Ranking:
WBC
WBA
IBF
WBO
IBO
EBU
FightNews
The Ring
Julkaistu
18.01.2018
Espoo Metro Areenalla käydään 9.maaliskuuta WBC-liiton naisten maailmanmestaruusottelu, jossa hallitseva mestari ja puolueettomien maailmanlistojen ykkösnyrkkeilijä Eva Wahlström, 37, kohtaa kärkihaastajansa haitilais-amerikkalaisen Melissa St.Vilin, 34.Kyseessä on neljäs kerta kun Eva puolustaa keväällä 2015 voittamaansa mestaruutta.
Kaiken kaikkiaan Wahlström on voittanut yhtä lukuunottamatta kaikki 22 ammattilaisotteluaan ainoan tahran ollessa jo vuonna 2011 käyty ratkaisemattomaksi päättynyt kamppailu bulgarialaista Milena Kolevaa vastaan.

Kolmea vuotta nuoremmalla haastajalla on takanaan jo yli kymmenvuotinen ammattilaisura, joka ei erinäisten manageriongelmien ja muiden kehän ulkopuolisten tekijöiden johdosta kuitenkaan sisällä kuin 16 kamppailua. Näistä St.Vil on voittanut 10 ja otellut peräti neljään ratkaisemattomaan päättynyttä ottelua. Hyökkäävä ja sähäkästi iskevä karibialainen kärsi viimeisen tappionsa marraskuussa 2015 ja on hallinnut pari viimeistä vuotta WBC-liiton ns. Silver-vyötä eli naisten kakkostitteliä.

- Olen äärettömän innostunut tästä ottelusta ja latautuminen kohtaamiseenhan alkoi oikeastaan jo viime keväänä, jolloin ensimmäisen kerran oletin Melissan kohtaavani. Hienoa, että ottelu nyt toteutuu ja TIEDÄN että siitä tulee erittäin vauhdikas ja viihdyttävä kamppailu. Melissa on aggressiivinen, tosi fyysinen ja liikunnallisesti räjähtävä nyrkkeilijä. Myös taitava, analysoi Eva tulevaa otteluaan.

- Viime aikoina harjoituksissa olen pyrkinyt entisestäkin vahvistamaan fysiikkani ja voimatasojani. Myös lähiotteluharjoitteita on tehty aikaisempaa enemmän eli osaamista laajennettu. Melissaa vastaan todennäköisesti parhaat aseeni ovat ne vanhat vahvuudet. Hyvä liike ja vahva etukäden suora. Mutta samaan aikaan ollaan valmiita taisteluun myös Melissan vahvoilla alueilla, jatkaa Eva.

Liput myyntiin perjantaina 19.1.2018 www.lippu.fi

Alla Ammattinyrkkeily.Net / Eva haastis:

 
Jatkuu...

Julkaistu
18.01.2018
Oskari Metz, 26, valmistautuu Pro Boxing Team Finlandin 27.1. Myyrmäen Urheilutalolla iskettävään ammattinyrkkeilyiltaan. Metz saa uransa kuudenteen otteluun vastaansa unkarilaisen Richard Baban.  
Jatkuu...

Julkaistu
15.01.2018
Juho Tolppolan isännöimässä vuoden 2018 ensimmäisessä ammattinyrkkeilyillassa debytoi kaksi kokenutta ottelijaa. Toinen heistä on keskisarjassa otteleva, vapaaottelussakin meritoitunut Janne Rantanen, joka saa vastaansa unkarilaisen David Kasasin. 
Jatkuu...

Julkaistu
14.01.2018
Gennadi ”the Russian Roulette” Mentsikainen on Vantaan-illan ottelukortin ainut nyrkkeilijä, jonka vastustajaa ei vielä ole vahvistettu. Asia ei häiritse Gennadia - tai Kentsua - mitenkään, hän valmistautuu otteluun joka tapauksessa täydestä sydämestä, tuli vastaan kuka tahansa. 
Jatkuu...

Julkaistu
13.01.2018
Rankingmatkani jatkuu tällä kertaa Kuopiosta ”Chicagoon” eli Lahteen.  
Jatkuu...

