti julkaistu uutisankka. 
Jatkuu...

Julkaistu
10.07.2017
16.9.2017 Copper Box Arena, Queen Elizabeth Olympic Park, Hackney Wick, London
WBO World lightweight title
Terry Flanagan 33-0-0 vs Felix Verdejo 23-0-0

Manchester Terry Flanagan puolustaa jälleen kevytsarjan WBO:n titteliään.
Vuodesta 2015 mestarina ollut Flanagan nousee syksyn saapuessa kehään Lontoossa.
Flanagan saa vastaansa nuoren, suurena lupauksena pidetyn Puerto Ricon Felix Verdejon.
175 -senttinen Verdejo edusti kotimaataana vuoden 2012 Olympialaisissa kärsien parin voiton jälkeen tappion Ukrainan supertähdelle Vasyl Lomachenkolle. Tappio tuli pistein 14-9, joten aseeton ei nuori Verdejo ole ollut.
Vasenkätinen, 177 -senttinen Terry Flanagan on yhä voittamaton. 28 -vuotias mestari on puolustanut titteliään jo viidesti, mutta nyt vastaan on tulossa uran ehdottomasti kovin haaste.
Terry Flanagan on mestarina samaisessa sarjassa, missä Suomen Edis Tatli ottelee. Flanagania ei ole pidetty sarjan aivan kovimpana mestarina, mutta hän on mestari ja toistaiseksi voittamaton.
Tatli havittelee viimeisten tietojen mukaan pääsyä EM -otteluun ja uusintaan Belgian Francesco Pateraa vastaan.
Maailman huipulla tilanne on se, että mestreina löytyy Flanaganin lisäksi sellaisia nimiä kuin Mikey Garcia, Jorge Linares ja Robert Easter Jr.
Flanaganilta titteli saattaa tulevassa ottelussa hyvinkin lähteä, Usa:n Robert Easter Jr:n saattaa puolestaan nousta seuraavaan painoluokkaan, kuten myös Adrien Bronerin kohtaava Mikey Garcia nousee painoissa ylöspäin.
Mikey Garcia saattaa Broner ottelun jälkeen palata takaisin kevytsarjaan, mutta vain siinä tapauksessa ,että muut mestarit ovat valmiita kehään hänen kanssaan. Mikey Garcia on ilmoittanut, että vain suuret ottelut mestareiden välillä ovat kiinnostavia.
Edellisen ottelunsa kyseenalaisesti hävinnyt Edis Tatli maksoi tappiostaan kovan hinnan, sillä hän oli kiivennyt suurella vailla suurten liittojen listoilla varsin ylös. Nyt miestä ei löydy TOP 15 sakista, ikävä kyllä. Patera sensijaan on IBF -liiton listalla sijalla 6 ja Ranskan Yvan Mendy sijalla 4.
EBU:n virallinen sivusto osaa kertoa tulevista otteluista sen, että Patera ja Mendy kohtaisivat, näitä ei kuitenkaan ole kiveen hakattu ja Patera saatetaan saada hyvinkin ottelemaan Tatlia vastaan uusintaottelussa.
4) EBU Light
Francesco PATERA vs Yvan MENDI
Scheduled Date: 21tst October 2017 in Italy
Promoter: OPI since 82-Tapsa
 
Jatkuu...

Julkaistu
08.07.2017
Floyd Mayweatherin ( 49-0-0 ) ja Conor McGregorin ( 0-0-0 ) kohtaamista odotellessa on ollut paljon puhetta myös siitä, että todennäköisellä voitolla Mayweather sivuuttaisi Rocky Marcianon rekordin voitetuissa peräkkäisissä otteluissa alkaen uran alusta.
 
Jatkuu...

Julkaistu
08.07.2017
THE WORLD BOXING SUPER SERIES

- Turnaus alkaa syyskuussa 2017 
Jatkuu...

Julkaistu
07.07.2017
9.7.2017 DIVS, Ekaterinburg
WBA Super World cruiserweight title
Denis Lebedev 29-2-0 vs Mark Flanagan 22-4-0
Venäjän 37 -vuotias Lebedev puolustaa cruiserin WBA -liiton titteliään. Vastaan on tulossa Australian Mark Flanagan, jolla ei tekojen perusteella pitäisi olla MM -otteluun mitään asiaa.
Lebedevillä on nykyisin hallussaan WBA:n titteli, edellisessä ottelussaan hän hävisi IBF -liiton tittelinsä Murat Gassieville. WBA:n titteli ei ollut siinä ottelussa panoksena.
 