Julkaistu
13.01.2018
Vantaalla Myyrmäen urheiluhallissa lauantai-iltana 27.1. iskettävän ammattinyrkkeilyillan otteluparit ovat viimeistä silausta vailla. 
Jatkuu...

Julkaistu
12.01.2018
Juho Tolppola (Pro Boxing Team)

27.1.2018 Myyrmäki Sporthouse( Urheilutalo), Vantaa, Finland

cruiserweight
Samuli Karkkainen 5-0-0 vs Reinis Porozovs 9-13-1
middleweight
Sanna Turunen 3-0-1 vs Sanja Ostojic 1-2-0
heavyweight
Gennadi Mentsikainen 4-1-0 vs TBA
light heavyweight
Sami Enbom 16-1-0 vs Adam Kovacs 3-6-0
welterweight
Janne Rantanen debut vs David Kasas 0-2-0
heavyweight
Jukka Saarinen debut vs Ferenc Bartus debut
welterweight
Oskari Metz 5-0-0 vs Richard Baba 1-2-0

Mielenkiintoinen tapahtuma isketään kuun lopulla Vantaalla.
Illassa debytoivat kokenut kamppailulajien taitaja Jukka Saarinen ja Janne Rantanen.
Saarinen on kokenut myös amatöörinyrkkeilijänä, Janne Rantanen puolestaan tulee vaparipuolelta.

Kärkkäinen kasieräiseen, vastaan Hongan kaataja Nyrkkeilyilta saa jännittävän pääottelun, kun Samuli Kärkkäinen (5-0, 1 KO) kohtaa 8-eräiseksi suunnitellussa alemman raskassarjan (90,7kg) ottelussa Latvian Reinis Porozovsin (9-12-1, 5 KO). Ottelussa on panoksena BBU-liiton Itämeren alueen mestaruusvyö. 28-vuotias Porozovs aiheutti saksalaisen suurtalli Sauerlandin kanssa sopimuksen tehneelle Tomi Hongalle syyskuussa ammattinyrkkeilyuran avaustappion, kun Porozovs kukisti Hongan 6-eräisessä ottelussa pistein.
Vuonna 2017 Porozovs on voittanut kaikki neljä otteluaan ja voitoista 2 on tullut ulkomailla, kun latvialainen iski pistevoitoin Ruotsissa ja keskeytysvoiton Englannissa.

26-vuotias Samuli Kärkkäinen iskee uransa kuudennessa kamppailussa ensimmäistä kertaa tittelistä, kun mies pyrkii kostamaan Hongan kokeman tappion Porozovsille. Taitava vasenkätinen Kärkkäinen aloitti ammattilaisena joulukuussa 2015 ja on avausottelussa tulleen keskeytysvoiton jälkeen iskenyt neljä pistevoittoa. Tammikuussa järvenpääläisnyrkkeilijä iskee ensimmäistä kertaa pääottelijana 8-eräisen ottelun

Lippuja 27.1. iltaan on rajoitetusti jäljellä. Lippuja voi ostaa ottelijoiden lisäksi tapahtuman yhteistyökumppaneilta: Bar & Cafe Luna, Myyrmäki, Bar1, Martinlaakso, Neste Martinlaakso, Myyrmäen Teroituspalvelu, Ravintola Koto Rajatorppa ja Nightclub Frida Järvenpää. Lippujen hinnat 10 – 60 euroa. 
Jatkuu...

Julkaistu
10.01.2018
Nyt Rysähtää! – ammattinyrkkeilyilta Iissä lauantaina 24.2.2018
Steel Ring-talli järjestää neljän ammattilaisottelun illan Iin Rysällä lauantaina 24.2.2018 klo 19. 
Jatkuu...

Julkaistu
09.01.2018
Nyrkkeilijästä promoottoriksi – Elis Askin jalanjäljissä

Kotimainen ammattinyrkkeilykausi avataan lauantaina 27.1. Myyrmäen Urheilutalolla, Vantaalla.  
Jatkuu...

Julkaistu
05.01.2018
Vuoden 2017 yllätyksiä ja samalla paha tyrmäys.
Oma suosikkini Roman “Chocolatito” Gonzalez tyrmättiin ikävästi kun hän kohtasi uusinnassa Thaimaan Wisaksil Wangekin.  
Jatkuu...