Jatkuu...

Julkaistu
12.06.2017
29.4.2017 iskettiin Lontoossa Wembley Stadionilla jännittävä superottelu, kun raskaansarjan Olympiavoittajat iskivät tulisesti yhteen.
Ottelua myytiin loppuun hetkessä, paikalle saapui 90000 nyrkkeilyn ystävää ja he saivat rahoilleen täyden vastineen.  
Jatkuu...

Julkaistu
29.05.2017
RASKAANSARJAN SM, OSA 6 :
HAAPOJA vs. ELOVAARA


Raskaansarjan mestaria ei saatu leivottua Kuopiossa Markkanen vs. Haapoja ottelussa keväällä 2007, eikä Markkasta saatu uusintaankaan Haapojaa vastaan, joten seuraava luonnollinen SM-koitos nähtiin kehään palanneen Sami " Iskukone " Elovaaran ja Härmän Häjyn Juho Haapojan kesken.
 
Jatkuu...

Julkaistu
10.05.2017
Edis Tatlille uusi mahdollisuus euroopanmestaruuteen – nostettiin ykköshaastajaksi Francesco Pateran seuraavan ottelun voittajaa vastaan
 
Jatkuu...

Julkaistu
27.04.2017
Lauantain SUPER-otteluun Anthony Joshua vs. Wladimir Klitschko on ennakkotietojen mukaan myyty etukäteen HUIKEAT 90 000 tikettiä. Kyseessä tulee olemaan yksi kaikkien aikojen suurimmista maksavan yleisön edessä käydyistä ammattinyrkkeilyotteluista. Kisapaikkana toimiva Wembley Stadium Lontoossa veti vuonna 2014 viimeeksi vastaavan luvun, kun lehtereille ahtautui 77 000 maksavaa katsojaa seuraamaan Carl Frochin ja George Grovesin välistä ylemman keskisarjan mestaruusottelua. Se onkin ollut saarivaltakunnan yleisöennätys tähän asti, mutta tulevana lauantaina se ennätys joutaakin romukoppaan.


Koostin top-10 listan matseista, joissa niissäkin riitti väkeä tungokseen asti.
 
Jatkuu...

Julkaistu
22.04.2017
Timo "Stadin Malli" Laine voitti suomenmestaruuden 8.4. Aulangolla käydyssä raskaan keskisarjan ottelussa. Mestaruus oli mallina työskentelevän Laineen ammattinyrkkeilyuran toinen suomenmestaruus. Ensimmäisen, keskisarjan SM-vyön Laine nosti lanteilleen vuonna 2011. Nyt tähtäimessä on paluu takaisin omiin, alempiin painoluokkiin ja mestaruuden voittaminen vielä kolmannessakin painoluokassa.

 
Jatkuu...

Julkaistu
19.04.2017
RASKAANSARJAN SM, OSA 6 :
HAAPOJA vs. MARKKANEN


Raskaansarjan SM-ottelut olivat tauolla parisen vuotta Grönfors versus Markkanen matsin jälkeen.  
Jatkuu...

Julkaistu
16.02.2017
ACB- & Cage-vapaaottelua ja nyrkkeilyä nyt IS Extrassa ja Ruudussa, lähetyksiä lisätty kalenteriin, katso päivitetyt ohjelmatiedot! 
Jatkuu...

Julkaistu
07.01.2013
Kings Talli, iltoja, treenejä pressejä, haastatteluja ym luvassa

Kings tallin matseja, seuraavana iskee Susimies Jyrki Vierelä
19.4.1999, Helsinki, Kings Talli 
Jatkuu...

Julkaistu
01.08.2012
Hieman vanhempaa dokkaria julkaisuun, mielestäni todella upea pätkä, jonka kautta varmasti usealle katsojalle välittyy jotain sellaista nyrkkeilystä, mitä on vaikea sanoin kuvata. 
Jatkuu...

Julkaistu
23.01.2010
Julkaisen Ammattinyrkkeily.Net valokuvia ja videoita vuosien varrelta.
Kuvatekstejä en jaksa nakutella, mutta vuosiluvut on kai suunnilleen sinnepäin;)
Nyrkkeilyä aktiivisemmin seuraavat varmaankin tunnistavat kuvien henkilöt ja tietävät mikä tapahtumna on milloinkin kyseessä.
 
Jatkuu...

Ammattinyrkkeily.net