Julkaistu
30.12.2017
Oulusta matka jatkuu synnyinkaupunkini Kuopion kehiin. Sielläkin on kalakukon ja munkkipossujen seasta leivottu ajansaatossa monta kelpoa iskijää.  
Jatkuu...

Julkaistu
29.12.2017
27.1.2018 Forum, Inglewood, USA
WBA World Lightweight Title
Jorge Linares 43-3-0 vs Mercito Gesta 31-1-2
vacant WBA World Welterweight Title
Lucas Martin Matthysse 38-4-0 vs Tewa Kiram 38-0-0

Venezuelan kivankova usean painoluokan mestari Jorge Linares puolustaa kevytsarjan titteliään heti vuoden 2018 Tammikuussa.
Vastaan on tulossa Filippiinien Mercito Gesta.
Mercito Gesta on 30 -vuotias vasuri, uran ainut tappio tuli vuonna 2012 Miguel Vazquezille. Myös silloin iskettiin MM -ottelussa ja Miguel Vazquez säilytti tittelinsä.
Mestari Linares on 32 -vuotias. Mies asuu ja harjoittelee Japanissa, nyt promoottireina Akihiko Honda & Golden Boy Promotions.
Linares muutti perheineen Japaniin vuonna 2002, ammattikehissä mies debytoi alle 18 -vuotiaana. Saavutuksia on paljon, mm: kolmen painoluokan mestaruudet jhöyhensarjasta kevytsarjaan.

Samassa tapahtumassa kehään kipeää pelätty tyrmääjä Argentiinasta. Välisarjan painoihin noussut Lucas Martin Matthysse pääsee jälleen MM -otteluun. Matthyssen tyrmäysprosentti on huikea 81%, joten kintaissa on unihiekkaa riittävästi.
Matthysse tulee kohtaamaan Thaimaan Tewa Kiramin. Tewa Kiram on ammattikehissä voittamaton ja ottelijoista nuorempi.
Kiram on otellut koko uransa kotimaassaan, eikä listaa voi edes mitenkään verrata maailman huipulla vuosia iskeneen Matthyssen listaan...mutta siltikin, Kiram on nuori ja voittamaton. Se on kova yhdistelmä, joskaan ei aina riittävä. Nyt Kiramin vastustajan taso on korkea, katsotaan onko Kiram valmis myös siihen, että vastustaja lyö takaisin ja kovaa. 
Jatkuu...

Julkaistu
26.12.2017
Ammattinyrkkeilyn historia tuntee lentäviä lauseita / sanontoja, jotka ovat jääneet elämään.
Aika tasan tarkkaan 77 - vuotta sitten USA:ssa alkoi raskaansarjan maailmanmestaruuotteluiden sarja, jossa silloinen hallitseva mestari Joe Louis puolusti puolen vuoden aikana mestaruuttaan peräti seitsemän kertaa joulukuusta 1940 kesäkuuhun 1941. Vastustajat tuolla kiertueella eivät kaikki olleet ihan parasta A-ryhmää ja tuota ajanjaksoa alettiinkin nopeasti kutsua halveksivasti bum of the month clubiksi eli kuukauden pummi - kerhoksi. Seuraavassa lähempi katsaus tuon kerhon otteluihin. 
Jatkuu...

Julkaistu
26.12.2017
Julkaisimme huippunyrkkeilijä Tarmo Uusivirrasta kirjoitettuja lehtileikkeitä! Käy tutustumassa ajan kanssa, sillä ylläpitomme arkistot ovat valtaisat, nimimerkki -AV- arkiston luojana!
Mukana on juttuja Ilta-Lehdestä, Ilta-Sanomista ja muista kotimaisista sanoma- ja aikakausilehdistä.
Lähteenä koko kotimaan lehdistö ja nyrkkeilyaiheiset julkaisut.

Taren kuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan arkistoomme!Lehtileikkeiden lisäksi:
Tom Sjöberg, Kings tallin muistelot:
Taren MM-ottelu ajautuu karille 
Jatkuu...

Julkaistu
22.12.2017
Suomen ammattinyrkkeilyvuosi 2018 käynnistyy tammikuun viimeisenä viikonloppuna, kun Pro Boxing Team Finland ry:n promoottori Juho Tolppola järjestää hyvätasoisen nyrkkeilyillan Vantaan Myyrmäen Urheilutalolla 27.1.2018. Omalla urallaan kahdesti EM-tittelistä iskeneelle Tolppolalle Vantaan tapahtuma on järjestyksessään toinen tapahtuma promoottorin roolissa.  
Jatkuu...

Julkaistu
18.12.2017
16.2.2018 Reno-Sparks Convention Center, Reno, Nevada, USA
vacant WBO World Lightweight Title
Raymundo Beltran 34-7-1 vs Paulus Moses 40-3-0

 
Jatkuu...

Julkaistu
15.12.2017
Otan oikeuden omiin käsiini, kun sitä ei kukaan kuitenkaan muuten anna. Ajattelin pikkuhiljaa käydä näet läpi Suomen suurimmat kaupungit ja rankata niiden vuosikymmenten parhaat nyrkkeilijät. Teen kaksi jakoa:
 
Jatkuu...

Julkaistu
06.12.2017
5.5.2018 O2 Arena (Millenium Dome), Greenwich
heavyweight
Tony Bellew 29-2-1 vs David Haye 28-3-0

Ottelu on siirtynyt vuoden 2017 Joulun alta vuodelle 2018.
Haye loukkaantui jälleen, muuta onneksi ottelulle on onnistuttu neuvottelemaan uusi ajankohta.
Toivotaan että miehet pysyvät ehjänä, etenkin Haye on ollut altis loukkaantumisille, pitkä ura ja kova harjoittelu ovat ilmeisesti haurastuttaneet miehen kehoa siinä määrin, että mies hajoaa aina, kun kuntoutuksesta siirrytään määrätietoisen ja kovaan harjoitteluun. Voi olla, että 37 -vuotiaan Haeyn kroppa ei enää tule kestämään sitä rääkkiä, mitä menestyminen näin korkealla tasolla vaatisi. Mikäli kroppa ei kestä, niin Hayen on pakostikin antauduttava, hyväksyttävä tosiasiat ja siirryttävä kehän sisältä sen ulkopuolelle esimerkiksi kommentaattorin hommiin.

Aiemmin uutisoitua:
Bellew kohtaa maamiehensä David Hayen toistamiseen.
 
Jatkuu...

Julkaistu
06.12.2017
Gassiev-Dorticos semi-final set for Sochi February 3
Photo:World Boxing Super Series

 
Jatkuu...

Julkaistu
01.12.2017
Samuli Kärkkäinen haastaa Sauerland-iskijä Tomi Hongan kukistaneen Reinis Porozovsin Vantaalla 27.1.2018

Promoottori Juho Tolppolan (Pro Boxing Team Finland ry) Vantaalla Myyrmäen Urheilutalolla lauantaina 27.1.2018 järjestämä nyrkkeilyilta saa arvoisensa pääottelun, kun Samuli Kärkkäinen (5-0, 1 KO) kohtaa 8-eräiseksi suunnitellussa alemman raskassarjan (90,7kg) ottelussa Latvian Reinis Porozovsin (9-12-1, 5 KO). Ottelussa on panoksena BBU-liiton Itämeren alueen mestaruusvyö. 
Jatkuu...

Julkaistu
30.11.2017
Kun yksi ura sulkeutuu, niin toisaalla alkaa aina uusi. Tämä on urheilun ja nyrkkeilynkin ikiaikaista realismia ja niinpä tulevana viikonloppuna Madison Square Gardenissa yhdelle nykynyrkkeilyn kestomenestyjälle Miguel ”Junito” Cottolle soi vuorostaan nyrkkeilyuran kongi viimeistä kertaa. 
Jatkuu...

Julkaistu
23.11.2017
Adrenaliinintäytteiset nyrkkeilyottelut tarjoavat paljon jännitettävää kaikille katsojille. Lisää jännitystä ainakin isompiin otteluihin saa vedonlyönnillä ja kaikkein odotetuimmat nyrkkeilyottelut tarjoavat mainiosti erilaisia betsauskohteita. 
Jatkuu...

Julkaistu
22.11.2017
Pro Boxing Team Finland ry:n ammattinyrkkeilyilta Vantaalla 27.1.2018

Järvenpääläinen tappioton alemman raskassarjan (90,7kg) ammattinyrkkeilijä Samuli Kärkkäinen (5-0, 1 KO) tähdittää Vantaalla Myyrmäen Urheilutalolla (Myyrmäenraitti 4, 01600 Vantaa) järjestettävää ammattinyrkkeilyiltaa lauantaina  
Jatkuu...

Julkaistu
18.11.2017
Mitä kivisempi nyrkki, sitä isompi tili?
Siitä lähtien, kun kävimme Tuomo ”Terrieri” Erosen kanssa Kiovassa heinäkuussa 2015, olen fanittanut hieman ”Doctoria”. Doctor on oiva kutsumanimi Oleg Yefimovychille, joka tosiaan taitaa nyrkkeilyn jaloimmatkin salat käytyään läpi vaativan ukrainalaisen nyrkkeilyakatemian tyvestä latvaan. 
Jatkuu...

Julkaistu
09.11.2017
Raskaan sarjan WBC -mestari Deontay Wilder 39-0-0 (38ko) haastaa Antohony Joshuaa 20-0-0(20ko) jälleen kehään.
Alabaman 32 -vuotias Wilder otteli 4.11 iskien Bermane Stivernen unille ensimmäisessä erässä.
201 -senttinen Wilder saapui otteluun aika tasan 100 -kiloisena, hän oli nopessa ja jänteväsä vireessä tehden Stivernen täysin aseettomaksi.
Nyt hampaissa on Joshua.
 
Jatkuu...

Julkaistu
05.11.2017
5.11.1994 MGM Grand, Grand Garden Arena, Las Vegas
IBF World Heavyweight Title
WBA World Heavyweight Title
Michael Moorer 35-0-0 vs George Foreman 72-4-0  
Jatkuu...

Julkaistu
06.09.2017

 

Nyrkkeily on suosiotaan jatkuvasti kohottava laji, jolla on miljoonia seuraajia ympäri maailmaa. Tämä johtaa luonnostaan siihen, että siinä pyörii isot rahat. Ja isosta rahasta vuorostaan seuraa se, että siitä lyödään runsaasti vetoa. 
Jatkuu...

Julkaistu
16.02.2017
ACB- & Cage-vapaaottelua ja nyrkkeilyä nyt IS Extrassa ja Ruudussa, lähetyksiä lisätty kalenteriin, katso päivitetyt ohjelmatiedot! 
Jatkuu...

Julkaistu
07.01.2013
Kings Talli, iltoja, treenejä pressejä, haastatteluja ym luvassa

Kings tallin matseja, seuraavana iskee Susimies Jyrki Vierelä
19.4.1999, Helsinki, Kings Talli 
Jatkuu...

Julkaistu
01.08.2012
Hieman vanhempaa dokkaria julkaisuun, mielestäni todella upea pätkä, jonka kautta varmasti usealle katsojalle välittyy jotain sellaista nyrkkeilystä, mitä on vaikea sanoin kuvata. 
Jatkuu...

Julkaistu
15.01.2011


Vuoden 2017 "SOTURI" äänestys on jälleen käynnissä, lukijat valitsevat SOTURIN äänestämällä


Äänestys on voimassa 31.1.2018 asti

Termi "Soturi" ei aina välttämättä tarkoita teknisesti parasta nyrkkeilijää, vaan taistelijaa joka muistetaan. Jokainen päättäköön itse termin merkityksen ja äänestäköön suosikkiaan! 
Jatkuu...

Julkaistu
23.01.2010
Julkaisen Ammattinyrkkeily.Net valokuvia ja videoita vuosien varrelta.
Kuvatekstejä en jaksa nakutella, mutta vuosiluvut on kai suunnilleen sinnepäin;)
Nyrkkeilyä aktiivisemmin seuraavat varmaankin tunnistavat kuvien henkilöt ja tietävät mikä tapahtumna on milloinkin kyseessä.
 
Jatkuu...

Ammattinyrkkeily.net